Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Donnie McGrath:" ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει πολλά πράγματα φέτος" - William Hatcher:"στην ομάδα υπάρχουν πολλές καλές μονάδες"



Ο Donnie McGrath και ο William Hatcher υπέγραψαν τα συμβόλαιά τους με τον ΠΑΟΚ από το πρωί της Δευτέρας και σήμερα παρουσιάστηκαν επίσημα στο PAOK Sports Arena.
Donnie McGrath: «Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στην ομάδα, που θα συνεργαστώ εκ νέου με γνωστούς σε μένα παίκτες, όπως ο Λάζαρος Παπαδόπουλος. Διαπιστώνω ότι ο ΠΑΟΚ έχει δυνατή ομάδα και μπορεί να κάνει πολλά πράγματα φέτος. Θέλω να ολοκληρώσω κάτι που άφησα στη μέση πριν από δύο χρόνια και είμαι χαρούμενος γιατί είμαι υγιής. Πέρασα μια δύσκολη περίοδο πριν από δύο χρόνια, διότι ουδέποτε είχα τραυματιστεί και ξαφνικά προέκυψε ένας σοβαρός τραυματισμός. Κι αυτό το διάστημα ήταν το πιο δύσκολο για μένα. Αντιθέτως, αισθάνθηκα πολύ καλά πέρσι όταν ήρθα στη Θεσσαλονίκη για να παίξω αντίπαλος με τον ΠΑΟΚ, γιατί όλοι με υποδέχθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Αναφερόμενος στην απόφασή του να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ, ο Donnie McGrath
τόνισε… «Ηθελα να παίξω για τον ΠΑΟΚ, να επιστρέψω και να τελειώσω ότι ξεκίνησα πριν από δύο χρόνια. Πέρυσι, ουσιαστικά έκανα αποκατάσταση έπειτα από τον τραυματισμό μου. Δεν ήμουν καλά πέρυσι, δεν αισθάνθηκα καλά. Είχα προτάσεις και από άλλες ομάδες, αλλά ήθελα να επιστρέψω γιατί νιώθω άνετα εδώ, στη συνεργασία μου με τον προπονητή, τον μάνατζερ Τέλη και όλα τα στελέχη της ομάδας. Ολοι ξέρουν ότι στη Ελλάδα δεν επικρατούν οι καλύτερες συνθήκες, αλλά προσωπικά έλαβα υπόψη ότι έρχομαι για να παίξω στον ΠΑΟΚ. Εκρινα ότι ο ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη επιλογή μου»
Mιλώντας για το φιλικό παιχνίδι με την Καβάλα, είπε: «είδαμε απλά ένα παιχνίδι, δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Πρέπει να δουλέψουμε, για να βγάλουμε αυτά που θέλει ο προπονητής. Στην ομάδα υπάρχουν γκαρντ που είναι καλοί στο run n' gun παιχνίδι. Το στυλ παιχνιδιού της ομάδας, θα διαμορφωθεί στην πορεία. Η ομάδα έχει πολλές μονάδες».
Του ζητήθηκε επίσης να σχολιάσει τις προπονήσεις της ομάδας με τον Σούλη Μαρκόπουλο… «Ξέρω ότι η προπόνηση θα είναι μεγαλύτερη στη διάρκεια προετοιμασίας, λιγότερη στη διάρκεια της σεζόν. Δεν μ' ενοχλεί, αυτή είναι εξάλλου η δουλειά μου».

William Hatcher: «Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ. Θεωρώ ότι στην ομάδα υπάρχουν πολλές καλές μονάδες. Υπάρχει καλή νοοτροπία στην ομάδα, ήδη υπάρχει χημεία μεταξύ των παικτών. Για μένα θα είναι πρόκληση αυτή η χρονιά, αγωνιζόμενος στο ελληνικό πρωτάθλημα και στον ΠΑΟΚ. Η πρώτη εντύπωσή μου από την ομάδα ήταν θετική. Είδα μια ομάδα που έπαιξε με πολύ ενέργεια, με πολλά συστήματα στην επίθεση και με ταχύτητα. Προσωπικά μου αρέσει να παίζω σε υψηλούς ρυθμούς, να πρεσάρω, να παίζω το πικ εν ρολ. Μου ταιριάζει αυτό το στυλ του παιχνιδιού που είδα στο φιλικό παιχνίδι. Μου ταιριάζουν αυτά τα στοιχεία. Εχουμε μονάδες που ταιριάζουν σε αυτό το στυλ παιχνιδιού και πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά. Είναι πολύ καλό που έχουμε τον Λάζαρο, έχουμε καλούς σουτέρ, καλούς δημιουργούς».
Στο ερώτημα ποιος θα κατεβάζει την μπάλα, ο William Hatcher απάντησε… «Το σημαντικό είναι ότι οι προπονητές κάνουν πολύ καλή δουλειά, για να μας βοηθήσουν και τους δυο να καταλάβουμε τα συστήματα και για τις δύο θέσεις. Πάντα θα εξαρτάται από τις συνθήκες του αγώνα»

ενώ στην ίδια ερώτηση ο Donnie McGrath, είπε… «Οποιος είναι πιο κοντά στη μπάλα. Δεν έχει σημασία ποιος θα είναι 1 ή 2. Σημασία πως ταιριάζει στην ομάδα».


Ζουρνατσίδης: «Αυτοί οι δύο παίκτες θα είναι τα αφεντικά της ομάδας γιατί στο μπάσκετ οι πλέι μέικερ είναι τα αφεντικά της ομάδας. Δείχνουμε την εμπιστοσύνη μας και τους καλούμε να ηγηθούν αυτής της προσπάθειας. Για τον McGrath, τα πράγματα είναι γνωστά για μας, σε ότι αφορά το ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει. 
 
Είχαμε μείνει ευχαριστημένοι στη πρώτη μας συνεργασία. Εδειξε αρετές, ως χαρακτήρας και αθλητής και εάν θα μπορούσα να ξεχωρίσω κάτι, που για μας ήταν σημαντικό και φάνηκε κυρίως στα εκτός έδρας παιχνίδια, είναι το γεγονός ότι πρόκειται για έναν παίκτη με μεγάλα καρύδια, μπορεί να ανταποκριθεί στο οποιοδήποτε γήπεδο. Πάντα είχαμε επικοινωνία μαζί του, ακόμη και όταν δεν ήταν στην ομάδα και πάντα ήταν ζεστές και οι δύο πλευρές, για συνεργασία. 
 
Ηταν μεγάλη επιθυμία και των δύο να συνεργαστούμε εκ νέου. Ο William Hatcher από την άλλη ήταν κάτι που ψάχναμε. Έναν παίκτη που να μπορεί να αγωνίζεται και στις δύο θέσεις. Μας εξέπληξε η ωριμότητά του και το στυλ παιχνιδιού του και μπήκαμε σε διαδικασία να ρωτήσουμε και ανθρώπους που συνεργάστηκαν μαζί του. Οι πληροφορίες ήταν εξαιρετικές κι έτσι πήραμε την απόφαση να τον φέρουμε στον ΠΑΟΚ».