Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Γιώργος Κατσικάς:"Έρχονται δύο κομβικά παιχνίδια του πρωταθλήματος"



O Γιώργος Κατσικάς στο olapaok.gr: "Είχαμε την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε στο πρώτο μέρος. Ευτυχώς ήρθε το γκολ στο β΄μέρος. Αν και δυσκολευτήκαμε, καταφέραμε να σπάσουμε την άμυνα του Πλατανιά και να κερδίσουμε. Όσον αφορά το γεγονός ότι δεν δεχθήκαμε γκολ, αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς τους αμυντικούς κυρίως. Καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια μέσα στο γήπεδο να συμβεί αυτό και έτσι ανεβαίνει το ηθικό μας για το επόμενο παιχνίδι".  
Ο ΠΑΟΚ μετρά, μαζί με τη Ευρώπη, επτά νίκες σε επτά παιχνίδια στην Τούμπα. Το σχόλιό σου;"Στη φετινή σεζόν η Τούμπα παρουσιάζεται σαν απόρθητο οχυρό και
αυτό πρέπει να συνεχιστεί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος".
Η συνεργασία σου με τον Κουμάλο στο κέντρο της άμυνας πώς είναι;"Από την προετοιμασία παίζουμε μαζί, το ίδιο και στα επίσημα. Πιστεύω ότι δουλεύουμε πολύ καλά και έπεται συνέχεια".
Στα μετόπισθεν υπάρχει και ένα νέο πρόσωπο, στα τελευταία παιχνίδια, τον Σανθ Χακόμπο, Πες μας κάτι για τη συνεργασία σας;"Κάθε αλλαγή που γίνεται ευχόμαστε να είναι προς το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ. Ο Χακόμπο είναι ένας καλός τερματοφύλακας, όπως ξέρετε και εσείς από την παρουσία του στον Αστέρα Τρίπολης, Μιλάει πάρα πολύ από πίσω, καθοδηγεί τους αμυντικούς. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται πολύ εκνευριστικός, καθώς δεν μας αφήνει σε ησυχία. Πιστεύω ότι θα υπάρξει συνέχεια στη μεταξύ μας συνεργασία". 
Διαπιστώνουμε μία τάση να προσπαθείς να αρχίζεις επιθέσεις από τα μετόπισθεν. Πώς το σχολιάζεις;"Μου άρεσε από μικρός να παίζω από πίσω με τη μπάλα. Δεν περίμενα να έρθει η μπάλα σε μένα ή μόνο να κόψω και να κάνω κάποιο φάουλ. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρχει αυτό το στοιχείο, να παίζουν οι αμυντικοί από πίσω. Άλλος το έχει, άλλος δεν το έχει. Μπορεί κάποιες φορές να κάνουμε λάθος, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε στην οργάνωση του παιχνιδιού".
Ακολουθούν τα δύο ντέρμπι με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό. Πώς τα αντιμετωπίζετε;"Έρχονται δύο κομβικά παιχνίδια του πρωταθλήματος. Μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου ήρθε και μία ακόμη επί του Πλατανιά. Πηγαίνουμε με πολύ καλή ψυχολογία στο ΟΑΚΑ. Ελπίζουμε να έρθει και εκεί η νίκη και να είμαστε όσο το δυνατό καλύτεροι στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για να βρεθούμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Είναι τα δύο πιο δυνατά τεστ στον πρώτο γύρο. Υπάρχει και δεύτερος που μέχρι τότε μπορεί να κριθεί η μάχη στην κορυφή. Ελπίζουμε να πάμε πολύ καλά και να κερδίσουμε."
Τελευταία φλερτάρεις με το γκολ, κυρίως σε στημένες φάσεις..."Εκτός από το να κόβουμε πίσω σαν αμυντικοί, προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε τα στημένα κυρίως, γιατί είναι δύσκολο να βάλουμε γκολ με άλλο τρόπο. Προσπαθούμε και στις προπονήσεις και στους αγώνες να σκοράρουμε με το πόδι ή το κεφάλι, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο την ομάδα".
Γιώργο, σας προβληματίζουν οι κλειστές άμυνες που όλο και πιο συχνά συναντάται πλέον στα παιχνίδια;"Πολλές ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα θα έρχονται, κυρίως στην Τούμπα, με αμυντικό σκεπτικό. Για να διασπάσουμε τις άμυνες θα πρέπει να αλλάξουμε το ρυθμό μας. Να παίζουμε πολύ γρήγορα με μεγαλύτερες κινήσεις για να έχουμε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας και να εκμεταλλευτούμε τον όποιο χώρο δημιουργείται στα αντίπαλα καρέ".
Αισθάνεσαι ότι έχει αλλάξει κάπως ο ρόλος σου στην ομάδα, βλέποντας τόσο 19χρονα παιδιά να αγωνίζονται; Έχεις κάνεις ένας βήμα μπροστά στην εξέλιξή σου;"Και εγώ δεν είμαι μεγάλος. Εγώ είμαι  22 αυτοί 19, υπάρχουν τρία χρόνια διαφοράς. Πέρσι ήρθε και για μένα αυτή ευκαιρία που έχουν τώρα αυτά τα παιδιά. Αν και δεν έπαιξα πολύ έδωσα ένα σήμα στη διοίκηση ότι υπάρχω και πιστεύω ότι το ίδιο θα κάνουν κι αυτά τα παιδιά, καθώς υπάρχει πολύ ταλέντο σ΄'αυτή την ομάδα και στην Κ20. Πιστεύω με τον τρόπο που δουλεύουν να δικαιωθούν".
Σήμα στον Φερνάντο Σάντος πιστεύεις ότι έστειλες για να σε καλέσει στην Εθνική;"Δεν ξέρω, πιστεύω να παρακολουθεί. Θα  κρίνει εκείνος αν με καλέσει ή όχι. Δεν το σκέφτομαι τη δεδομένη στιγμή. Αν έρθει μία κλήση θα είναι πολύ καλό για μένα"