Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Οράματα και προσδοκίες



Ά. Νικολάκης  sport103.gr
Πάρτε, να 'χετε άρρωστοι! «Για μένα δεν υπάρχει στόχος να είμαι δεύτερος». Ενα το κρατούμενο! «Οπως εκατοντάδες χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ θεωρούν ότι η ομάδα είναι «θρησκεία», έτσι κι εγώ δεν αποτελώ εξαίρεση». Δύο τα κρατούμενα! «Θα κάνουμε τα πάντα για να δικαιώσουμε αυτές τις προσδοκίες των φίλων του ΠΑΟΚ». Τρία τα κρατούμενα.
«Θα ήθελα να δω στις φανέλες του
ΠΑΟΚ κάποιες σοβαρές ρωσικές εταιρείες». Φανταστείτε: Gazprom, Novatek, Energy, Syntez ... Τέσσερα τα κρατούμενα. Δεκατέσσερα. Σαράντα τέσσερα, δεν έχει σημασία. Τι έχει σημασία; Το πηλίκον της διαίρεσης των οραμάτων του Ιβάν Σαββίδη και των προσδοκιών των φίλων του ΠΑΟΚ. Εκπληκτικός αριθμός, αποτέλεσμα του κοινού διακαούς πόθου ηγεσίας και κόσμου της μεγάλης ομάδας της Θεσσαλονίκης, για την δόξα ξανά να τραβήξει.
Η πρώτη κατάθεση ψυχής του Ιβάν Σαββίδη - επειδή περί τέτοιας πρόκειται -  στην Τράπεζα συναισθημάτων (κι ουχί μόνον…) των φίλων του «δικέφαλου» εκτόξευσε στα ύψη τα «επιτόκιά» της. Συζητήθηκε λέξη προς λέξη κάθε αναφορά του εκ Ρωσίας ορμώμενου, ομογενούς επιχειρηματία. Και κάθε λέξη άγγιξε ευαίσθητες χορδές τους. Ισως ο ενθουσιασμός τους είναι... συγκρατούμενος. Δεν είναι άκρατος, με άλλα λόγια. Αιτία; Το πολύπαθο παρελθόν της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Οι φίλοι του «δικέφαλου» προδόθηκαν κι από λεφτάδες κι από… μπαμπλάδες! Είδαν τα οράματά τους, να γίνονται συντρίμμια κι από… μπλαμπλάδες αλλά κι από λεφτάδες. Ως εκ τούτου είναι ιδιαίτερα συγκρατημένοι!
Ισως πάλι - και μην το θεωρήσετε αυτό υπερβολή - να μην πιστεύουν ακόμη στα αυτιά και στα μάτια τους ακούγοντας και βλέποντας τον ερχομό της άνοιξης στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Απίστευτο; Κι όμως αληθινό. Θεωρούν, ότι ζουν ένα όνειρο.  Δεν έχουν και πολύ άδικο. Η επένδυση του Ιβάν Σαββίδη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι χαραμάδα φωτός στον τόπο μας. Την ώρα κατά την οποία στην Ελλάδα η ύφεση γιγαντώνεται, ένας Έλληνας (μόνον τέτοιος θα είχε την ψυχή και την τρέλα…) βάζει τα ωραία του λεφτά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Επενδύει - κατά πως ομολογεί κι ο ίδιος - στην δυναμική των φίλων του ΠΑΟΚ. Θα μπορούσε οποιοσδήποτε άλλος ομογενής ή μη να το κάνει. Ας το έκανε. Δεν το έκανε.
Ο Ιβάν Σαββίδης είναι τελικά, ο επενδυτής (και δη ομογενής κι ουχί ουρανοκατέβατος) τον οποίο ονειρεύονται κι οι 15 ΠΑΕ της Α΄ Εθνικής. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν τον ονειρεύεται. Τον ζει! Κι ως τέτοιος ήδη αντιμετωπίζεται στην Τούμπα.
Η έμμεση πλην σαφής επικοινωνία του με τους φίλους του «δικέφαλου» καθιστά καθαρή σαν κρύσταλλο την παρουσία του στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Εκτιμάται δε, ιδιαίτερα (σας είχαμε πάντως, ενημερώσει σχετικά έγκυρα κι έγκαιρα) η θέση του για την οικονομική αναγέννηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ - στην κυριολεξία - εκ της τέφρας της. Ο άνθρωπος είναι έμπλεος λογικής, εμπειρίας και σωφροσύνης. Κρίνοντας φυσικά, από τα πρώτα δείγματα γραφής του.
Αναφέρεται με λίγα λόγια, σε βασικό στόχο νοικοκυρέματος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Στην αποκατάσταση της απόλυτης οικονομικής ανεξαρτησίας της. Στην ολοκληρωτική οικονομική απεξάρτησή της από την Πολιτεία. Ζητά υπομονή και στήριξη από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Αποφεύγοντας ευφυώς φανφάρες και κορώνες για λαϊκή κατανάλωση.
Με άλλα λόγια; Ο Ιβάν Σαββίδης εξηγείται για να μην παρεξηγείται. Και μπράβο του, επειδή μέχρι τώρα τέως και πρώην ηγέτες της ΠΑΕ, διορισμένοι και μη πρώτα παρεξηγιόταν. Μετά; Εξηγιόταν αλλά... Είχαν χάσει την έξωθεν καλήν μαρτυρίαν. Ο Ιβάν Σαββίδης έδωσε εξηγήσεις, για να αποφύγει τις παρεξηγήσεις. Κι έπαλε με αυτήν την ευφυή και σώφρονα επιλογή του ευαίσθητες χορδές των φίλων του «δικέφαλου».
ΥΓ1: Να έδινε και στεγνά, όσους (όταν .) ζήτησαν χρήματα για τις μετοχές τους, ο Ιβάν Σαββίδης θα ωφελούσε σοβαρά την υγεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
ΥΓ2: Μια αναφορά του σε αυτούς λίγο έλειψε να ανάψει φωτιές! Οι ΠΑΟΚτσήδες βλέπετε κάνουν την τρίχα τριχιά.
ΥΓ3: Εδώ άλλαξαν πλανήτη συγκριτικά με τις άλλες ΠΑΕ της Α΄Εθνικής- δίχως στάλα υπερβολής - κι ήταν έτοιμοι να βγάλουν τα μάτια τους μεταξύ τους, αναζητώντας ποιοι, πως και πότε ζήτησαν χρήματα για τις… ουρανοκατέβατες μετοχές τους.
ΥΓ4: Την ίδια ώρα ουκ ολίγες ΠΑΕ οι οποίες ακόμη δεν γνωρίζουν, εάν θα παίζουν στην Α΄ ή στην Β΄ Εθνική και με ποιους θα παίζουν - εάν παίζουν - στην A΄Εθνική μία εβδομάδα πριν τη σέντρα του νέου Πρωταθλήματος, κάνουν την τριχιά, τρίχα!
ΥΓ5: Δεν αποδίδουν ευθύνες για το έσχατο σημείο ευτελισμού στο οποίο έφτασαν. Δεν αναζητούν υπεύθυνους για την απαξίωση, την αναξιοπιστία και την ακύρωσή τους.
ΥΓ6: Η τρίχα, τριχιά στον ΠΑΟΚ. Η τριχιά, τρίχα στους άλλους…