Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Ιβάν Σαββίδης:"Ο κύριος και αντικειμενικός μας στόχος, που υπήρχε και πριν από εμάς, είναι η σωτηρία του ΠΑΟΚ"



Την προσωπική ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο "savvidi.ru" επέλεξε ο Ιβάν Σαββίδης για να τοποθετηθεί για πρώτη φορά δημόσια μετά την επένδυσή του στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

"Ο Ιβάν Σαββίδης για την απόκτηση του ελληνικού συλλόγου ΠΑΟΚ (σ.σ. ο τίτλος του μηνύματος)

Παρακολουθούσαμε στενά την περίπτωση του ΠΑΟΚ από το 2006 και το ενδιαφέρον μας εκφράστηκε σε διάφορες χρονικές περιόδους. Η επιθυμία μου να είμαι κοντά σ' αυτό τον σύλλογο "ακουμπά" στο όνομά του. Ιδρύθηκε το 1926 από Έλληνες πρόσφυγες από την Κωνσταντινούπολη κατά τη
διάρκεια του δεύτερου ελληνοτουρκικού πολέμου. Σ' αυτή την φρικτή περίοδο, άνθρωποι που έμειναν χωρίς τίποτα, πήραν μία γενναία απόφαση και συσπειρώθηκαν γύρω από την ιδέα της ειρήνης και του αθλητισμού.

Σήμερα, ανάμεσα στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, βρίσκονται περίπου ένα εκατομμύριο Πόντιοι Έλληνες της προσφυγιάς και εγώ είμαι ένας από αυτούς. Ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων που μιλάνε ρώσικα και ένας τεράστιος αριθμός Ελλήνων από όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με σημερινές ανεπίσημες μετρήσεις, περισσότεροι από εκατό χιλιάδες Έλληνες που μιλάνε ρώσικα, θεωρούν τον εαυτό τους στενά συνδεδεμένο με τον ποδοσφαιρικό σύλλογο ΠΑΟΚ.

Σε μία κατάσταση όπου η κρίση επηρέασε όλες σχεδόν τις πτυχές της Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στα όρια της επιβίωσης. Θα μπορούσα απλά να παρατηρώ όσα γίνονται στον σύλλογο; Νομίζω πως όχι. Και πήρα μια απόφαση: Ο σύλλογος που κουβαλάει την κληρονομιά της Κωνσταντινούπολης και βρίσκεται πνευματικά κοντά σε εμένα προσωπικά και σε χιλιάδες Έλληνες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, πρέπει να ζήσει. Αν είναι να σωθεί κάτι και θα σωθεί, αυτό πρέπει να είναι κάτι που συμβολίζει την ενότητα των δυνάμεων που ενδιαφέρονται για την επιβίωση της Ελλάδας.

Αντιλαμβανόμενος πως σήμερα οι Έλληνες βιώνουν μία κρίση εξαιτίας κάποιων αντικειμενικών αιτιών και η Ελλάδα έχει μεγάλη επιρροή σε Ευρώπη και Αμερική, εμείς μπορούμε να προσφέρουμε σαν μία επιλογή την Σοβιετική ιδεολογία που είναι κοντά στη δική μου γενιά, για παράδειγμα στα σπορ. Και για μένα, έναν επιχειρηματία στη Ρωσία, είναι σημαντικό να υπάρχει ενότητα μεταξύ των δύο κρατών σε διαφορετικά επίπεδα. Μπορούμε να δεσμευτούμε για αυτή την ενότητα στον επιχειρηματικό τομέα, στις κοινωνικές δραστηριότητές μας και στα σπορ.

Είμαι πεπεισμένος πως θα είμαστε ενωμένοι. Σήμερα οι δραστηριότητες στα σπορ μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα μέρος μίας εξωτερικής πολιτικής. Έτσι, η επένδυση σε μία ποδοσφαιρική ομάδα θα ενισχύσει οικονομικά και πολιτικά τις σχέσεις με την Ελλάδα. Αυτός είναι ένας ακόμα επιπλέον λόγος. Οι επιχειρηματικές ευκαιρίες πρέπει να χρησιμοποιηθούν σαν ένα εργαλείο επιρροής. Νομίζω πως αυτή η χώρα μπορεί και πρέπει να βγει νικήτρια.

Ο κύριος και αντικειμενικός μας όμως στόχος, που υπήρχε και πριν από εμάς, είναι η σωτηρία του ΠΑΟΚ. Οι καλύτερες παραδόσεις αυτού του συλλόγου πρέπει να αναγεννηθούν, να δυναμώσουν και να οχυρωθούν. Και αν μ' αυτές τις παραδόσεις μπορούμε να φέρουμε και κάτι καινούριο και ενδιαφέρον, αυτό θα με κάνει πολύ χαρούμενο.

Γιατί κράτησαν τόσο καιρό οι διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του ΠΑΟΚ; Θα είμαι ειλικρινής. Συγκεκριμένοι άνθρωποι ήθελαν από εμάς να δώσουμε λεφτά στους κατόχους των μετοχών. Θέσαμε έναν διαφορετικό στόχο και κύρια απαίτησή μας ήταν τα χρήματα να πάνε στον σύλλογο. Έτσι, όλα τα χρήματα θα καταλήξουν στα ταμεία του ποδοσφαιρικού συλλόγου και όχι στους μετόχους".