Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ποινική δίωξη σε βάρος του Κόκκαλη για τον ΟΠΑΠ



Δίωξη σε βάρος του Σωκράτη Κόκκαλη και ακόμη τεσσάρων προσώπων, στελεχών του ΟΠΑΠ και της ΙΝΤΡΑΛΟΤ της περιόδου 2005 – 2007, άσκησε το Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, για τα κακουργήματα της απιστίας από κοινού και κατ' εξακολούθηση και της ηθικής αυτουργίας στην απιστία, για υπόθεση ζημιογόνας σύμβασης, που αφορούσε στην προμήθεια πληροφοριακών συστημάτων στον ΟΠΑΠ.Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί στην Εισαγγελία, αφορά 18μηνης διάρκειας διεθνή διαγωνισμό που είχε προκηρύξει την επίμαχη περίοδο ο ΟΠΑΠ, που τελικά κατέστη άγονος μετά από παραιτήσεις μελών επιτροπών αξιολόγησης με αποτέλεσμα το έργο, ως κατεπείγον, να δοθεί με απευθείας ανάθεση στην ΙΝΤΡΑΛΟΤ.
Πριν λίγες ημέρες, το Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας είχε καλέσει σε καταθέσεις συνολικά οκτώ άτομα που εμπλέκονται στην ζημιογόνα σύμβαση του ΟΠΑΠ, οι οποίοι παρέδωσαν γραπτές εξηγήσεις.
Από τα πρόσωπα αυτά, πλην των πέντε που πλέον έχουν καταστεί κατηγορούμενοι, για δύο, δικογραφία αποστέλλεται στην Εισαγγελία Εφετών, προκειμένου να τεθεί στο αρχείο, ενώ για έναν η δικογραφία διαχωρίζεται και η έρευνα συνεχίζεται.
Για την υπόθεση είχε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά το 2010, θυγατρική εταιρεία του ΟΠΑΠ, που υποστηρίζει ότι έπρεπε να προτιμηθεί και να ερωτηθεί πρώτη, στο πλαίσιο του σχεδιαζόμενου διαγωνισμού, καθώς το αντικείμενό της κάλυπτε το ζητούμενο έργο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, στο διεθνή διαγωνισμό έλαβαν μέρος τρεις εταιρείες, των οποίων οι προσφορές κρίθηκαν τεχνικά αξιόλογες.
Ωστόσο, δέκα ημέρες πριν τη λήξη της ισχύος των προσφορών, παραιτήθηκαν δύο μέλη της επιτροπής, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρός της, με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος.
Το προϋπολογισθέν τίμημα για το επίμαχο έργο ήταν 96 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το πραγματικό κόστος, όπως εκτιμάται, τελικά έφτασε τα 280 εκατομμύρια ευρώ.