Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Φαποκράτορας-ΠΑΟΚ 63-72



Απο basketblog.gr: Με πρωταγωνιστή τον Λάζαρο Παπαδόπουλο και άξιους
συμπαραστάτες του τους ΜακΓκραθ και Χαραλαμπίδη, ο ΠΑΟΚ έφυγε νικητής από το Αλεξάνδρειο, επικράτώντας στο ντέρμπι της Θεσαλονίκης του Αρη με 72-63. Από τους γηπεδούχους, που γνώρισαν την τρίτη συνεχόμενη ήττα τους, ξεχώρισαν οι Πελεκάνος και Πάσαλιτς.

Στα πρώτα λεπτά καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να ξεχωρίσει. Ο ΠΑΟΚ απειλούσε κυρίως κοντά στο καλάθι, ενώ οι παίκτες του Αρη έδειχναν εμπιστοσύνη στο μακρινό σουτ και δικαιώθηκαν. Το 16-15 του πρώτου δεκάλεπτου αντικατοπτρίζει απόλυτα την ισορροπημένη εικόνα μέχρι εκείνο το σημείο.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να εναλλάσσονται στο σκορ μέχρι περίπου τα μισά της δεύτερης περιόδου, όταν ανέλαβαν δράση οι ΜακΓκραθ και Χαραλαμπίδης, δίνοντας στην ομάδα τους προβάδισμα εννέα πόντων (34-25). Οι γηπεδούχοι στα τελευταία τέσσερα λεπτά πριν την ανάπαυλα βελτίωσαν την άμυνα τους με αποτέλεσμα να μειώσουν σε 35-30, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυναμικά το δεύτερο ημίχρονο και με την τριάδα των Παπαδόπουλου, ΜακΓκραθ και Χαραλαμπίδη να ηγείται ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα στο 24' (43-32) και τέσσερα λεπτά αργότερα τη διεύρυναν στους 16 (52-36). Ο Αρης προσπάθησε να πλησιάσει, όμως οι επιθετικές του επιλογές δεν ήταν οι κατάλληλες, με αποτέλεσμα να υπολείπεται ενόψει του τελευταίου δεκαλέπτου με 13 πόντους (56-43).

Παρά το εις βάρος του σκορ, ο Αρης δεν το έβαλε κάτω και κρατώντας άποντο τον ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου μείωσε σε 56-52 ύστερα από τρίποντο του Πελεκάνου και καλάθι του Βεργίνη, με τον Δικέφαλο να μένει για 4':25'' χωρίς καλάθι, προτού ο Κασελάκης κάνει το 59-52.
Εκεί που ο Αρης έδειχνε να βρίσκει τις δυνάμεις να πλησιάσει ακόμα περισσότερο, οι Παπαδόπουλος και ΜακΓκραθ κρατούσαν τους γηπεδούχους σε απόσταση αφαλείας (65-58 στο 38'). Οι φιλοξενούμενοι δεν συνάντησαν δυσκολίες μέχρι το τέλος του αγώνα και κατάφεραν να φύγουν νικητές από το Αλεξάνδρειο με 72-63.

 ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χάτσερ 2, Κασελάκης 3 (1), Χαραλαμπίδης 15 (2), ΜακΓκράθ 17 (1), Τσαϊρέλης, Δέδας 6 (2), Μαργαρίτης 4, Παπαδόπουλος 20, Λιάπης, Χαριτόπουλος 5.

ΑΡΗΣ (Αγγέλου): Πάσαλιτς 16 (2), Χαντ 3, Πελεκάνος 18 (3), Τσιάρας, Ασημακόπουλος 2, Καραποστόλου 3 (1), Χαρίσης, Μποχωρίδης 4, Σαρικόπουλος 8, Βεργίνης 6, Τσακαλέρης 3.