Οnce PAOK, always PAOK # PAOK AGAINST ALL

ΠΑΟΚ Gallery...

Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012

Αγγελος Αναστασιάδης:"δεν ασχολούμαι με αυτούς που με λοιδορούν"Για τον ρόλο του Πνευματικού του στην καριέρα του μίλησε στον Sentra 103,3 και την εκπομπή «Αντεπίθεση» με τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο ο Αγγελος Αναστασιάδης.
«Όπως κάποιοι απορούν με μένα, έτσι απορώ κι εγώ πώς μπορεί κάποιος να πιάσει δουλειά χωρίς να ρωτήσει τον Πνευματικό του. Αν έχεις βαφτιστεί, είσαι Χριστιανός, δεν γίνεται να μην το κάνεις… Εγώ δεν πρόκειται να λοιδορήσω αυτούς που δεν το κάνουν, ενώ αυτοί εμένα με λοιδορούν… Απλά, δεν ασχολούμαι μαζί τους… Είναι δύσκολο, σε μια εποχή φρίκης όπου
έχουν χαθεί οι ηθικές αξίες και ο `μάγκας' είναι το λαμόγιο, αυτός που κλέβει περισσότερα, να αντιληφθεί κάποιος αυτό που λέω…

Είναι δύσκολο σ αυτή την εποχή να αντιληφθεί πως υπάρχει, το `άλλο', το καλύτερο, το διαφορετικό. Αυτή τη διαδικασία την ακολουθώ από το 1987. Μ' αυτούς που κοροιδεύουν δεν έχω τίποτα κι εγώ λοιδορούσα πριν από το `΄87. Πλέον, κάθε φορά που πάω στην εκκλησία ανάβω ένα κεράκι υπέρ των μισούντων».

Αν δεν έχεις συνηθίσει να λειτουργείς έτσι, δεν μπορείς να καταλάβεις και τη διαφορά… Εγώ την ξέρω… Ημουν σε χειρότερη θέση πριν από το '87 και γι αυτό σαν ποδοσφαιριστής δεν έδωσα τίποτα σε σχέση μ' όσα μπορούσα. Συνέβησαν πολλά πράγματα στη ζωή μου, αλλά δεν θέλω αν αναφερθώ σ αυτά γιατί θα βγουν οι γνωστοί και θα κοροϊδεύουν. Είναι σαφές πως δεν θα πω το όνομα του Πνευματικού, άλλωστε δεν έχει καμία σημασία. Μπορεί να είναι ο παπάς της γειτονιάς, ο ιερέας της διπλανής εκκλησίας».
Για το ποια διαδικασία ακολουθείται: «Πρώτα ξεκινάμε με την ανθρώπινη πλευρά. Συζητώ με την ομάδα που εκφράζει ενδιαφέρον, τα βρίσκουμε ή όχι και μετά προχωράμε. Με πήραν από την Ξάνθη για παράδειγμα, ζήτησα κάποια πράγματα, μου είπαν κάποια άλλα, τους απάντησα `ευχαριστώ, δεν γίνεται'. Ας είναι ευλογημένο… Πρώτα λοιπόν συζητώ με το ανθρώπινο κριτήριο που πάντα είναι αλάνθαστο. Το πώς θα λειτουργήσω, πώς θα είμαι στα αποδυτήρια, δεν θα το συζητήσω με τον Πνευματικό μου. Το ίδιο έκανα στον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ, παντού… Αφού λοιπόν, συζητώ το ανθρώπινο κομμάτι, μετά πρέπει να πάρω εντολή… Μιλάω με τους ανθρώπους και πάντα ζητάω 24ωρη προθεσμία για να δώσω την τελική απάντηση. Κάποιοι το καταλαβαίνουν, κάποιοι άλλοι με λοιδορούν, όταν απαντώ αρνητικά, αλλά δεν με ενδιαφέρει. Ωστόσο, η απάντηση δεν είναι δική μου…»
Για το αν ο Πνευματικός του δίνει εξήγηση σε κάθε «εντολή»: «Ναι, αλλά δεν μπορεί αυτή να βγαίνει στον αέρα. Μπορεί να θίξει ανθρώπους, κάποιους να τους ενοχλήσει. Αν το κάνω, μετά θα βγουν και θα λένε χειρότερα».
Για το αν είπε όχι στην ΑΕΚ περιμένοντας τον Παναθηναϊκό: «Είπαμε να μιλήσουμε σοβαρά. Ο κόσμος μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Το λέει γιατί αυτός στη θέση μου θα λειτουργούσε με αυτόν τον τρόπο… Πρώτον, δεν ξέρω αν θα φύγει ο Φερέιρα σε ένα μήνα. Δεύτερον, δεν ξέρω αν θα ξυπνήσω αύριο το πρωί… Πριν από 15 ημέρες για παράδειγμα, με πήρε ένας φίλος από τη Ρόδο και μου είπε για τον Κώστα Παπαοικονόμου που έφυγε από τη ζώη. Ενας από τους μεγαλύτερους παίκτες που έβγαλε το νησί, ο οποίος βγήκε στη σύνταξη και ήθελε να ασχοληθεί με τον κήπο του και να ηρεμήσει… Με πήρε λοιπόν ο φίλος μου και μιλούσαμε γι αυτό τον μεσημέρι και το βράδυ με πήρε ο ίδιος άνθρωπος για να μου πει ότι πέθανε… Η απάντηση που δίνω, τα λέει όλα…
Για τις σχέσεις με τον Τύπο: «Δεν κάνουμε δηλώσεις στον Τύπο γιατί κάνουμε δουλειά. Δηλώσεις κάνουμε μόνο στην εφορία».
Για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ μετά από χρόνια είναι καλά. Εχει έναν άνθρωπο (σ.σ. Σαββίδη) που κι αυτός πάει στον Πνευματικό του, αλλά δεν λέει κανείς τίποτα γι αυτόν… Εχει έρθει να βάλει μια τάξη, δεν κλέβει, είναι αποδεκτός από τον κόσμο, έχει καλό προπονητή και τα βάζει σε μια σειρά. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της 30ετίας. Εχει όλα τα εχέγγυα για να προχωρήσει. Νομίζω πως ο ΠΑΟΚ, ο Ατρόμητος και ο Αστέρας ανταγωνίζονται τον Ολυμπιακό, περισσότερο ο ΠΑΟΚ λόγω δυναμικής».
Για τον Παναθηναϊκό: Ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει αυτή την εικόνα από τον β' γύρο πέρυσι. Φάνηκαν σημάδια που δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη. Επαιξε ρόλο και ο τραυματισμός του Λέτο, αλλά αυτά είναι δικαιολογίες. Μόνο ο προπονητής μπορεί και πρέπει να εξηγήσει τους λόγους. Ο κόσμος μπορεί να κάνει κριτική, εγώ όχι. Αν ήμουν εκεί μπορεί να είχα απάντηση στο τι φταίει, αλλά δεν είμαι και δεν πρόκειται να λέω πράγματα που δεν ξέρω. Δεν γνωρίζω αν μπορεί να ανακάμψει, είναι μεγάλη ομάδα και μπορεί σε ένα ενάμιση μήνα να διεκδικεί πρωτάθλημα».
Για την ΑΕΚ: «Μ αρέσει να δουλεύω με παιδιά, είναι η αρρώστια μου. Η ΑΕΚ έχει ταλέντο, έχει καλούς παίκτες, ικανούς να σηκώσουν το βάρος. Το ίδιο θα τους έλεγα αν ήμουν εκεί… Αν ήμουν στα αποδυτήρια, θα έμπαινα μέσα και θα τους έλεγα πως «πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα». Η ΑΕΚ πρέπει να κάνει τον δικό της πρωταθλητισμό. Είναι υποχρεωμένη από την οντότητά της, από τον κόσμο της, από την ιστορία της να κάνει πρωταθλητισμό. Απαγορεύεται να μην κάνει».
Για τις διαφορές των ομάδων: «Αν εξαίρεσουμε τον Ολυμπιακό που δεν είναι στα καλύτερά του, οι διαφορές είναι μικρές».
Για τον Ολυμπιακό: «Εχει αλλάξει προπονητή και παίκτες. Αρα, τα πράγματα είναι πιο εύκολα για τους αντιπάλους του. Τώρα το αν ο Ολυμπιακός θα είναι καλύτερος στο μέλλον, δεν το γνωρίζει κανείς».
Για την αναμέτρηση με την Αρσεναλ: «Και η Αρσεναλ δεν είναι σε καλή κατάσταση. Μπορεί να πάει να κερδίσει. Το πιστεύω αυτό. Αρκεί τα παιδιά αυτά να πιστέψουν. Εμενα με λοιδορούσαν, όταν έλεγα ότι θα νικήσουμε στο Χάιμπουρι και νικήσαμε. Ο Ολυμπιακός δεν είναι μικρή ομάδα μπροστά στην Αρσεναλ… Αυτό το λες, όταν θες να βάλεις την δικαιολογία μπροστά. Τι έχει η Αρσεναλ πάνω από τον Ολυμπιακό; Αν το πιστέψουν, γιατί όχι να μην το κάνουν…
Για το πότε θα ήθελε να γυρίσει στους πάγκους: «Ευχομαι το απόγευμα να είμαι σε πάγκο (σ.σ. χαμογελά). Να φάμε το μεσημέρι και να πάμε να δουλέψουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ PAOK-26

Συνολικές προβολές PAOK-26