Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Βάλτερ Σκότσικ:"Η καρδιά μου θα είναι με τη Ραπίντ, άλλα το μυαλό και η λογική λέει ΠΑΟΚ"



Ο 72χρονος σήμερα Βάλτερ Σκότσικ προπονητής του ΠΑΟΚ το 1985 χρονιά στην οποία ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα μίλησε στα "ΣΠΟΡ" για την "κόντρα" των δύο ομάδων στα πλέι οφ του Europa League. Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα δύο παιχνίδια μεταξύ ΠΑΟΚ και Ραπίντ: "Δεν είναι εύκολο να κάνει κάποιος προγνωστικά για τις συγκεκριμένες αναμετρήσεις. Αυτό που μετά βεβαιότητας μπορώ να πω, επειδή βλέπω από κοντά την ομάδα, είναι ότι η Ραπίντ διακρίνεται για τη μαχητικότητα της μέσα στο γήπεδο. Οι παίκτες της δεν χαρακτηρίζονται από υψηλή τεχνική κατάρτιση, είναι όμως σπουδαίοι μαχητές. Παλεύουν
και τα δίνουν όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, γι' αυτό και είναι επικίνδυνοι για τους αντιπάλους τους. Παρ' όλα αυτά, εκτιμώ ότι συνολικά ο ΠΑΟΚ παρουσιάζεται ως μια πιο δυνατή ομάδα, συνεπώς έχει και τις περισσότερες πιθανότητες για να προκριθεί στη φάση των ομίλων".
Για την εικόνα που έχει για τον ΠΑΟΚ: "Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω παρακολουθήσει τα δύο ματς που έδωσε φέτος με την ισραηλινή ομάδα, θυμάμαι, όμως, ότι τα δυο τελευταία χρόνια κάνει καλές πορείες στο Γιουρόπα Λιγκ, κερδίζοντας πολλά σε εμπειρίες, και όχι μόνο. Για τη φετινή ομάδα γνωρίζω ότι αποτελείται από αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Αλλα και η Ραπίντ έχει στις τάξεις της παίκτες νεαρής ηλικίας".
Για το πόσο θα μετρήσει στην υπόθεση πρόκριση το ματς της Τούμπας: "Είναι όντως πολύ σημαντικό. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να πάρει τη νίκη. Αν μπορέσει, μάλιστα, να την πετύχει και με δυο γκολ διαφορά, τότε ακόμη καλύτερα για την ελληνική ομάδα. Και το λέω αυτό γιατί η Ραπίντ παρουσιάζεται ισχυρή αγωνιζόμενη στο γήπεδο της, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον εκάστοτε αντίπαλο της".
Για την έως τώρα πορεία της Ραπίντ στο πρωτάθλημα: "Έχει καταφέρει να κάνει μια θεαματικά καλή αρχή στο πρωτάθλημα. Σε ο,τι άφορα τουλάχιστον τα αποτελέσματα, αφού οι εμφανίσεις της δεν ήταν πάντα το ίδιο καλές και σε αντιστοιχία με τα νικηφόρα αποτελέσματα. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι το κύριο χαρακτηριστικό των παικτών της μέσα στο γήπεδο είναι η δύναμη και το μαχητικό της πνεύμα. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο διακρίνεται κυρίως για τις αμυντικές της επιδόσεις και λιγότερο για τις επιθετικές της αρετές".
Για τον παίκτη που ξεχωρίζει από το ρόστερ της Ραπίντ: "Τον Χόφμαν. Διαθέτει καλά τεχνικά χαρακτηριστικά και αναλαμβάνει την εκτέλεση όλων των στημένων, είτε φάουλ, είτε κόρνερ, φυσικά και τα πέναλτι. Είναι ο παίκτης, τον οποίο θα πρέπει να προσέξουν περισσότερο οι αντίπαλοι του στον ΠΑΟΚ".
Για το ποια από τις δύο ομάδες θα υποστηρίζει στα δύο ματς: "Η καρδιά μου θα είναι με τη Ραπίντ, άλλα το μυαλό και η λογική λέει ΠΑΟΚ Είναι ανώτερη ομάδα και είναι το φαβορί για την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης".
Για το τι θυμάται από τη χρονιά του 1985 όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ: "Aυτό που θυμάμαι είναι ότι είχαμε μια πολύ καλή ομάδα, που δίκαια κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση. Μπορώ να θυμηθώ τον Δημόπουλο, τον Βασιλάκο... Φυσικά, δεν μπορώ να ξεχάσω και τους πολύ φανατικούς φίλαθλους του ΠΑΟΚ. Και η Ραπίντ διαθέτει πιστό και φανατικό φίλαθλο κοινό, και πάλι, όμως, δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Ξέρω ότι από τότε ο ΠΑΟΚ δεν έχει κατορθώσει να πάρει άλλο πρωτάθλημα, αλλά εύχομαι, όσο το δυνατό πιο σύντομα, να το πετύχει".