Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΟΚ-Αστέρας 2-1 Με πολύ τύχη κάναμε τελικά το αυτονόητο και πήραμε τους τρεις βαθμούς - 3 δοκάρια ο Ράγιος



Τα γκολ και φάσεις  ΕΔΩ


Π.Α.Ο.Κ.: Γλύκος, Αποστολόπουλος (45’ Έτο), Σταφυλίδης (62’ Γεωργιάδης), Κατσικάς, Κουμαλό, Φωτάκης (81’ Γιάννου), Λάζαρ, Κάτσε, Λίνο, Λόρενς, Αθανασιάδης
ΔΗΛΩΣΕΙΣ:


Γιώργος Δώνης: "Για την ψυχολογία μας αυτή η νίκη είναι σημαντική. Όχι όμως κρίσιμη για τη χρονιά. Δεν πρέπει να μένουμε μόνο στα αποτελέσματα αλλά και στο τι χτίζουμε. Πρέπει να δούμε τον ΠΑΟΚ με το πλάνο που τον θέλουμε. Δε σημαίνει ότι δε θέλουμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια, αλλά γενικώς όσοι είμαστε γύρω απ την ομάδα, να συνειδητοποιήσουμε την πραγματικότητα. Κανένας μέσα στο τεχνικό τιμ δεν εθελοτυφλεί. Βλέπουμε τα  προβλήματα που έχουμε και στοχεύουμε στη λύση τους".
Άλλη μια ανατροπή για την ομάδα, αλλά είχαμε ένα πρώτο μέρος κακό. Τι συμπέρασμα σας μένει;"Κατ αρχάς διαφωνώ. Μέχρι το εικοσάλεπτο ήμασταν καθαρά ανώτεροι. Θα μπορούσαμε να πούμε πως ξεκινήσαμε το ματς με απόλυτο έλεγχο και είχαμε προσπάθειες. Ένα από τα προβλήματα μας όμως ήταν και πάλι ότι στην πρώτη φάση του αντιπάλου δεχθήκαμε γκολ. Μετά είχαμε σκαμπανεβάσματα, χάσαμε τον έλεγχο και είχε ευκαιρίες ο αστέρας. Μετά ξαναπήραμε τον έλεγχο. Είχαμε 64 τα εκατό κατοχή και διπλάσιες τελικές. Κάποιοι μένουν στα δοκάρια. Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά. Νομίζω ότι στην καινούρια φιλοσοφία κάποια πράγματα τα βγάζουμε στο γήπεδο και κάποια άλλα όχι. Θα συνεχίσουμε".
Η έκφραση ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την αλήθεια», ακούγεται αρκετά. Μπορείτε να την ξεκαθαρίσετε;"Η ερώτηση είναι σα να προσπαθώ να κρυφτώ πίσω απ το δάχτυλό μου. Όλες οι ομάδες με μεγάλες διαφοροποιήσεις και αλλαγές στο μπατζετ, χρειάζονται χρόνο. Είχαμε την τύχη να βρούμε επενδυτή για να μας στηρίξει και σε βάθος χρόνου να αναπτυχθούμε. Δε γίνεται να παίζουν και νέοι και άπειροι και να νικάμε συνέχεια. Πρέπει να στηριχθεί η ομάδα που υπάρχει. Δεν είναι εύκολο να παίζουν μόνο νέα παιδιά. Οι διαφοροποιήσεις στις ομάδες είναι γνωστές. Δείτε τι συμβαίνει στην Ιταλία με  Ίντερ και Μίλαν. Προσπαθούν κι εκεί να ξαναφτάσουν στην κορυφή. Πρέπει να γίνει σκληρή δουλειά και στον ΠΑΟΚ".
Για τον Κουμάλο;Συμφωνώ ότι αυτό που βλέπουμε, είναι ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τις αιτίες της κακής του παρουσίας. Είναι θέμα ικανότητας; Πολλές φορές με την έλευση τους στην Ελλάδα, και ειδικά οι σχετικά άπειροι όπως ο Κουμάλο, έχουν προβλήματα προσαρμογής. Πρέπει να στοχεύσουμε στη στήριξη του. Έχουμε δει πράγματα από τον Κουμάλο στην προετοιμασία. Σήμερα ο Κατσικάς ήταν εξαιρετικός. Στόχος μου δεν είναι να βγάλω ένα παίκτη ως άχρηστο όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα. Έχει προσόντα παρότι και σήμερα δεν ικανοποίησε κανέναν. Βάσει μετρήσεων είναι  ο γρηγορότερος και αλτικότερος του ΠΑΟΚ. Διακρίνω όμως μια πίεση στο πρόσωπό του, για διάφορους λόγους που έχουν να κάνουν και με το νέο περιβάλλον. Μπαίνει με μεγάλη πίεση και άγχος και αυτό οδηγεί σε λάθη. Όλοι στην ομάδα πρέπει να τον στηρίξουμε και να βγάλει όσα μας έδειξε στην προετοιμασία".
Υπήρξε και γκρίνια από την κερκίδα για τον Κουμάλο. Σκέφτεστε διαφορετική διαχείριση;"Δεν έχουμε την πολυτέλεια να τον αφήσουμε εκτός ομάδας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να βάλουμε πέντε και έξι μικρούς σε ένα ματς. Μέσα από την προπόνηση βλέπω και άλλα πράγματα. Μετά από ένα διάστημα ίσως να μπορούμε να κάνουμε τέτοιες κινήσεις. Αλλά και πάλι, μέσα από λίγα παιχνίδια δε θέλω να απορρίψω ένα παίκτη. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε την πολυτέλεια να τον αφήσω εκτός ομάδας.

Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ ανεξάρτητα από την απόδοσή του, έχει μια φιλοσοφία, ΑΣΧΕΤΗ με το σύστημα. Η φιλοσοφία έχει να κάνει και με το στυλ ανάπτυξης και διάφορα στοιχεία. Η φιλοσοφία μας είναι να έχουμε ουσιώδη κατοχή μπάλας. Και σήμερα είχαμε πολλές τελικές προσπάθειες. Στόχος μας είναι να βελτιωθούν και κάποιοι παίκτες ατομικά. Πολλοί έμπειροι παίκτες μας (Φωτάκης, Σάλπι, Βίβιαν, Λόρενς) δεν έχουν καν κάνει προετοιμασία. Κυνηγάμε το χρόνο λοιπόν. Και η απότομη χρήση τους μας δυσκολεύει. Θέλουν τουλάχιστον ένα μήνα για να βρουν ρυθμό.

Επειδή τα είδατε και στην προετοιμασία, όπου πολλά έγιναν  αλλά δεν υπήρχε πίεση. Και τότε είπαμε πως η ομάδα και το ρόστερ θα αξιολογούνται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Και αυτό κάνω. Από κάποιους είμαι ευχαριστημένος, από κάποιους όχι. Ειδικά στην περίπτωση του Λίνο, ο οποίος πήγε καλά στην προετοιμασία και μας βοηθά στην ανάπτυξη, προτίμησα να τον χρησιμοποιήσω προωθώντας το Σταφυλίδη".
Για το Λόρενς ως παρτενέρ του Κλάους;"Ο Κλάους προσπαθούμε από την αρχή να έχει συμμετοχή με τη μπάλα στα πόδια. Δεν θέλω να είναι απλώς σκόρερ. Ο δεύτερος επιθετικός θέλω να έχει καλή τεχνική. Και ο Λώρενς ένας από τους λόγους που επιλέχθηκε είναι πως έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις. Αλλά του λείπει η προπόνηση τώρα".
 

Λίαμ Λόρενς: «Έπρεπε να δείξουμε χαρακτήρα στο δεύτερο μέρος και αυτό κάναμε. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι».
Για το γκολ που πέτυχε: «Ήταν φανταστικό ότι σκόραρα μέσα στην Τούμπα. Τη μπάλα δεν τη βρήκα καλά, αλλά χτύπησε στο έδαφος πέρασε πάνω από τον τερματοφύλακα και μπήκε στα δίχτυα».
Για τις νίκες – θρίλερ του ΠΑΟΚ: «Δεν ξέρω αν είναι θρίλερ για τους οπαδούς μας οι νίκες έτσι όπως έρχονται, αλλά εμένα δεν με πειράζει όσο κερδίζουμε».
Για τη θέση του: «Παίζω παντού, όπου επιλέγει ο προπονητής».


Γιώργος Κατσικάς :"Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Φάνηκε από την αρχή. Ο Αστέρας Τρίπολης κέρδισε ένα πέναλτι που κατά την γνώμη μου καλά έκανε ο διαιτητής και το έδωσε. Από κει και πέρα πήγαμε στα αποδυτήρια μας μίλησε ο προπονητής και στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι».
Για το τι τους είπε ο Δώνης στα αποδυτήρια: »Μας τόνισε πως ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να ανταπεξέλθουμε των προσδοκιών. Εμείς το καταλάβαμε αυτό, το κατανοήσαμε και το κάναμε πράξη στο δεύτερο ημίχρονο».
Για το παιχνίδι με την Ξάνθη: »Μέσα στα πηγάδια θα είναι ένα εξίσου δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να μπούμε από την αρχή δυνατά και να αποφύγουμε τα λάθη των υπόλοιπων παιχνιδιών, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ώστε να πάρουμε την νίκη».


Μπογκανί Κουμάλο: «Το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα έφτασε στη νίκη και πήρε τους τρεις βαθμούς. Δείξαμε χαρακτήρα στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι που σίγουρα το χρειαζόμασταν. Παραδέχομαι πως για το γκολ που δεχτήκαμε έχω την ευθύνη, καθώς δεν αξιολόγησα σωστά την φάση. Παρ’ όλα αυτά φτάσαμε στη νίκη και πήραμε τους τρεις σημαντικούς βαθμούς».
Άλβες Λίνο: «Είμαστε όλοι χαρούμενοι για τη νίκη. Ξέραμε ότι ο Αστέρας είναι δύσκολη ομάδα. Κάναμε πολύ καλό ξεκίνημα στο πρώτο εικοσάλεπτο, αλλά από το γκολ του Αστέρα χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν πιο καλοί και πιο συγκεντρωμένοι, γι' αυτό κερδίσαμε».
Για την ψυχολογική σημασία της νίκης: «Για μενα είναι πολύ σημαντικό που κερδίσαμε σήμερα. Συνεχίζουμε και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι»

Σάκης Τσιώλης:"Ειμαστε στενοχωρημένοι για τα τρία δοκάρια. Μας αφήνει μια πικρία το σημερινό ματς. Η ομάδα δείχνει πως πατά καλά στα πόδια και ελπίζω πως η ομάδα θα παίζει και στην συνέχεια επιθετικό ποδόσφαιρο. Δεν ήταν εύκολο να συνέλθουμε μετά από αυτό το γκολ. Περιμέναμε πίεση του ΠΑΟΚ στην διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου αλλά το γρήγορο δεύτερο γκολ σίγουρα μας επηρέασε. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την νίκη του". Για την τύχη: "Παίζει μεγάλο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Σίγουρα θα μπορούσε αυτό να είναι διαφορετικό. Πέραν από 1-2 περιπτώσεις δεν απειληθήκαμε πολύ. Τα δοκάρια όμως ήταν πολύ καλές ευκαιρίες και θα μπορούσαν να μπουν μέσα". 
Για τις καθυστερήσεις που έγιναν από παίκτες της ομάδας του πριν το 2-1: "Είναι μια νοοτροπία που είναι δύσκολο να το αλλάξεις στην Ελλάδα. Το θέμα είναι πως ο ΠΑΟΚ πήρε το ματς και ο Αστέρας έκανε μεγάλη προσπάθειας". 
Για την άποψη που έχει για τον ΠΑΟΚ: "Θέλει τον χρόνο του, αυτή η περίοδος δεν είναι η καλύτερη καθώς υπήρχε ο αποκλεισμός από την Ραπίντ. Αυτό εμείς προσπαθήσαμε να το εκμεταλλευτούμε. Ο ΠΑΟΚ όμως είναι μεγάλη ομάδα και θα είναι καλό να επανέλθει όπως και γενικά οι 4-5 μεγάλες ομάδες στην χώρα".