Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Ο Αναστασιάδης έβαλε στην θέση τους τους γνωστούς-"αγνώστους" επαγγελματίες "ΠΑΟΚτσήδες" δημοσιογράφους-βδέλλες της εκάστοτε Διοίκησης



Στην εκπομπή του Libero 107,4 "Στο πέναλτι" φιλοξενήθηκε σήμερα ο κ. Άγγελος Αναστασιάδης και είχε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση εφ` όλης της ύλης.Αναλυτικα:
Για το ότι είχε εκφραστεί κάποτε με καλά λόγια για τον Γούμενο: "Πιάνεστε από μια λέξη οι περισσότεροι. Όταν εγώ έφυγα από τον ΠΑΟΚ εσείς ακούγατε αυτά που έλεγε ο Γούμενος όμως και αυτός έφυγε μετά από ένα χρόνο. Υπάρχουν κάποια πρέπει, που οφείλεις να τα ακολουθήσεις. Έπρεπε να πω αυτό το πράγμα τότε, μετά όμως όταν διαπίστωσα τι γινόταν τα έλεγα όλα".
Για όσα ακούστηκαν μετά το ματς με την Μακάμπι: "Ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί οι γνωστοί-άγνωστοι που τα λένε αυτά.Όλα αυτά τα λένε τώρα οι ίδιοι που τα έλεγαν 6,5 χρόνια πριν.Ξέρω όμως ότι δεν τους άρεσε ο τρόπος που λειτουργώ και η εντιμότητα μου και για αυτό με κατηγορούν ακόμη.Τους πιστεύουν όμως μόνο κάτι αδαείς.
Υπάρχει κανείς που να πιστεύει στ΄αλήθεια ότι είχε συμμετοχή σε αυτό ο Άγγελος; Απαγορεύεται και να το σκέφτεται κανείς. Όποιος έχει μυαλό το καταλαβαίνει. Ποιος σοβαρός άνθρωπος θα τα πιστέψει αυτά; Ο τρόπος λειτουργίας και η εντιμότητα του Άγγελου φαίνεται. Κάθε φορά που ανακινείται θέμα Αναστασιάδη κάποιοι το πάνε μόνιμα εκεί. Θέλουν να ακούγεται το αρνητικό. Ο Άγγελος μιλάει μια φορά τον χρόνο και λέει αλήθειες. Μπορεί κάποιες στιγμές να μιλούσα και να ήμουν... μπέρδεμα αλλά ψέματα δεν είπα ποτέ.
Μιλώντας για τον τρόπο που πρέπει να λειτουργεί μια ομάδα :"Οι ομάδες θέλουν
νοικοκυριό και να μην κλέβει κανένας, όλοι βλέπουμε συνεχώς πόσο εύκολο είναι να φτάσεις στον πάτο αν το αφήσεις. Για μένα υπάρχει μόνο νοικοκυριό, δουλειά, αγάπη και ξεκινάμε... Έτσι σκεφτόμουν πάντα και πάντα έλεγα ότι θα είμαστε καλά τον Μάϊο αν είμαστε έτσι.. Δυστυχώς στην πορεία μου στον ΠΑΟΚ δεν έτυχε να συνεργαστώ με μια διοίκηση που να έχει καλές σχέσεις με τον κόσμο και να μην την σέρνουν στα δικαστήρια"
Για το αν είναι αρκετό το μεγάλο μπάτζετ ώστε να γίνει μια μεγάλη ομάδα: "Και ο ΠΑΟΚ με τα διαρκείας και ο Άρης την εποχή του Κοντομηνά αλλά και ο Ηρακλής με χορηγίες  είχαν μεγάλα μπάτζετ. Τι πέτυχαν παραπάνω σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια που ήμουν εγώ;"
 Για την λειτουργία μιας ομάδας με τεχνικό διευθυντή :
"Ο προπονητής πρέπει να είναι πάντα αυτός που διαλέγει τους παίκτες, ο τεχνικός διευθυντής να του φέρνει ένα κατάλογο με παίκτες, να διαλέγει ο προπονητής και στην συνέχεια η διοίκηση να αποφασίζει αν έχει τα χρήματα να τον αγοράσει. Έτσι πρέπει να λειτουργεί το μοντέλο, όχι να φέρνουν παίκτες στον προπονητή και να του λένε "δούλεψε με αυτούς", δεν γίνεται έτσι"Στην πορεία της συζήτησης μάλιστα ο κ. Αναστασιάδης θυμήθηκε και την απόκτηση του Βαλέντσια από τον ΠΑΟΚ :"Τον έφεραν από κάτι καταγώγια τότε και τον πήγαν στην Αθήνα να υπογράψει για να με αποφύγουν καθώς ήξεραν ότι θα άφηνα να γίνει η μεταγραφή. Έλεγα από την αρχή τότε ότι αυτός θα παίξει Απρίλιο και με βρίζατε όλοι οι δημοσιογράφοι, αυτός όμως ήταν 150 κιλά και τραυματίας. Και με αυτόν όμως τα πήγα καλά στην συνέχεια, όλοι λέγανε όμως ότι δεν μπορώ να υπάρξω με μεγάλους, πρωτοκλασάτους παίκτες αλλά δεν είναι αλήθεια. Βρες έναν και πάρτον στο τηλέφωνο, να δούμε τι θα σου πει για μένα. Όλα αυτά τα χρόνια μόνο ένας πρωτοκλασάτος παίκτης (Σοουζα) είχε βγει να πει κακιά κουβέντα για μένα, κανένας άλλος"
  Για το ρόλο του μπάτζετ στο στήσιμο μιας ομάδας: "Από τότε που λείπω στην Κύπρο, πόσο έχουν αυξηθεί τα μπάτζετ των ομάδων και τι παραπάνω έχουν πετύχει; βλέπεις καμιά μεγάλη αλλαγή; Δεν το λέω για να ρίξω ευθύνες αλλά θέλω να πω ότι δεν φτάνει το μπάτζετ για να πας μπροστά. Χρειάζεται καλός προγραμματισμός και πολύ δουλειά, παίκτες θα βρεις και με λιγότερα χρήματα. Όταν ήμουν σε ομάδα εγώ έκανα τις μεταγραφές, δεν μου έφεραν όποιον παίκτη ήθελαν. Έπαιρνα στην ομάδα αυτόν που ήθελα και φυσικά είχα όρια στα ποσά που θα δίναμε, πάνω από 150.000 ευρώ δεν θα έδινα για παίκτη, αν ήθελε παραπάνω τα έδινα με μορφή μπόνους στο συμβόλαιο, να πετύχουμε στόχους και να πάρει χρήματα. Δεν γινόταν αλλιώς γιατί η ομάδα ήταν μέσα. Επίσης μέσα στα αποδυτήρια όλοι ήξεραν την αλήθεια για όλα και έτσι δεν υπήρχαν προβλήματα με τους παίκτες. Τώρα το ποδόσφαιρο θα γίνει κάπως έτσι γιατί δεν πάει άλλο, ξεχάστε όλοι τα μεγάλα συμβόλαια, πάνε αυτά τώρα".  
Για αυτούς που ισχυρίζονται ότι μάλωνε παλιότερα με παίκτες του: "Ο Άγγελος μάλωνε; Σε άλλη χώρα ζείτε! Σας διέψευδαν τότε οι ίδιοι οι παίκτες με δηλώσεις τους. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι συνέβαιναν όλα αυτά τότε. Στην Θεσσαλονίκη δεν υπήρχε κανένας παίκτης με τον οποίον να μάλωσα.". 
Για τα χρόνια που ήταν προπονητής στον ΠΑΟΚ: "Τότε είμασταν στην μαύρη λίστα της UEFA. Χρωστούσαμε ήδη σε τρεις προπονητές πριν από μένα. Είχαμε οφειλές σε 20 παίκτες. Αυτά "επηρέασαν" στο ματς με την Ντέμπρετσεν, στο οποίο μας ακύρωσαν ένα καθαρό γκολ του Σαλπιγγίδη. Φέτος ήταν σίγουρο ότι ο ΠΑΟΚ θα περάσει την Ντιναμό Ζάγκρεμπ μετά από όσα είχαν γίνει την προηγούμενη ημέρα με το κάψιμο του λεωφορείου. Οι διαιτητές παίρνουν γραμμή από την UEFA".
Για τις αλλαγές  προπονητών στον ΠΑΟΚ: "Για τώρα δεν μπορώ να πω, είμαι καιρό μακριά από την ομάδα και δεν ξέρω πως ακριβώς είναι τα πράγματα. Για την εποχή που ήμουν εγώ έφταιγε το γεγονός ότι δεν υπήρχε μια διοίκηση αποδεκτή από τον κόσμο και ότι όλες οι διοικήσεις σχεδόν είχαν μπλεξίματα με την δικαιοσύνη".
Για τον σημερινό ΠΑΟΚ: "Μπορούσαμε φέτος να κάνουμε το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Η ΤΣΣΚΑ ήταν πολύ χειρότερη τόσο από τη Βιγιαρεάλ όσο και από την Ντιναμό. Χάσαμε μεγάλη ευκαιρία απέναντι σε μια ανέτοιμη ομάδα. Η πορεία στην Ευρώπη επηρέασε, όπως και οι τραυματισμοί, την πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αν ήμουν εγώ θα έλεγα "εγώ φταίω" για την πορεία, γιατί η προπόνηση παίζει  βασικό ρόλο. Και σίγουρα παίζει ρόλο και το ιατρικό τιμ. Έκαναν έγκλημα που έδιωξαν τον Γιώργο Οικονομίδη. Όπου μπορώ θα τον έχω μαζί μου.  Εκτός από κορυφαίος γιατρός είναι και εξαιρετικός άνθρωπος. Απαγορεύεται να έχεις ιατρικό τιμ και να φεύγει παίκτης  σου στο εξωτερικό για εξετάσεις".
Για τη διοίκηση Ζαγοράκη: "Το ότι συσπείρωσε τον κόσμο είναι πολύ μεγάλη δουλειά, το πως διαχειρίζεται την ομάδα είναι κάτι που θα το κρίνει ο κόσμος. Πάντα έλεγα ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται κάποιον που θα ενώσει τον κόσμο, η διοίκηση χρειάζεται και ταλέντο, δεν είναι εύκολο πράγμα να διοικείς. Και μόνο το γεγονός ότι ο Ζαγοράκης φέρνει στο γήπεδο 25.000 κόσμο σε κάθε παιχνίδι είναι πολύ μεγάλη υπόθεση και θα κριθεί από τον κόσμο όταν έρθει η ώρα, και όπως όλοι θα κριθεί και αυτός από το αποτέλεσμα, καλώς ή κακώς έτσι γίνεται πάντα".
Για το αν έχει δεχθεί κρούση για συνεργασία με τον Ζαγοράκη: "Δεν υπάρχει πρόταση. Ο ΠΑΟΚ εξάλου έχει προπονητή. Έχει μπροστά του σημαντικά παιχνίδια στα πλέι οφ. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί να προχωρήσει Έχουν προβλήματα τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Παναθηναϊκός. Είναι μεγάλη ευκαιρία φέτος. Έχει πολύ καλούς παίκτες ο ΠΑΟΚ. Για μένα ο Χάβος διαχειρίζεται καλά την ομάδα. Έχει δίπλα του και τον Μπάμπη Μιχαληλίδη που ασφαλώς  έχει μεγάλη εμπειρία. Από την στιγμή που δεν έχω πρόταση σημαίνει ότι υπάρχει κάτι καλύτερο".
Για τα επεισόδια στα γήπεδα: "Έχουν γίνει χιλιάδες πράγματα πριν για να φτάσουν στο σημείο να γίνουν αυτά τώρα".
Για το καλύτερο μοντέλο διοίκησης μιας ομάδας:"Είδατε τι έγινε στον Παναθηναϊκό! Πόσα εκατομμύρια μπήκε μέσα σε ένα χρόνο. Για μένα χρειάζεται πρώτα νοικοκυριό σε μια ομάδα. Έλεγα τον Μάιο θα είμαστε καλά και αυτό γινόταν. Βλέπετε τι γίνεται με τις αδειοδοτήσεις. Σε τρία χρόνια δεν θα τις δίνει η ΕΠΟ που είναι μια μικρογραφία του κράτους που έχουμε, αλλά θα τις δίνει η UEFA. Θυμάστε στον ΠΑΟΚ τι γινόταν; Υπήρχε τότε ένα άνοιγμα 5 δις και κανείς δεν έβγαινε να το πει. Το έκανα εγώ. Έλεγα ότι δε θέλω μεταγραφές. Μπορέσαμε και κάναμε απόσβεση με 2.000 διαρκείας ενώ ήδη κυνηγούσαν τον Γούμενο και τον Μπατατούδη. Δεν ήθελα να ήμουν συνένοχος".
Όταν ρωτήθηκε αν ήταν πρόσφατα στην Ισπανία για προπονητικά σεμινάρια, ο κ. Αναστασιάδης είπε :
"Δεν ήταν σεμινάρια προπονητικής, απλά η FIFA την επόμενη σεζόν από μια μεγάλη διοργάνωση, μαζεύει τους προπονητές των εθνικών ομάδων και γίνεται ανοιχτές συζητήσεις για το μέλλον του ποδοσφαίρου, Αν θέλεις να μάθεις πολλές αλλαγές που έχουν γίνει στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια οφείλονται στους προπονητές και σε αυτές τις συζητήσεις. Για παράδειγμα, πριν από χρόνια προτείναμε τον 4ο διαιτητή, επίσης τις γραμμές που κινείται ο προπονητής στο γήπεδο, ακόμη και οι 2 έξτρα διαιτητές στο γήπεδο είναι πράγματα που συζητήσαμε πρώτη φορά πριν από 2-3 χρόνια. Κάποια πράγματα που συζητήσαμε τώρα ίσως τα δούμε σύντομα, μιλήσαμε αυτή την φορά για να μεγαλώσει το γήπεδο και οι εστίες. Ξέρετε στο εξωτερικό δεν ασχολούνται με χαζομάρες, θέλουν να βελτιώσουν το ποδόσφαιρο, να το κάνουν πιο επιθετικό, πιο ελκυστικό"
Για τον Ζοζέ Μουρίνιο :
"Αν έπαιζε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα ημιτελικό κυπέλλου με τον Άρη και έβαζε ο Χάβος τον Μαλεζά 10άρι πίσω από τον Σαλπιγγίδη, θα τον έδιωχναν από την πόλη την ίδια στιγμή. Ο Μουρίνιο το έκανε και όλοι μιλάνε για τακτική και διάφορα τέτοια. Σίγουρα η Μπαρτσελόνα είναι μεγάλη ομάδα αλλά και η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μεγάλη ομάδα, δεν μπορεί να παίζει έτσι"
Κάνοντας ένα αγωνιστικό απολογισμό της σεζόν για τον ΠΑΟΚ :
"Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να έχει πάει καλύτερα στην Ευρώπη, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν μια ανέτοιμη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ μπορούσε να την περάσει για πλάκα αλλά δυστυχώς δεν ήταν καλός στα παιχνίδια αυτά, θα ήταν πολύ μεγάλο κέρδος για τον ΠΑΟΚ να έπαιρνε την πρόκριση από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στο ελληνικό πρωτάθλημα η ομάδα σίγουρα επηρεάστηκε από την κούραση λόγω της Ευρώπης και από τους πολλούς τραυματισμούς, έτσι έμεινε πίσω. Οι τραυματισμοί ήρθαν είτε γιατί οι παίκτες δεν έκαναν καλή ζωή, είτε γιατί δεν έγινε καλή δουλειά από τον προπονητή, εγώ αν ήμουν θα έπαιρνα την ευθύνη πάνω μου. Επίσης πολύ σημαντικό ρόλο σε όλα αυτά παίζει και το ιατρικό τημ, νομίζω ότι ήταν έγκλημα που έδιωξαν τον Οικονομίδη. Με την ευκαιρία θέλω να τον ευχαριστήσω και δημόσια τον γιατρό για όσα έκανε, ο Οικονομίδης έκανε πρωταθλητισμό και το περνούσε και στους παίκτες στα αποδυτήρια, είναι πολύ σημαντικό αυτό. Τότε επίσης δεν υπήρχε περίπτωση να φύγει παίκτης και να κάνει εγχείριση αλλού, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, εκτός αν ήταν για κάποιο κορυφαίο γιατρό του εξωτερικού"
Τέλος, για το μέλλον του ο Άγγελος Αναστασιάδης είπε :"Δεν ξέρω αν θα είμαι σε κάποια ομάδα την επόμενη σεζόν, πάντως σε αυτά τα 6,5 χρόνια δέχθηκα προτάσεις από όλες σχεδόν τις ελληνικές ομάδες εκτός από τον ΠΑΟΚ και τον Άρη. Εγώ πάντως αν συμφωνήσω με μια ομάδα δεν την εγκαταλείπω ποτέ, για παράδειγμα αν πάω στον Εθνικό Πειραιώς δεν πρόκειται μετά να πω "ναι" ούτε στην Μπαρτσελόνα, όλα αυτά τα χρόνια όποτε ερχόταν κάποια ομάδα εγώ τους έστελνα στην κυπριακή ομοσπονδία για πάρουν πρώτα το ΟΚ και μετά να επιστρέψουν σε μένα"