Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Κώστας Λαγωνίδης:"Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ ανώτερος ποιοτικά και πιο δεμένος, αλλά αν δεν ματώσεις δεν θα έρθει το αποτέλεσμα"



Συνέντευξη του Κώστα Λαγωνίδη υπεύθυνο των ακαδημιών του ΠΑΟΚ στο «Αθλητικό Metropolis».
Αναλυτικά τα όσα είπε για...:

Για την εμπειρία που έζησε αυτός και οι παίκτες των ακαδημιών του ΠΑΟΚ στο Ροστόφ: «Ήταν πολύ καλή εμπειρία για όλους. Για τα παιδιά ήταν ένα τουρνουά με δυνατές ομάδες, όπως η Ντιναμό Κιέβου και η Σαχτάρ. Ήμασταν 10 βράδια εκεί. Όλα λειτούργησαν άψογα. Πήραμε την πρώτη θέση στην ουσία, αλλά δεχθήκαμε το γκολ στις
καθυστερήσεις και δεν πήραμε στο Κύπελλο. Οι ακαδημίες μας είναι σε υψηλό επίπεδο. Είμαστε στο σωστό δρόμο. Αποδείξαμε πως ήμασταν καλύτεροι από τις ομάδες εκεί.
Για την παρουσία του Σαββίδη στο τουρνουά: «Ο Σαββίδης εμφανίστηκε στην έναρξη. Το τουρνουά το ανέλαβε αυτός. Έδωσε το παρών στην έναρξη. Βγήκαμε φωτογραφίες και μιλήσαμε. Πληροφορηθήκαμε από δικούς του ανθρώπους ότι ικανοποιήθηκε από την παρουσία μας».
Για το τι σημαίνει το όνομα «Ιβάν Σαββίδης» στο Ροστόφ: «Είναι μεγαλύτερη πόλη από τη Θεσσαλονίκη. Έχει 1, 5 εκ. κόσμο. Η πόλη αναπνέει με το όνομα του Ιβάν Σαββίδη. Σε οτιδήποτε κινείται είναι από πίσω αυτός. Έχει βοηθήσει και βοηθάει την τοπική κοινωνία. Βοηθάει τους Έλληνες πάρα πολύ. Έχει και ένα ελληνικό σύλλογο Ποντίων εκεί. Τον σέβονται όλοι. Μπορεί να είναι και ο πρώτος πολίτης της πόλης. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ ανήκει σε έναν επιχειρηματία πολύ σεβαστό και αγαπητό εκτός Ελλάδας και μας γεμίζει ικανοποίηση αυτό. Έτσι κάνουμε απερίσπαστοι τη δουλειά μας».
Για την ακαδημία που έχει στήσει στη ρωσική πόλη ο επενδυτής του ΠΑΟΚ: «Έχει δική του ακαδημία εκεί. Αυτή το διοργάνωσε το τουρνουά. Από εδώ και ύστερα θα συνεργαστούμε. Δεν υπάρχει ομάδα, αλλά ακαδημία που ονομάζεται Ακαντέμικα Ποντέλνικα. Είναι ένας θρύλος του Σοβιετικού ποδοσφαίρου και γίνεται προς τιμής του το τουρνουά. Ο Σαββίδης είναι γνώστης του ποδοσφαίρου και από τις μικρές ηλικίες. Υπάρχει ένα γηπεδικό πρόβλημα όμως στο Ροστόφ γενικότερα. Όλη η πόλη έχει μόνο 4 γήπεδα. Έχουν μεγάλο πρόβλημα».
Για το αν έκανε εκτενέστερη συζήτηση με τον Ιβάν Σαββίδη και για την οργάνωση που συνάντησε στο Ροστόφ: «Δεν μιλήσαμε για λεπτομέρειες με τον Σαββίδη. Μας είπαν στο τέλος ότι ήθελε η ομάδα από την Ελλάδα να έχει έντονη παρουσία. Αποδείξαμε ότι ήμασταν σίγουρα στις δύο καλύτερες ομάδες. Η συμπεριφορά όλων ήταν άψογη. Μας συμπεριφέρθηκαν τέλεια».
Για το ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Άρη: «Είναι παιχνίδι-ντέρμπι. Ο Άρης μπορεί να μην έχει τη δυναμική των προηγούμενων χρόνων. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ ανώτερος ποιοτικά και πιο δεμένος, αλλά αν δεν ματώσεις δεν θα έρθει το αποτέλεσμα. Αν ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που πρέπει θα πάρει τον αγώνα. Αν δεν είναι όμως σοβαρός μπορεί να γίνει ζημιά».