Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Γιώργος Σκαρτάδος:"δίδεται μια μεγάλη ευκαιρία στους παίκτες αυτή η χρονιά να γίνει η χρονιά τους και να βγουν στο Τσάμπιονς Λιγκ"



Συνέντευξη  του Γιώργου Σκαρτάδου στα "Σπορ του Βορρά" Αναδημοσίευση από paokmania.gr
Για τους στόχους που θέλει να δει να έχει ο ΠΑΟΚ: "Για τον ΠΑΟΚ αυτό που θέλω να δω, είναι ύστερα από 27 χρόνια να διεκδικήσει το πρωτάθλημα ή μέσω των πλέι οφ να πάει στο Τσάμπιονς Λιγκ Σ' αυτήν την περίπτωση θα είμαι ευχαριστημένος. Είναι πολλά τα
χρόνια που ο ΠΑΟΚ δεν έχει βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τα δύο κύπελλα που κατέκτησε πριν από 9 χρόνια ήταν κάτι θετικό, μια επιτυχία. Αλλη αίγλη έχει το Τσάμπιονς Λιγκ και άλλη το ΟΥΕΦΑ. Φέτος είναι μια καλή ευκαιρία, δεδομένου πως υπάρχουν ομάδες στο πρωτάθλημα που αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα, όπως ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ. θεωρώ πως η μόνη ομάδα που μπορεί να χτυπήσει τον ΠΑΟΚ για τη 2η θέση είναι ο Ατρόμητος. Επομένως δίδεται μια μεγάλη ευκαιρία στους παίκτες αυτή η χρονιά να γίνει η χρονιά τους και να βγουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οσο για την πρώτη θέση, αυτή την περίοδο θεωρώ πως είναι δύσκολο να χτυπήσεις τον Ολυμπιακό που είναι υπερπλήρης σε όλες τις γραμμές, εν αντιθέσει με τον ΠΑΟΚ που έχει καλό ρόστερ, όμως είναι 16 παίκτες. Και είναι δύσκολο να βγάλεις ένα μαραθώνιο με 16 παίκτες".
Για τη βοήθεια που μπορεί να δώσει ο Ιβάν Σαββίδης: "Θεωρώ ότι αυτό θα εξαρτηθεί κατά κύριο λόγο από τους παίκτες και σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται η ομάδα μέχρι τον Γενάρη οπότε και θα γίνουν οι μεταγραφές. Αν η ομάδα βρίσκεται στους στόχους για την 2η θέση πιστεύω ότι ο κ. Σαββίδης θα κάνει αυτό που πρέπει. Δηλαδή να ενισχύσει τον ΠΑΟΚ με ποιοτικούς παίκτες που θα βοηθήσουν περισσότερο την ομάδα στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος".
Για τη μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ: "Αν εξαιρέσουμε το δεύτερο ημίχρονο με τη Ραπίντ Βιέννης στην Αυστρία, πιστεύω ότι είναι αρκετά καλή η πορεία του ΠΑΟΚ. Βέβαια θεωρώ ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, έχοντας μάλιστα και έναν προπονητή που γνωρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και σε όποια ομάδα έχει εργαστεί έχει αφήσει αρκετά καλό έργο. Ας μην ξεχνάμε τις δύο τελευταίες χρονιές με τον Ατρόμητο, όπου η ομάδα του Περιστερίου με τον Δώνη πήγε στον τελικό του Κυπέλλου".
Για τη γνώμη που έχει για παίκτες του ΠΑΟΚ: "Πέρσι υπήρχε ο Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος μπορούσε να κατεβάσει την μπάλα από πίσω και να δημιουργήσει παιχνίδι. Υπάρχουν αρκετοί καλοί νέοι παίκτες, όπως ο Αθανασιάδης. Ο οποίος βρίσκεται πάντα μέσα στη φάση για γκολ. Ο επιθετικός πρέπει να κάνει ευκαιρίες και το γκολ θα έρθει. Ο Ιρλανδός Λόρενς δείχνει να προσαρμόζεται, θεωρώ ότι ο Σταφυλίδης πρέπει να είναι βασικός στην ομάδα από την αριστερή πλευρά. Ίσως μία μετακίνηση Σταφυλίδη, Λίνο με τον πρώτο στην άμυνα και τον δεύτερο πιο επιθετικογενή, θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα. Υπάρχει και ο νεαρός Αποστολόπουλος που είναι ένας παίκτης που δείχνει ότι έχει μέλλον".
Για τον Σαλπιγγίδη: "Κοιτάξτε, ο Δημήτρης είναι από τη φύση του επιθετικός ποδοσφαιριστής. Εγώ ως προπονητής Λέω και στους παίκτες μου ότι εάν ένας επιθετικός καταφέρει και βάλει σε μία σεζόν από 10 έως 12 γκολ, θεωρώ ότι είναι επιτυχημένη η χρονιά του. Αυτό συμβαίνει και με τον Δημήτρη, ο οποίος κάθε χρονιά έχει πάνω από 8 με 10 γκολ. Είτε τώρα στον ΠΑΟΚ, είτε παλιότερα στον Παναθηναϊκό. Αυτό σημαίνει πως ο Δημήτρης βοηθά την ομάδα και θα την βοηθά. Οσοι στην αρχή προσπάθησαν να τον αποδοκιμάσουν, πιστεύω ότι έχουν μετανιώσει και θα τον αγκαλιάσουν".
Για τον Γκαρσία: "Εχω μάθει να λέω τα πράγματα ξεκάθαρα. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αξία και την προσφορά τού Γκαρσία στον ΠΑΟΚ. Ετσι, όποιος το κάνει θα είναι... να μην πω τι θα είναι. Από κει και πέρα, ο Γκαρσία είναι σε μία ηλικία που ίσως να είναι και η τελευταία του χρονιά. Ισως, δεν ξέρω πώς σκέφτεται ο ίδιος και πώς σκέφτονται στον ΠΑΟΚ. Ευκολονόητο είναι πως θα κοιτάξει περισσότερο τον εαυτό του να μην τραυματιστεί. Γιατί είναι κακό πράγμα να τελειώνεις την καριέρα σου και να είσαι τραυματίας. Ο Γκαρσία παρότι είναι παίκτης που έχει 90 στις 100 σίγουρες πόσες, καθυστερεί τον ρυθμό της ομάδας. Παίζει με πολύ κοντινές πάσες και αν παρατηρήσατε οι 8 στις 10 πάσες είναι προς τα πίσω. Αυτό δείχνει πως δεν έχει τις δυνάμεις να μπορέσει να πάρει τον ΠΑΟΚ στις πλάτες του".
Για τα ντέρμπι με τον Άρη: "Ενα παιχνίδι με τον Αρη είναι δυνατό. Σήμερα όπως είναι τα πράγματα, αυτό το παιχνίδι είναι διαφορετικό. Τώρα οι καταστάσεις είναι πιο ήρεμες. Παλαιότερα γινόταν πόλεμος. Στη σημερινή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο Αρης και το ότι αυτή τη στιγμή παίζουν νέα παιδιά από την Β' ομάδα και ένας δύο ξένοι, έχει τn μεγάλη ευκαιρία ο ΠΑΟΚ μετά τον θρίαμβο επί της Ξάνθης να συνεχίσει με έναν ακόμη θρίαμβο. Και να αποδείξει ότι πλέον τα ντέρμπι είναι μόνο στα χαρτιά".
Για το αν είναι πληγωμένος και γι' αυτό αποστασιοποιήθηκε από τα του ΠΑΟΚ: "Στα λόγια είναι ευκολο. Το ότι έχω συνολικά 400 συμμετοχές, το νεγονός ότι έχω πετύχει 78 γκολ, ότι είμαι πρώτος σε συμμετοχές στην πρώτη εθνική από τότε που καθιερώθηκε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο αλλά και σε γκολ. Αυτά δε λένε τίποτα. Μου έχουν γίνει πολλές προσκλήσεις να βγω και να μιλήσω για τον ΠΑΟΚ. Oμωs, θεωρώ ότι η συμπεριφορά του ΠΑΟΚ απέναντι μου ήταν τέτοια που με ανάγκασε να μην πηγαίνω ακόμη και στο γήπεδο... Αυτό λεω σε όλους τους φίλους μου. Με ρωτάνε γιατί δεν είμαι στον ΠΑΟΚ. Εγώ αυτό που ήταν να κάνω στον ΠΑΟΚ, ως παίκτης και μετά το τέλος της καριέρας μου, το έκανα. Πρόσφερα όσα μπορούσα, το δείχνουν και οι αριθμοί. Μετά το τέλος της καριέρας μου προσπάθησα με διάφορες διοικήσεις να αναλάβω κάποιο πόστο.

Για ένα διάστημα επί Μπατατούδη πρόεδρο και Μπάγεβιτς προπονητή και τον Φούρτουλα στην ομάδα, μου είχε ανατεθεί το τμήμα σκάουτινγκ σε όλη την Ελλάδα για εξεύρεση ταλέντων. Επί τρεις μήνες όργωσα την Ελλάδα και έκανα μια λίστα με παίκτες που την παρέδωσα στον Φούρτουλα με 20 παίκτες που κατά τη γνώμη μου θα μπορούσαν εκείνη την εποχή να προσφέρουν στον ΠΑΟΚ. Τουλάχιστον κάποιοι απ' αυτούς. Ζήτησα από τον Μπάγεβιτς και τον Φούρτουλα να τους φέρουν ένα Σαββατοκύριακο, να κάνουν ένα ή δύο φιλικά παιχνίδια για να δουν τους παίκτες.
Η απάντηση ήταν του στιλ: "Πού να τους φέρνουμε τώρα, θα μας στοιχίσουν". Και η κατάσταση μπήκε στο αρχείο. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, δεν είχα κανέναν λόγο να μείνω στην ομάδα και έφυγα.Υπήρχαν παίκτες που από ό,τι θυμάμαι σήμερα, την εποχή εκείνη ήταν οι δύο αδελφοί Καπετάνου, ο Παπαζαχαρίας, ο Διλμπέρης, o Μπούρμπος, ο Τζαβέλας, που σήμερα είναι στο εξωτερικό. Τον Τζαβέλα τον είχα παίκτη στην Τερψιθέα και όταν τον πρότεινα στον ΠΑΟΚ μου είχαν πει ότι ήταν μικρός, 16 ετών.

Και αυτήν τη στιγμή όλοι βλέπουμε πού είναι. Και την επόμενη 3ετία η αλήθεια είναι πως μίλησα με αρκετούς που βρίσκονταν στην ομάδα, αλλά η συμπεριφορά τους ήταν τέτοια, που νόμιζαν ότι είχαν απέναντι τους κάποιον που ήταν άγνωστος. Δεν ξέρω αν αξίζω, αυτό θα το δείξει η δουλειά. Είναι αυτό που είπες, πως με στεναχωρεί ότι δε μου δίνουν την ευκαιρία να δείξω αν μπορώ. Αλλά φαίνεται ότι προτιμούν κάποιους με τους οποίους τα έχουν καλά ή κάποιους "ποντικούς". Ξέρουν αυτοί ποιοι είναι οι ποντικοί, θεωρώ πως κάποιοι άνθρωποι που είναι στη διοίκηση έχουν τέτοιο κόμπλεξ απέναντι σε ποδοσφαιριστές του παρελθόντος που έχουν προσωπικότητα που προσπαθούν να τους σβήσουν από την ιστορία του ΠΑΟΚ. Αλλά ό,τι κι αν κάνουν, οι αριθμοί μένουν. Και ο ΠΑΟΚ θα μείνει. Αυτοί θα φύγουν".
Για τη σχέση του με τον κόσμο: "Οπου κι αν πάω, όπου κι αν σταθώ όλοι με χαιρετάνε, μου μιλάνε, θέλουν να μάθουν τα νέα μου. Απορούν γιατί δεν είμαι στον ΠΑΟΚ. Το ενδιαφέρον τους ίσως είναι το ωραιότερο πράγμα που νιώθω. Το μήνυμα στον κόσμο είναι ένα. Κάθε Κυριακή να γεμίζει το γήπεδο, να υποστηρίξουν τους παίκτες και τον νέο προπονητή, ούτως ώστε η ομάδα να πάει από το καλό στο καλύτερο. Για να μπορέσει και ο Σαββίδης να κάνει το όνειρο κάθε ΠΑΟΚτσή πραγματικότητα. Και αυτό δεν είναι άλλο, από τη συμμετοχή της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ".