Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Δημήτρης Σαλπιγγίδης:"θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό..."



Λίγη ώρα μετά την πρωινή και τελευταία προπόνηση πριν από τον Κυριακάτικο, εκτός έδρας, αγώνα με τον Παναθηναϊκό ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης τιμήθηκε με το βραβείο του πολυτιμότερου (MVP) ποδοσφαιριστή της 10ης αγωνιστικής. Το σχετικό βραβείο απένειμε ο εκ των χορηγών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιάννης Σαρόγλου.

Aναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σάλπι: «Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο που με τίμησε με την ψήφο του και μ' ανέδειξε
πολυτιμότερο ποδοσφαιριστή της αγωνιστικής», ήταν τα πρώτα λόγια του διεθνή επιθετικού για να προσθέσει ακολούθως: «Δε νομίζω πως είναι κάτι το οποίο το έχεις στο μυαλό σου όταν αγωνίζεσαι. Θέλεις να κερδίσεις . από εκεί και πέρα ο κόσμος αποφασίζει όσον αφορά αυτό το βραβείο». 
- Είναι ένα προμήνυμα για το ντέρμπι; Για καλές εμφανίσεις;«Δε σημαίνει κάτι ξεχωριστό όσον αφορά τα παιχνίδια. Το κίνητρο για κάθε αθλητή είναι το ίδιο είτε πάρει κάποιο βραβείο κάθε αγωνιστική είτε όχι».
- Το πρώτο γκολ παίζει κάποιο ρόλο για σένα εν όψει αυτών των παιχνιδιών; Είναι η αρχή για κάτι καλύτερο; «Οπως ξέρετε είχα κάποιες ατυχίες στην αρχή της χρονιάς με τον τραυματισμό. Σιγά - σιγά κι εγώ προσπαθώ να βρω τον ρυθμό μου. Είναι θετικό τ' ότι κατάφερα να σκοράρω. Από εκεί και πέρα, όπως είπα και πριν, αυτό που έχει σημασία, ουσία και νόημα για έναν αθλητή είναι να σκοράρει φυσικά αλλά να κερδίζει η ομάδα του.
- Αρα λες ότι είτε πετύχεις ένα γκολ με τον Πλατανιά είτε με τον Παναθηναϊκό είναι το ίδιο, αν κερδίσει η ομάδα;«Αυτό έχω ως αρχή - γενικά - στη ζωή μου και στην καριέρα μου ως αθλητής. Για μένα προέχει η ομάδα και να κερδίζει η ομάδα. Τώρα . μακάρι να πετυχαίνω γκολ και να συνοδεύονται από νίκες, μακάρι».
- Σχεδόν κάθε εβδομάδα κάποιος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ βρίσκεται στη θέση που βρίσκεσαι σήμερα εσύ. Αυτές είναι ενδείξεις, η πραγματική εικόνα της ομάδας ποια είναι;«Η πραγματική εικόνα της ομάδας είναι ότι έχει κάποια περιθώρια βελτίωσης σίγουρα. Βρισκόμαστε στη δεύτερη θέση, θέλουμε να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Οπως είπαμε από την αρχή της χρονιάς, θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό, κάτι που κάνει ο ΠΑΟΚ όλα αυτά τα χρόνια. Θέλει υπομονή απ' όλους γιατί έχουν έρθει πολλά νέα παιδιά. Ολοι γνωρίζουμε ότι το καλοκαίρι ήταν λίγο περίεργο όσον αφορά το ρόστερ της ομάδας. Παρόλα αυτά, με τον προπονητή με το τεχνικό τιμ δουλεύουμε και προσπαθούμε για το καλύτερο. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά, να βελτιωνόμαστε από αγωνιστική σε αγωνιστική. Μακάρι κάθε εβδομάδα να βρίσκεται εδώ ένα παιδί από την ομάδα μας γιατί αυτό θα σημαίνει ότι η ομάδα θα παίζει καλό ποδόσφαιρο, θα κερδίζει, θα βάζει ωραία γκολ και θα βγαίνουν MVP αθλητές από την ομάδα μας».
- Αποδέχεσαι τον τίτλο του τεστ για τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό;«Τεστ . όσον αφορά τι;»
- Από την άποψη ότι ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τις δυο ομάδες οι οποίες ήταν πέρυσι πρώτες στο πρωτάθλημα.«Τεστ είναι κάθε αγωνιστική. Κάθε αγωνιστική πρέπει να κερδίζεις. Οταν είσαι στη δεύτερη θέση για να διατηρηθείς και να σκαρφαλώσεις ψηλά πρέπει όλα τα παιχνίδια να τα κερδίζεις. Το να έχεις αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, δυο πολύ μεγάλες ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα σίγουρα είναι ένα έξτρα κίνητρο αλλά το να τις κερδίζεις αυτές και να χάνεις με μια θεωρητικά από μια - θεωρητικά - κατώτερου επιπέδου ομάδα δεν έχει νόημα γιατί τρεις βαθμούς παίρνεις με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, τρεις παίρνεις και με τις άλλες ομάδες. Επομένως όλα είναι τεστ, όλα είναι σημαντικά παιχνίδια για την ομάδα».
- Προτιμούσες έναν Παναθηναϊκό με τον Φερέιρα ή με τον Ρότσα;«Αυτό - νομίζω - δεν αφορά εμάς, εμείς πρέπει να κοιτάξουμε την ομάδα μας».
- Οσον αφορά την ψυχολογία του αντιπάλου .«Αυτό το ξέρουν καλύτερα τα παιδιά τα οποία βρίσκονται εκεί και είναι κάτι που δε θα πρέπει να απασχολεί εμάς και δεν απασχολεί. Εμείς θέλουμε να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα, αυτό κάνουμε κι ελπίζουμε να πάνε όλα καλά όσον αφορά την ομάδα μας». 
- Η σταθερότητα η διοικητική και η προπονητική, ότι έχεις έναν προπονητή που στηρίζεται από τη διοίκηση και μια διοίκηση που είναι σταθερή, παίζει ρόλο σ' έναν τέτοιο αγώνα μ' έναν αντίπαλο που δεν τα έχει όλα αυτά;«Παίζουν ρόλο σε μια ομάδα, όλα αυτά που λες. Είναι πολύ σημαντικό σε μια ομάδα να υπάρχει σταθερότητα διοικητική, να μην έχει προβλήματα όσον αφορά το τεχνικό τιμ, να είναι σταθερό δηλαδή να μη γίνονται πολλές αλλαγές δηλαδή γιατί έτσι δουλεύει καλύτερα μια ομάδα πιο ήρεμα, πιο συγκεντρωμένη και πιο προσηλωμένη στους στόχους της. Ολα μέχρι στιγμής στην ομάδα μας πάνε καλά και εύχομαι να συνεχιστούν με τον ίδιο τρόπο».
- Υπάρχει η αίσθηση πως ο ΠΑΟΚ πηγαίνει σ' αυτόν τον αγώνα με το ρόλο του φαβορί, λόγω της μέχρι τώρα εικόνας των δυο ομάδων, κάτι που δε συμβαίνει συχνά. Τον αποδέχεστε; Σας αγχώνει;«Οχι, εμένα προσωπικά δε με αγχώνει, το ίδιο ελπίζω και στα παιδιά. Δε θα πρέπει να το δούμε έτσι, δε θα πρέπει να μπούμε με μια σκέψη ότι κάποια από τις δυο ομάδες είναι το φαβορί. Είναι ένα ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός όλοι γνωρίζουν ότι φέτος αντιμετωπίζει προβλήματα αλλά δεν παύει να είναι ο Παναθηναϊκός και να 'χει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι ενενήντα λεπτά, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να μη μας απασχολούν τέτοιου είδους θεωρίες θα το πω το ποιος είναι ο φαβορί. Εμείς πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο το πώς θα παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να φύγουμε με θετικό αποτέλεσμα», κατέληξε ο εκ των αρχηγών του «Δικεφάλου».πηγή:novasports.gr