Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Τρίκαλα - ΠΑΟΚ 70-66 "Καταφέραμε" πάλι & κάναμε την μεγαλοπαπαριά μας - Σούλης Μαρκόπουλος:"Δεν υποτίμησαμε τα Τρίκαλα"



Τη μεγάλη έκπληξη της ημέρας έκαναν τα Τρίκαλα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Γιάννη Τζήμα αποδείχθηκε σκληρό καρύδι και ανατρέποντας διαφορά έξι πόντων στα τελευταία λεπτά, πήρε τη νίκη απέναντι στον "Δικέφαλο του Βορρά" με 70-66 και μαζί το εισιτήριο για την 3η αγωνιστική της Β'
φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν εξίσου καλά το παιχνίδι, με τον ΠΑΟΚ, όμως, να είναι αυτός που είχε τον έλεγχο του ρυθμού και μαζί το προβάδισμα. Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τους Θεσσαλονικείς να έχουν πάρει κεφάλι στο σκορ (17-19), αλλά τους γηπεδούχους να δείχνουν πως δεν πρόκειται να παραδοθούν αμαχητί.

Το πολύ καλό ξεκίνημα των φιλοξενούμενων στη δεύτερη περίοδο μπορεί να τους έδωσε αέρα οκτώ πόντων (24-32), αλλά δεν τους επέτρεψε να χαρούν για πολύ. Οι Τρικαλινοί πίεσαν περισσότερο στην άμυνα και "κλείνοντας" καλά τους Χαραλαμπίδη - Παπαδόπουλο βρήκαν την ευκαιρία να "ροκανίσουν" τη διαφορά και να πάνε στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ με τρεις πόντους (33-36).

Ένα γρήγορο 7-0 στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και η κυριαρχία του Χαρισμίδη στο "ζωγραφιστό" σε εκείνο το σημείο "πλήγωσαν" τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είδε το προβάδισμά του να "κάνει φτερά" μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα (40-36).

Ο "Δικέφαλος του Βορρά" είχε, όμως, την απάντηση και σιγά-σιγά κατάφερε να επανακτήσει το προβάδισμα (54-60 στο 34'). Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ήταν δραματικά. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου μπορεί να παρέμενε μπροστά στο σκορ, αλλά τα Τρίκαλα δεν εγκατέλειπαν τη μάχη. Ακόμα κι όταν οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με έξι πόντους (57-65 στο 37'), οι παίκτες του Γιάννη Τζήμα κατάφεραν να μαζέψουν γρήγορα τη διαφορά και να φτάσουν σε απόσταση αναπνοής (64-65 στο 38').
Οι Τρικαλινοί δεν σταμάτησαν εκεί, όμως. Συνέχισαν την αντεπίθεσή τους και όντας ψύχραιμοι στο τελευταίο λεπτό πήραν μία πανάξια νίκη με 70-66 αποδεικνύοντας πως είναι φτιαγμένοι για μεγάλα πράγματα τη φετινή σεζόν.

Διαιτητές: Μητσόπουλος - Σταματόπουλος - Παφίλης.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 33-36, 50-52, 70-66.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Τζήμας): Τριανταφύλλου 2, Ψύρρας 3 (1), Γκιουλέκας 6 (2), Κατσαρές 7 (1), Τσούτσος, Κακλαμάνος 16 (4), Αγγελακόπουλος, Πελίγκος, Χαρισμίδης 20, Φούντας, Παπαχρήστος 12.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χάτσερ 11 (3), Κασελάκης 2, Χαραλαμπίδης 16 (1), ΜακΓκραθ 2, Θεοδωράκος, Τσαϊρέλης 14, Δέδας 6 (2), Μαργαρίτης 6, Παπαδόπουλος 7, Καλλές 2, Λιάπης, Αμπαράς.

Σούλης Μαρκόπουλος:"Για μας είναι πολύ άσχημο αποτέλεσμα αυτό γιατί θέλαμε να προχωρήσουμε στο Κύπελλο και να κάνουμε περισσότερα ματς. Σε καμία γραμμή δεν λειτουργήσαμε σωστά, είχαμε κακή ανάπτυξη, κακή άμυνα, παίξαμε βιαστικά και δώσαμε τη δυνατότητα στα Τρίκαλα να πετύχουν εύκολα καλάθια και να το πιστέψουν. Αυτά έχει το μπάσκετ. Δεν υποτίμησαμε τα Τρίκαλα. Αυτό το αποτέλεσμαέρχεται μετά από τέσσερις νίκες, που είχαμε και ίσως μας προσγειώσει. Αυτό που με στεναχώρησε πολύ είναι για τον κόσμο, τον ευχαριστούμε που ήρθε και μας βοήθησε. Τους θέλουμε να είναι κοντά μας σε κάθε παιχνίδι, ξέρουν ότι κάνουμε μεγάλη προσπάθεια και παλεύουμε να κερδίσουμε το παραμικρό μέσα στο γήπεδο"