Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Λόρενς:"να πάρουμε το Κύπελλο" - Επ' ουδενί δε θα ήθελα να έρθω ως αντίπαλος στην Τούμπα"



Πεπεισμένος πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος και να κυνηγήσει την κατάληψη της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, εμφανίστηκε ο Λίαμ Λόρενς, στο live chat με τους αναγνώστες του Novasports.gr. Ο διεθνής Ιρλανδός ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε για την έως τώρα καριέρα του στον «Δικέφαλο» του Βορρά, για το πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και για τις διαφορές του ελληνικού με το αγγλικό πρωτάθλημα. Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στους Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη και Πάμπλο Γκαρσία, αποκάλυψε ποιον πρώην συμπαίκτη του θα ήθελε στην Τούμπα, ενώ δήλωσε
πως μικρός υποστήριζε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Επίσης, αποκάλυψε πως ποδοσφαιρικό του είδωλο είναι ο Ερίκ Καντονά. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ συνομίλησε περίπου μια ώρα με τους αναγνώστες του Novasports.gr.
Αρχικά, ο Λόρενς τόνισε: Καλησπέρα σε όλους και συγνώμη για την καθυστέρηση. Σας ευχαριστώ όλους όσοι συμμετέχετε σ' αυτή τη διαδικτυακή συζήτηση. Θα προσπαθήσω ν' απαντήσω στις ερωτήσεις όλων. Ξεκινάμε.».
Για το κάτι καλύτερο από τη 2η θέση: «Θα είναι δύσκολο, η διαφορά με τον πρώτο είναι στους οκτώ βαθμούς αλλά τίποτα δεν είναι απίθανο. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να παίρνουμε ότι καλύτερο μπορούμε από τον κάθε αγώνα δίχως απώλειες».
Για το συμβόλαιό του: «Έχω συμβόλαιο φέτος και την επόμενη σεζόν».
Για την πιθανότητα κατάκτησης του πρωταθλήματος την επόμενη σεζόν: «Είναι πιθανό, με τη νέα ιδιοκτησία κι ανάλογα με τις εξελίξεις, αλλά είναι πολύ νωρίς να συζητάμε κάτι τέτοιο».
Για τον Ολυμπιακό: «Έπαιξαν καλά κατά διαστήματα, είχαν καλή κυκλοφορία αλλά εμείς δεν ήμασταν καλοί κι αυτό τους βοήθησε».
Για τη θέση που του ταιριάζει καλύτερα: «Νομίζω που μου ταιριάζει καλύτερα η θέση στην επίθεση. Την περασμένη Κυριακή δεν ήμουν καλός καθώς ήταν προφανής η μακρόχρονη απουσία μου από το γήπεδο. Παίρνοντας χρόνο συμμετοχής θα επανέλθω».
Για το ποιον πρώην συμπαίκτη του θα ήθελε στον ΠΑΟΚ: «Είχα πολλούς, καλούς συμπαίκτες που θα ήθελα ... Δύσκολη ερώτηση ... Μάλλον Ρικάρντο Φούλερ, επιθετικός στη Στόουκ στα καλά του ήταν ασταμάτητος, πλέον αγωνίζεται στην Τσάρλτον».
Για το ποιον σημερινό του συμπαίκτη θα έστελνε στην Premiership: «Θα ήθελα να δω τον Σαλπιγγίδη στο αγγλικό πρωτάθλημα επειδή διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής για να πρωταγωνιστήσει, πάθος, αποφασιστικότητα και σκοράρει, θαρρώ πως θα είχε επιτυχία».
Για τη διαφορά μεταξύ των Ελλήνων με τους Άγγλους διαιτητές: «Είναι ... διαφορετικοί. Ίσως η κυριότερη αφορά τις προειδοποιήσεις. Στην Αγγλία επιτρέπουν το φυσικό παιχνίδι λίγο περισσότερο και σε προειδοποιούν αν πλησιάσεις στην αποβολή λαμβάνοντας υπ' όψη και το χρόνο που απομένει του αγώνα. Επικοινωνούν μαζί σου, νοιάζονται για την επικοινωνία με τον ποδοσφαιριστή την ώρα του αγώνα».
Για το Κύπελλο: «Το σκεφτόμουν σήμερα το πρωί. Είναι μια καλή ευκαιρία να πετύχουμε κάτι καλό, να πάμε όσο ψηλότερα μπορούμε και να πάρουμε το Κύπελλο. Άλλωστε είναι γνωστό πως τα πάντα μπορούν να συμβούν σ' αυτόν τον θεσμό».
Για τη Θεσσαλονίκη, την ομάδα, τον κόσμο και το γήπεδο: «Είναι πολύ ωραία πόλη. Για την ομάδα δεν ήξερα τί να περιμένω κι έμεινα ενθουσιασμένος από αυτό που βρήκα. Είναι καταπληκτικός ο τρόπος που αγαπούν αυτήν την ομάδα οι φίλαθλοί της και το πως τη στηρίζουν. Ο κόσμος μ' έκανε να νιώθω πολύ αγαπητός κι όλοι στην ομάδα, κάτι που με βοήθησε να ξεκινήσω καλά. Η Τούμπα είναι διαφορετική από όλες τις άλλες έδρες που έχω αγωνιστεί, με την καλή την έννοια. Επ' ουδενί δε θα ήθελα να έρθω ως αντίπαλος».
Για το αν γνωρίζει πως ο ίδιος θα φέρει το πρωτάθλημα: «Μακάρι ... μακάρι να ήταν τόσο εύκολα».
Για το πότε θα παίξουν καλά: «Μέχρι τώρα δίχως ν' αποδώσουμε καλό ποδόσφαιρο έχουμε καταφέρει να πάρουμε αποτελέσματα. Σύμφωνα με την εμπειρία μου αυτό είναι καλό, επειδή όταν φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο - όπως όλοι μας θέλουμε - θα πάρουμε ακόμη περισσότερα κι όλοι θα είναι ικανοποιημένοι. Ελπίζω πολύ σύντομα».
Για το τι του άρεσε και τι όχι στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Μου άρεσε το στιλ ποδοσφαίρου και το ν' αγωνίζομαι μπροστά σε παθιασμένο, φίλαθλο κοινό. Το μόνο που δε μου άρεσε ήταν η αντιμετώπιση που έτυχα σε ορισμένες περιπτώσεις από τους διαιτητές».
Για το ποιον συμπαίκτη του κάνει περισσότερη παρέα: «Έχω πολύ καλές σχέσεις, δεν ξεχωρίζω κάποιον, ακόμη και με τα υπόλοιπα μέλη, φυσιοθεραπευτές και άλλους».
Για το πόσες αγωνιστικές χρειάζονται προκειμένου να παίξει η ομάδα σωστό ποδόσφαιρο: «Έχουμε παίξει κατά περιόδους. Δεν μπορώ να ξέρω πότε θα καταφέρουμε να το εδραιώσουμε για κάθε αγώνα και στο μεγαλύτερο διάστημά του επειδή κανείς δε γνωρίζει το μέλλον. Ελπίζω σύντομα».
Για το αν είναι ευχαριστημένος με την επιλογή του να έρθει στον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη: «Ναι είμαι ευχαριστημένος, ειδικά επειδή πιστεύω πως ήρθα σε μια καίρια περίοδο κατά την οποία η ομάδα έχει πάρει το σωστό δρόμο για ν' ανέβει πιο ψηλά».
Για το αν έχει προσαρμοστεί πλήρως: «Όχι δεν έχω προσαρμοστεί ακόμη κι αυτό έχει να κάνει με τον πρόσφατο τραυματισμό μου που μ' έθεσε εκτός σ' ένα σημείο που ένιωθα πως πήγαινα να προσαρμοστώ απόλυτα. Για το αν του λείπει ένα πράγμα από την ομάδα και το πρωτάθλημα: Το μόνο που μας λείπει είναι παίκτης σαν τον Πάμπλο (σ.σ. Γκαρσία)».
Για το ποιον θεωρεί καλύτερο ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ: «Την παρούσα στιγμή ο Αθανασιάδης σκοράρει σχεδόν σε κάθε αγώνα, κατά συνέπεια αυτός είναι και ο πιο σημαντικός».
Για το ποια ομάδα υποστήριζε μικρός: «Έβλεπα όλα τα ματς στην τηλεόραση αλλά υποστήριζα περισσότερο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λόγω του πατέρα μου».
Για τον Αθανασιάδη και το αν θα μπορούσε να παίξει στην Premierleague: «Θα ήταν μια τεράστια δοκιμασία για τον «Κλάους». Σίγουρα θα τον έκανε καλύτερο ποδοσφαιριστή».
Για την Εθνική Ιρλανδίας: «Νομίζω πως δεν έχει καμία σημασία το τι κάνω με τον ΠΑΟΚ, επειδή στο ξεκίνημα της σεζόν, έχοντας παίξει καλά, έχοντας σκοράρει δε συνέβη το παραμικρό. Συνεπώς επικεντρώνω την προσοχή μου στον ΠΑΟΚ».
Για το αν γνώριζε για τον ΠΑΟΚ προτού έρθει στην ομάδα: «Λίγα πράγματα γνώριζα».
Για την άποψή του για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας: «Δεν τους έχω δει σε αρκετούς αγώνες για να μπορέσω να τους κρίνω, ούτε θα ήταν δίκαιο να το κάνω καθώς βρίσκονται σε στάδιο ... εκμάθησης, κατά συνέπεια δεν μπορώ ν' απαντήσω για το αν κάποιος θα μπορούσε να παίξει εκτός συνόρων».
Για τον παραλληλισμό με τους φιλάθλους της Νιούκαστλ: «Έχω παίξει εκεί κι έχω σκοράρει με τη Στόουκ. Είναι εξαιρετική αλλά σχεδόν σε όλους τους αγώνες της Premierleague είναι έτσι. Όταν ήμουν στη Στόουκ κι ανεβήκαμε στην Premierleague η διοργανώτρια αρχή είχε κάνει ηχομέτρηση στα γήπεδα κι αυτό της Στόουκ με 28.000 κόσμο πήρε την πρωτιά. Δεν έχει σημασία ο αριθμός αλλά το πάθος».
Για τον Πάμπλο Γκαρσία: «Μου αρέσει πολύ σαν άνθρωπος και σαν ποδοσφαιριστής. Θα ήθελα να είναι υγιής για να έπαιζα περισσότερο μαζί του».
Για το ποιον ποδοσφαιριστή είχε σαν είδωλο: «Τον Ερικ Καντονά».
Για το αν θα ενθάρρυνε άλλους ποδοσφαιριστές από την Premiership να έρθουν στον ΠΑΟΚ: «Ναι και αρκετοί μ' έχουν ρωτήσει ήδη και τους είπα να έρθουν, είναι πολύ καλύτερα απ' ότι περίμενα».
Για το αν θα ήθελε να τελειώσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ: «Φυσικά, αν τα πράγματα πάνε καλά, δε θα είχα πρόβλημα κανένα. Ίσως τελικά μείνω παραπάνω».
Για το αν θα πήγαινε σε άλλη ελληνική ομάδα: «Είμαι χαρούμενος εδώ, η κατάσταση εξελίσσεται καλά και προοδευτικά, γιατί να θέλω να φύγω; Όλοι είναι πολύ καλοί μαζί μου και θέλω να παραμείνω εδώ που είμαι».
Για το τι έχει αλλάξει από την έλευση του νέου ιδιοκτήτη και μετά: «Δεν μπορώ να γνωρίζω επειδή δεν ήμουν εδώ πιο παλιά. Έχω ακούσει αυτά που έχει πει και με κάνουν να αισθάνομαι, όχι απλά καλά, αλλά μ' ενθουσιάζουν».
Τέλος, ο Λόρενς τόνισε: «Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας, θα ήθελα πολύ να μείνω κι άλλο απαντώντας σε κάθε ερώτηση αλλά πρέπει να φύγω από την Τούμπα για να πάω στη Μεσημβρία για την προπόνηση (16.00). Καλή συνέχεια σε όλους».