Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Γιατρέ Λευτέρη Δούκα δεν μας έπεισες,κουτόχορτο δεν τρώμε,πάρτε το χαμπάρι ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ 1+1 ΚΑΝΟΥΝ 2



(ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Την επιστολή να την στείλετε και στα Αθηναικά μέσα που υποστηρίζουν ότι στηρίξατε τον Μπέο,μάλλον και αυτοί μπερδεύτηκαν.Και μην σας φταίει πάλι ο κόσμος που ντεμέκ μπερδεύτηκε,είναι αρνητικός και άλλα διάφορα..εαν εσείς δεν μπορείτε να κρατήσετε μια ξεκάθαρη στάση.Αυτά τα Ήξεις αφήξεις ουκ, εν τω πολέμω θνήξεις είναι που φέρνουν το μπέρδεμα.Η επιστολή του Λευτέρη Δούκα στάλθηκε στο paokmania,το χρωματισμένο κείμενο είναι απόψεις του μπλόγκ)

ΕΡΩΤΗΣΗ:ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΤ' ΕΘΙΜΟ Η Ο ΠΑΟΚ??

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣTO PAOKMANIA:
Αγαπητό PAOKmania, διαπιστώνω το τελευταίο διάστημα ένα άνευ προηγουμένου μπέρδεμα (ΣΗΜΕΙΩΣΗ:ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΣΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΜΜΕΣΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΠΡΙΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΙΚΟ ΜΠΕΟ ΠΟΥ ΣΤΕΊΛΑΤΕ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΓΚΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΕΡΣΙ,ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΑΤΕ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΏΣ ΜΕ ΤΟ "ΑΤΡΆΝΤΑΧΤΟ" ΕΠΙΧΕΊΡΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΚΟΛΩΤΟΥΜΠΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕΤΕ),του ΠΑΟΚτσήδικου κόσμου σε ότι έχει να κάνει με την στάση
της ΠΑΕ έναντι των κέντρων εξουσίας και των θεσμικών ποδοσφαιρικών οργάνων γενικότερα. Μπέρδεμα που κυρίως πηγάζει από τον αρνητισμό που μας κυριεύει κάθε φορά που εκφράζουμε άποψη όχι μόνο γιά τον ΠΑΟΚ, το ποδόσφαιρο,και τοναθλητισμό, αλλά κάθε τι.Είναι ίσως το ευκολότερο να επισημαίνεις λάθη, το δύσκολο όμως είναι να υποδεικνύεις το σωστό δρόμο. Στέκομαι ιδιατέρως σε αυτό, διότι ακόμα και τις φορές που η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ξεκαθάρισε τη θέση της με τον πλέον κρυστάλλινο τρόπο, εντούτοις υπήρξαν ουκ ολίγες φωνές που απλώς αναθεμάτιζαν την επιλογή της.

Για παράδειγμα, στο θέμα της στάσης που κράτησε η ΠΑΕ στην πρόταση μομφής του Παναθηναικού σε βάρος του Μαρινάκη μετά τα επεισόδια στο Καραισκάκη, το σκεπτικό που οδήγησε στην επιλογή της λευκής ψήφου ήταν πασιφανές:Οταν οι επιλογές σου είναι η καταψήφιση ή η υπερψήφιση, το δίλλημα που τίθεται στην πραγματικότητα, είναι αν πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ αυτού που πέρσι μας έκλεψε το δικαίωμα να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα στέλνοντας το Σπάθα κι' εκείνου που πριν λίγους μήνες μετέτρεψε την Τούμπα σ' εμπόλεμη περιοχή.
Η θέση της ΠΑΕ λοιπόν δε χωρά την παραμικρή παρερμηνεία. ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ!
Αντ΄ αυτού, διαβάσαμε όλοι απόψεις που εκλάμβαναν την επιλογή του λευκού ως ψήφο εμπιστοσύνης στο Μαρινάκη(!!!!!), ταυτίζοντας μία επιλογή που ισοδυναμούσε φανερά με απόρριψη και των δύο, με στήριξη του ενός! Πρώτη φορά είδαμε μιά λευκή ψήφος να θεωρείται ψήφος εμπιστοσύνης και πραγματικά γεννιέται το ερώτημα πώς θα βαφτιζόταν ενδεχόμενη επιλογή καταψήφισης της πρότασης μομφής. 
Θα είχε ενδιαφέρον όσοι καταδίκασαν την επιλογή αυτή της διοίκησης, να μας έλεγαν τι τακτική θ' ακολουθούσαν οι ίδιοι, αν αυτοί αποφάσιζαν. Είναι δεδομένο, ότι αν επιλέγονταν τυχαία 10 ΠΑΟΚτσήδες και εξέφραζαν άποψη, η επιλογή του καθενός θα προκαλούσε την αντίδραση των υπολοίπων 9..
Το λευκό δεν άρεσε.
Η αποχή θα εκλαμβανόταν ως φυγομαχία.
Η καταψήφιση θα επιβεβαίωνε ότι είμαστε στο άρμα του Ολυμπικακού.
Η υπερψήφιση θα μας έδινε εισιτήριο γιά Φιλιππίνες...
Εμπεδώσαμε για τα καλά λοιπόν τους λόγους που κακώς η ΠΑΕ φήφισε λευκό, αλλά ουδείς εξήγησε τι έπρεπε να επιλέξει.
Αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι το λευκό εκλήφθει ως στήριξη στο Μαρινάκη άρα η καταψήφιση θα ισοδυναμούσε με αποθέωσή του, διά της ατόπου απαγωγής προκύπτει πως η μόνη επιλογή θα ήταν η στήριξη της πράσινης πρότασης.
Ξεπερνώντας όμως ακόμα και το ορθό επιχείρημα ότι στην ουσία θα στηρίζαμε τον ηθικό αυτουργό του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού εγκλήματος στην πρόσφατη ιστορία μας, προκύπτει το εξής ερώτημα: Στο πρόσφατο σκάνδαλο με τις κασέτες, εμπλεκόμενος ήταν μόνο ο Μπέος, ή μήπως και οι Δαλούκας-Πατέρας με τον τελευταίο να ομολογεί ότι συναντήθηκε με το Δαλούκα;
Στην ουσία λοιπόν και γιά να συνδεθούμε με τα πιο πρόσφατα, θεωρούμε προκλητική την επιστολή που -έστω και εμμέσως όπως ισχυρίζονται ορισμένοι- ανοίγει το δρόμο στον έναν εμπλεκόμενο (Μπέο), αλλά στην προηγούμενη περίπτωση καταδικάζουμε την επιλογή της λευκής ψήφου που -επίσης εμμέσως όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν- συνετέλεσε ώστε ν' απορριφθεί η πρόταση μομφής του έτερου εμπλεκόμενου ποδοσφαιροπαράγοντα (Πατέρα). Τελικώς, τι από τα δύο προτιμούσαμε (ΣΗΜΕΙΩΣΗ:ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΛΝΑΤΕ ΚΑΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ,ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ) γιά να ξεκαθαρίσουμε και το τοπίο; Οχι στο Μπέο, ναι στον Πατέρα, άρα και όχι στον Μαρινάκη; Μήπως ναι στον Μπέο, όχι στον Πατέρα, άρα ναι στο Μαρινάκη;
Ας ξεδιαλύνουμε το τοπίο, γιατί δε γίνεται να είμαστε και με το χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ.
Οσον αφορά αυτή καθ' αυτή την περίπτωση Μπέου η τοποθέτηση του ΠΑΟΚ ήταν πεντακάθαρη:(ΣΗΜΕΙΩΣΗ:ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΑ ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟΝ ΜΠΕΟ) Είμαστε με τον ΠΑΟΚ. Επικαλούμαστε (ΣΗΜΕΙΩΣΗ:ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΕΠΙΚΑΚΕΣΤΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΕ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ)το σκεπτικό πάνω στο οποίο στηριχτήκαμε όταν ο Θ. Ζαγοράκης αντικατέστησε τον παραιτηθέντα Ηλία Βιολίδη, διατηρώντας στην ουσία την ''΄έδρα'' που ανήκε στην ομάδα και όχι στο πρόσωπο. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο, από το να αναδειχτεί η συνέπεια του ΠΑΟΚ ως προς τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τα πάντα.
Αναλογιστείτε απλώς το ενδεχόμενο, να υποστηρίζαμε ως ΠΑΕ κάτι διαφορετικό απ' αυτό που επικαλεστήκαμε εμείς οι ίδιοι. Ακόμα και αν βάζαμε εκ των υστέρων κάποιο υστερόγραφο του τύπου '' ναι μεν όσοι αντικαθιστούν κάποιον παράγοντα που παραιτείται πρέπει να υποδεικνύονται από την ομάδα στην οποία ανήκε ο παραιτηθείς, αρκεί οι αντικαταστάτες να είναι αθώες περιστερές (βρείτε μου μερικούς τέτοιους με την ευκαιρία) ή να μην έχουν έρθει σε κόντρα με την ομάδα μας''.
Καλώς ή κακώς, το σκεπτικό πάνω στο οποίο βασιστήκαμε εμείς γιά να διατηρήσουμε την ''έδρα'', έγινε με κριτήρια που αποτυπώθηκαν και στην πρόσφατη επιστολή. Χωρίς προσθαφαιρέσεις, χωρίς καινούριες παραγράφους και υστερόγραφα, κάτι που αν μη τι άλλο αναδεικνύει ανδρισμό, σοβαρότητα και συνέπεια. Όσοι έχουν διαφορετική άποψη, θα προτιμούσαν προφανώς πιό τιμητικό γιά την ομάδα και την ιστορία της, να παραχωρήσουμε το τεκμηριωμένο δικαίωμα στον καθένα να μας αποκαλεί καιροσκόπους, κωλοτούμπες και αρπακολατζήδες...(ΣΗΜΕΙΩΣΗ:ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΤΩ ΟΤΙ ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΤΟΝ ΜΠΕΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΕΕ??)
Λευτέρης Δούκας
υπεύθυνος επικοινωνίας ΠΑΕ ΠΑΟΚ