Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Τι περιέχει το τριετές πλάνο του Σαββίδη



Το τριετές business plan του Ιβάν Σαββίδη για τον ΠΑΟΚ έχει κατατεθεί από την περασμένη Πέμπτη στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Περιέχει αναλυτικά τον προγραμματισμό και τις σκέψεις του ομογενή επιχειρηματία για τον ΠΑΟΚ. Από την ανάπτυξη των ακαδημιών μέχρι και την πώληση ποδοσφαιριστών! Πώς τον ονειρεύεται, τι θέλει να κάνει, που θέλει να τον οδηγήσει. Το Sport2310, αποκαλύπτει σήμερα, όσα γνωρίζουν για την επόμενη μέρα στον ΠΑΟΚ, μόνο οι
στενοί συνεργάτες του «τσάρου του Ροστόφ».

«Τέτοιο πλάνο δεν έχουμε ξανασυναντήσει στην επιτροπή. Είναι πλάνο που δείχνει σοβαρό, αξιόπιστο και φερέγγυο. Μέχρι τώρα μας έφερναν πλάνα που θύμιζαν κουρελόχαρτα… Ο Ιβάν Σαββίδης απέδειξε ότι προσεγγίζει τον ΠΑΟΚ με μεγάλη σοβαρότητα». Αυτά είναι τα λόγια μέλους της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, από τα λίγα που γνωρίζουν τόσο καλά πρόσωπα και πράγματα στον θαυμαστό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το business plan είναι το τελευταίο εμπόδιο πριν η επιτροπή ανάψει στον ομογενή επιχειρηματία το «πράσινο φως» για να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Σ΄ αυτό περιγράφει τις σκέψεις του για τον ΠΑΟΚ. Συνοψίζονται στην εξής πρόταση: καλλιέργεια των ακαδημιών και επένδυση σε ταλέντα αλλά και ταυτόχρονη πώληση ποδοσφαιριστών! Ο Σαββίδης θέλει να ρίξει τον προϋπολογισμό της ΠΑΕ κάτι που σημαίνει σφιχτή οικονομική πολιτική. Όσοι πίστευαν ότι θα εμφανιστεί στην Τούμπα και θα αρχίσει να μοιράζει εκατομμύρια θα πρέπει να το ξεχάσουν…

Ο προϋπολογισμός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ την περσινή περίοδο ήταν κοντά στα 25 εκατομμύρια ευρώ. Ο Σαββίδης, σύμφωνα με όσα περιγράφει στο πλάνο που κατέθεσε στην επιτροπή, θέλει να τον ρίξει στα 15-16 εκατομμύρια ευρώ. Είναι φανερό, ότι ο ΠΑΟΚ θα εξακολουθήσει να κινείται έχοντας χαμηλά τον πήχη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στην επιτροπή, έχουν ήδη κατατεθεί 12.5 εκατομμύρια ευρώ στην Τράπεζα της Κύπρου. Αποστολέας η εταιρεία καπνοβιομηχανίας που διατηρεί στο Ροστόφ και παραλήπτης η εταιρεία«Διμέρα» του γιων του με έδρα τη Λευκωσία. Σκοπός η αγορά των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Κάτι που θα γίνει σε δύο δόσεις. Το μισό ποσό θα μπει στην αύξηση που τρέχει μέχρι και τις 16 Αυγούστου. Έτσι ο ομογενής επιχειρηματίας θα αποκτήσει το 34% των μετοχών. Τον Δεκέμβριο θα ανοίξει νέα αύξηση. Τότε θα βάλει τα υπόλοιπα που απαιτούνται για να αυξήσει το ποσοστό του και να φτάσει στο 51%.

Όλα δείχνουν ότι βρίσκεται προ των θυρών. Το τελευταίο που απομένει είναι να τελειώσει ο οικονομικός έλεγχος στην ΠΑΕ. Θέλει να ξέρει το άνοιγμα και τα χρέη που θα αναλάβει. Δική του εταιρεία ξεκίνησε τον έλεγχο και θα τον ολοκληρώσει μέσα στις επόμενες μέρες. Είναι αυτό που περιμένει. Αν είναι όλα εντάξει τότε ο Ιβάν Σαββίδης θα είναι το νέο αφεντικό του ΠΑΟΚ.