Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Το προφίλ της Μπνέι Γεχούντα



Την Μπνέι Γεχούντα από το Ισραήλ, όπως αναμενόταν, θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ… Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα ταξιδέψει, λοιπόν, στο Ισραήλ και ακολούθως θα περιμένει την αντίπαλό του στη Τούμπα! Ποια είναι όμως η ομάδα που βρίσκεται πλέον και τυπικά απέναντι από την ελληνική ομάδα;

Η Μπνέι Γεχούντα έχει για έδρα το «Bloomfield Stadium». Να αναφέρουμε πως το συγκεκριμένο γήπεδο είναι φάση ανακατασκευής και η Μπνέι χρησιμοποιεί αυτή την περίοδο το εθνικό στάδιο «Ραμάτ Γκαν» (φωτό) χωρητικότητας 35.000 θέσεων. Εκεί που υποδέχτηκε και την Σιράκ από την Αρμενία, ομάδα την ομάδα νίκησε με 2-0.


Η Μπνέι τερμάτισε την περίοδο 2011-’12 στην 3η θέση του πρωταθλήματος! Το χρώμα που κυριαρχεί στις εμφανίσεις της είναι το πορτοκαλί…

Έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα την περίοδο 1989-90, με τεχνικό τον Γκιόρα Σπίγκελ! Προπονητής της είναι ο Ντρορ Καστάν (γεννήθηκε στις 1 Οκτωβρίου 1944), Μιλάμε για πρώην διεθνή παίκτη που έχει αγωνιστεί Μπνέι. Μιλάμε για τεχνικό που έχει περάσει από τους πάγκους πολλών συλλόγων. Έχει καθοδηγήσει τόσο την Εθνική Ανδρών του Ισραήλ, όσο και την Εθνική Ελπίδων της χώρας του.

Στη τωρινή ομάδα ομάδα αυτός που κάνει την διαφορά είναι ο Αργεντινός μέσος, Πέδρο Χοακίν Γκαλβάν. Στα 26 του είναι το αστέρι της ομάδας, καθώς δημιουργικά προσφέρει πολλά, πετυχαίνοντας και γκολ! Είναι χαρακτηριστικό πως πέρσι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του συλλόγου με 16 γκολ. Μιλάμε για παίκτη, που ξεκίνησε την καριέρα του το 2003 από την Χιμνάσια, πέρασε από την Σαν Μάρτιν και την Ολμέδο (Εκουαδόρ), πριν τον… αρπάξει η Μπνέι!

Νέα στη Ευρώπη, αλλά και με επιτυχίες…
Αυτό που οφείλουμε να πούμε είναι πως στις ευρωπαϊκές εμπειρίες δεν έχει εμπειρίες, αλλά έχει επιτυχίες. Την αγωνιστική περίοδο 2006-07 έπαιξε για πρώτη φορά Ευρώπη. Βλέπετε, την προηγούμενη σεζόν είχε φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου, έχασε 1-0 από την Χάποελ Τελ Αβίβ, αλλά πήρε ως φιναλίστ ευρωπαϊκό εισιτήριο. Γνώρισε δυο ήττες με συνολικό σκορ 0-6 από την Λοκομοτίβ Σόφιας. Είναι χαρακτηριστικό πως εκείνη την περίοδο αναγκάστηκε να παίξει τον εντός έδρας αγώνα στη Σλοβακία για λόγους ασφαλείας.

Τη σεζόν 2009-10 η Μπνέι κατάφερε και έφτασε στα πλέι του οφ του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά ηττήθηκε από την Αιντχόφεν (συνολικά έχασε με 0-2). Πέρασε όμως τρεις προκριματικούς γύρους. Στον α’ νίκησε δυο φορές τη Σίμρουγκ (1-0 εκτός και 3-εντός), στον β’ πέτυχε επίσης δυο νίκες κόντρα στη Ντίναμπουργκ (4-0 εντός, και 1-0 εκτός). Στον γ’ πέταξε εκτός της Πάκος Φερέιρα με δυο επιτυχίες με το ίδιο σκορ, με 1-0 εντός και στην Πορτογαλία. Ακολούθησαν, όπως είπαμε, οι δυο ήττες από την Αϊντχόφεν με 0-1…

Την επόμενη χρονιά έδωσε το παρών στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο των Σάμροκ Ρόβερς (πήρε 1-1 στην Ιρλανδία, αλλά έχασε με 0-1 στο Ισράηλ). Νωρίτερα είχε αποκλείσει την Ουλισές, με ισοπαλία 0-0 εκτός και νίκη 1-0 εντός.

Την περσινή σεζόν αποκλείστηκε από την Χέλσινμποργκ στον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Επικράτησε πάντως 1-0 στην έδρα της, αλλά δεν άντεξε στη Σουηδία και ηττήθηκε με 0-3. Στον β’ προκριματικό είχε αποκλείσει την Σαντ Τζούλια με δυο νίκες με 2-0 τόσο εντός όσο και εκτός.
πηγή: pamesports.gr