Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Στέφανος Τανιμανίδης: «Δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι ο Σαββίδης είναι ο Μεσσίας»



Ο Επίτιμος Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων και στενός συνεργάτης του Ιβάν Σαββίδη, Στέφανος Τανιμανίδης, μίλησε στο Αθλητικό Metropolis: 

Αρχικά για το ανθρώπινο προφίλ του νέου ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ είπε: Ο Ιβάν είναι βαθιά θρησκευόμενος. Τιμά την Παναγία Σουμελά και πρωτοστάτησε στο να γίνεται λειτουργία στη μονή της Σουμελά που είχε κλείσει. 
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Τον Ιβάν τον γνώρισαν στην Ελλάδα ως παράγοντα οικονομικό και μέλος της
Δούμας. Τον ξέρω πολλά χρόνια, έχει μια παιδεία αξιόλογη. Εδώ φιλοδόξησε να βρει μια ομάδα που να έχει σχέση με τον προσφυγικό ελληνισμό. Αυτό άρχισε από το 2006. Προσέχει να μπουν τα πάντα στη σωστή τους θέση. Νομίζω ότι όπως διαχειρίζεται την ιστορία του ΠΑΟΚ έχει την πρόθεση, την αγάπη και τη γνώση, αλλά ίσως δεν ξέρει τι γίνεται στο ελληνικό γίγνεσθαι. Το άλλο θέμα είναι πως θα τον πλαισιώσουν οι υπόλοιποι σύνδεσμοι που λειτουργούν στον ΠΑΟΚ. Ίσως να μην ξέρει τι γίνεται στα ελληνικά αθλητικά δρώμενα και αυτό το λέω με ερωτηματικό. Υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι στην διοίκηση και πιστεύω σε κάτι καλό».  
Για το τι μπορούν να περιμένουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ από τον Ιβάν Σαββίδη: «Δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι ο Σαββίδης είναι ο Μεσσίας. Έχω περάσει από το χώρο του αθλητισμού. Αυτό που μπορεί να περιμένει κανείς είναι ότι είναι άνθρωπος με καλές προθέσεις και οικονομική άνεση. Αλλά δεν θα σπαταλάει χρήματα. Πρέπει να στηρίξουμε όλοι την ομάδα. Είμαι βέβαιος ότι με τις κατάλληλες συνθήκες θα αναπτυχθεί σε πολλούς τομείς στην ομάδα, όπως οι ακαδημίες. Μην ελπίζουμε ακόμη σε πρωτάθλημα. Δεν είναι μόνο αυτό».  
Για το πώς θα διαχειριστεί οικονομικά την επένδυση του ΠΑΟΚ ο νέος επενδυτής: «Με τη μικρή μου εμπειρία τα λεφτά δεν δημιουργούν τις ομάδες. Είναι ένας παράγοντας μόνο. Η άποψή μου είναι ότι δεν θα δοθούν εκατομμύρια για να πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Δεν αρκούν τα χρήματα για αυτό. Θα πρέπει να είναι διαρκής η παρουσία μας. Το ποδόσφαιρο είναι μαραθώνιος. Μπορούμε να φτιάξουμε έναν μεγάλο ΠΑΟΚ. Είναι ευκαιρία ο ΠΑΟΚ να δώσει χαρές και διεξόδους».  
Στον επίλογό του είπε για τον Ιβάν Σαββίδη: «Θα τον βλέπουμε πιο συχνά. Η καρδιά του είναι εδώ. Μπορούμε να κάνουμε τον ΠΑΟΚ να πετάει ψηλά, όπως τον θέλουμε δηλαδή».