Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Φραγκούλης Φράγκος:"Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ντέρπι με σύνεση για να πανηγυρίσουμε στο τέλος τη νίκη"



Είναι γνωστό πως ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας,  Φραγκούλης Φράγκος τρέφει συναισθήμτα αγάπης για τον ΠΑΟΚ και όταν του δίνεται ευκαιρία, τα εκδηλώνει. Ο Φράγκος Φραγκούλης, μίλησε για το δικέφαλο στο «Libero 107,4 fm» -αναδημοσίευση από το sport2310.gr- και είπε τα εξής:

Για τη νίκη στην Ξάνθη και αν εντυπωσιάστηκε από την εμφάνιση του ΠΑΟΚ: «Η λέξη «εντυπωσιάζομαι» έχει κάτι διαφορετικό. Ισως πάμε στο όνειρο της μεγάλης ομάδας του ΠΑΟΚ, που γνωρίσαμε με Κούδα, Σαράφη κλπ. Και τότε δεν είχαμε ξένους, και θέλω να το συνδυάσω με το σήμερα, με την ελληνοποίηση του ΠΑΟΚ. Η
συγκυρία το έφερε, αλλά έχουμε τις δυνατότητες να φτιάξουμε μία μεγάλη ομάδα με ελληνόπουλα, μέσα στις οικονομικές μας δυνατότητες.Δεν ενθουσιάστηκα. Απλώς ικανοποιήθηκα, γιατί είδα καλύτερη κυκλοφορία, είδα τους παίκτες να αγωνίζονται και να προσπαθούν, παρά τις απουσίες του Γκαρσία που είναι η σημαία και του Σαλπιγγίδη που είναι ο καλύτερος επιθετικός της χώρας και εμείς τον στεναχωρούμε, κάτι που πρέπει να σταματήσει. Είναι ΠΑΟΚτσής από τα γεννοφάσκια του».
Για τους νέους παίκτες του δικεφάλου και τον Ιβάν Σαββίδη: «Ο Κούδας όταν είχε ξεκινήσει το ’62-‘63, σταδιακά προστέθηκαν τα αστέρια και έγινε η μεγάλη ομάδα. Εκείνοι οι φίλαθλοι είχαν υπομονή και γέμιζαν το γήπεδο. Τώρα δυστυχώς είδα 5.000 κόσμο και τρελάθηκα. Αυτό δεν είναι συμπαράσταση στα νέα παιδιά. Η αδημονία του κόσμου πρέπει να τιθασευθεί και να του εξηγήσουμε ότι πρέπει να κάνει υπομονή. Επειδή μάθαμε στο γρήγορο, στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό θέλει υπομονή…
Αφού έχουμε επενδυτή, αυτός πρέπει να αποφασίσει που θα το πάει. Αυτός θα αποφασίσει αν θα πρέπει να υπάρξουν τρεις μεταγραφές;. Δεν κάνω τον προπονητή, αλλά έχουμε να δούμε να καλό δεκάρι, εδώ και δεκαετίες. Όταν φεύγουν δύο κεντρικοί σου αμυντικοί δε μπορείς να τους αντικαθιστάς με γεμίσματα».
Για το γεγονός πως είδε μαζί με τον Ζήση Βρύζα το παιχνίδι στα Πηγάδια: «Ηταν μία συμβολική απόφαση του Ζήση Βρύζα. Ημουν κοντά και το είδαμε μαζί. Το λέω γιατί εγώ με βλέπω μόνο ως φίλαθλος, Τον αγαπώ τον ΠΑΟΚ, αλλά η δουλειά ενός διοικητικού είναι κάτι που δεν το ξέρω. Ημουν σε μία υπηρεσιακή κυβέρνηση ως υπουργός Εθνικής Αμυνας. Η δουλειά μου είναι αυτή του αξιωματικού του Στρατού».
Για τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ γενικώς: «Είδα τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ να αγαπάει την ομάδα του όπως οι απλοί φίλαθλοι. Είναι πρώτα ΠΑΟΚτσής και μετά πρόεδρος».
Για τον αποκλεισμό από την Ευρώπη: «Η μεγάλη ευθύνη ανήκει στους φιλάθλους. Δεν έπρεπε να αντιδράσουμε με τους οπαδούς της Ραπίντ. Δεν έπρεπε να αφήσουμε τον ΠΑΟΚ να παίζει με την πλάτη στον τοίχο. Δεν πήγαμε όπως έπρεπε ψυχολογικά. Και αν είχαμε προκριθεί θα είχαμε τρία εντός έδρας κεκλεισμένων. Γιατί; Με ρωτάει εμένα κάποιος αν ήθελα να πάω στο γήπεδο»
Για το ντέρμπι με τον Άρη:«Είναι ένα κλασσικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Σε ότι κατάσταση και να είναι ο αντίπαλος. Θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με σύνεση για να πανηγυρίσουμε στο τέλος τη νίκη. Ο Αρης είναι πάντα ο Αρης και πρέπει να τον σεβόμαστε».
Για το αν είναι φίλαθλος ή οπαδός: «Δε μπορώ να ξεχωρίσω τον φίλαθλο από τον οπαδό. Ο τρελαμένος δεν την εγκαταλείπει ποτέ την ομάδα του. Πρέπει πάντα να τη βοηθάει. Δεν είναι ανάγκη να μπαίνουμε στο γήπεδο, να ασχημονούμε. Πόσα λεφτά έχει χάσει η ομάδα έτσι;»