Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Μπάνε Πρέλεβιτς:"Μόνο ένας ισχυρός ιδιοκτήτης μπορεί να πάει ψηλά τον ΠΑΟΚ και να αλλάξει τις ισορροπίες"



Ο Μπάνε Πρέλεβιτς φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε...: 

Για το ματς κόντρα στον Πανελευσινιακό:«Αποφεύγω να σχολιάζω αγωνιστικά θέματα, θέλω να βλέπω το μέλλον, κάναμε μια καλή νίκη αλλά δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα από ένα ματς».
Για την φιλοσοφία της ομάδας:«Ο ΠΑΟΚ σαν εταιρία καμιά άλλη φιλοσοφία δεν μπορεί να έχει από την εξυγίανση και την δημιουργία ανταγωνιστικής ομάδας. Αυτά τα δύο πρέπει να πετύχει αλλά είναι
δύσκολο, αφού δεν υπάρχει ιδιοκτήτης, αυτή είναι πλέον η μοναδική επιλογή». Για το οικονομικό αδιέξοδο των ομάδων:«Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, έχουμε νέους κανονισμούς και νόμους που εφαρμόζονται. Στο ποδόσφαιρο μπήκε το φαινάνσιαλ φερ πλέι, αυτό θα περάσει και στο μπάσκετ. Ο ΕΣΑΚΕ είναι αναγκασμένος να ακολουθήσει κανόνες που έχουν σχέση με τα οικονομικά, δεν υπάρχουν περιθώρια. Πρέπει να ξεφύγεις από το οικονομικό αδιέξοδο, να κάνεις υποδομή και να φτάσει ο ΠΑΟΚ να διεκδικεί κάτι καλό».
Για την περίπτωση του ιδιοκτήτη σε μια ομάδα:«Μόνο ένας ισχυρός ιδιοκτήτης μπορεί να πάει ψηλά τον ΠΑΟΚ και να αλλάξει τις ισορροπίες. Σκεφτείτε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό χωρίς τις οικογένειες που έχουν αυτές τις ομάδες. Ο ΠΑΟΚ μόνο με αυτό το όραμα μπορεί να προχωρήσει. Εμείς να δημιουργήσουμε συνθήκες για να έρθει ένας ιδιοκτήτης»
Για το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό: «Με βάση την ιστορία των δύο ομάδων το ματς είναι ντέρμπι. Τα τελευταία χρόνια η δυναμικότητα των δύο ομάδων διαφέρει, αλλά αυτό δεν θα μείνει για πάντα».
Για την φιλοσοφία του προγράμματος μιας κλήρωσης:«Παίζει ρόλο σαν σκέψη το ότι στην αρχή οι ομάδες δεν είναι έτοιμες και μπορεί αν γίνουν εκπλήξεις. Γενικά όμως κάθε ομάδα παίζει με όλες τι άλλες»
Για την βοήθεια που περιμένει από τον κόσμο του ΠΑΟΚ:«Πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και λειτουργίας. Οι φίλαθλοι μας αν δουν ομάδα με Έλληνες θα την αγκαλιάσουν και θα την στηρίξουν. Να προσαρμοστούμε στα τωρινά δεδομένα, ο τρόπος σκέψης κάνει την ομάδα και θα έρθω στην Ευρώπη, όπου οι ομάδες μέχρι 1/9 δίνουν όλα τα διαρκείας τους. Εκεί ο κόσμος πάει για να δει μπάσκετ, να στηρίξει την ομάδα του σε νίκες και ήττες και όχι μόνο για να δει νίκες. Είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρώπη με αυτή την λογική»
Για το πρωτάθλημα:«Στο πρωτάθλημα είναι δύσκολα να πλησιάσεις τους δύο, στο κύπελλο μπορεί να πας και σε έναν τελικό, είναι ένα ματς όπου τα πάντα γίνονται, είναι άλλη η ψυχολογία σε ένα ματς. Στα πλέι οφ και στις τρεις νίκες, κερδίζει πάντα η καλύτερη ομάδα. Το θέμα είναι να έρθουν περισσότεροι χορηγοί κοντά στο μπάσκετ, όπως κάνει ο ΟΠΑΠ. Πάντα όμως βασική στήριξη προέρχεται από τον κόσμο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μπάσκετ έφερε μεγάλες επιτυχίες, να το λέμε συνέχεια, γιατί κάποιοι το ξεχνούν».