Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Story Life: Δημήτρης Κωνσταντινίδης



paokfc.gr
Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης μόλις αρχίζει και παρουσιάζεται στο κοινό του ΠΑΟΚ και της Superleagueως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Για τους μυημένους στα τμήματα Υποδομής, ο πιτσιρικάς από τον Κορινό Πιερίας, είναι αυτό που οι αγγλικές ομάδες αναφέρουν ως «hot prospect», ποδοσφαιριστής δηλαδή με μεγάλες προοπτικές.

Ο Δημήτρης είναι γεννημένος στις 2.6.1994 στον Κορινό Πιερίας. Ο πατέρας του, Αβραάμ Κωνσταντινίδης είναι προπονητής ποδοσφαίρου και μάλιστα έχει διατελέσει πρώτος προπονητής στον Θερμαϊκό Κορινού και παράλληλα στα τμήματα υποδομής της ομάδας. Μητέρα του
είναι η Σοφία και έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό, τον Γιώργο, ο οποίος μέχρι πέρυσι έπαιζε σε επίπεδο Football League 2 με τη φανέλα του Βατανιακού και τώρα πια ερασιτεχνικά, αφού αναγκάστηκε να υπηρετήσει το στρατιωτικό του.

Σ' ένα τέτοιο περιβάλλον ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης ήταν καταδικασμένος να λατρέψει το ποδόσφαιρο και να αφιερωθεί σ' αυτό, παρόλο που υπήρξε αριστούχος μαθητής μέχρι τουλάχιστον το Γυμνάσιο, όταν πια έπρεπε να βάλει στην καθημερινότητά του το δρομολόγιο Κορινός - Θεσσαλονίκη για να συμμετέχει στις υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ.

Όταν γεννήθηκε οι γονείς του ήδη ξεκινούσαν μια επιχείρηση (ελληνική ταβέρνα) στο Dusseldorf της Γερμανίας και ο μικρός ενσωματώθηκε με την υπόλοιπη οικογένεια όταν έγινε 3 ετών. Μέχρι τότε η οικογένεια αναγκαζόταν να πηγαινοέρχεται, ωστόσο δεν έχασε ποτέ την συνοχή της. Στο Dusseldorf ο Δημήτρης έμεινε έναν χρόνο και με την επιστροφή όλων πια στον Κορινό, άρχισαν οι πρώτες ποδοσφαιρικές «κλωτσιές». Σε ηλικία 6 ετών ο πατέρας του τον πήρε στην ομάδα που προπονούσε, στον Θερμαϊκό Κορινού και το νερό είχε μπει ήδη στο αυλάκι... Λίγα χρόνια μετά, πριν καν συμπληρώσει τα 14 θα είναι μέλος της πρώτης ομάδας.

Κάπου εκεί, μπαίνει στη ζωή του και ο ΠΑΟΚ, παρότι στην περιοχή είναι γνωστό ότι ολόκληρη η οικογένεια είναι φανατικοί ΠΑΟΚτσήδες. Άλλο όμως η φίλαθλη ιδιότητα και άλλο το ποδοσφαιρικό μέλλον του μικρού. Ο Αβραάμ Κωνσταντινίδης θα έφερνε στο παιδικό τμήμα του ΠΑΟΚ έναν άλλον φέρελπι ποδοσφαιριστή, τον Αστέριο Κατσούλη (ο οποίος μετέπειτα κατέληξε στον Ολυμπιακό) για να δοκιμαστεί από τον Κώστα Μαλιούφα. Επί της ευκαιρίας και όντας γνωστό το ταλέντο του μικρού Κωνσταντινίδη, ο προπονητής των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ, ζήτησε από τον πατέρα του να παίξει ο γιός του σ ' ένα φιλικό με ομάδα της Φλώρινας. Ο Δημήτρης πράγματι αγωνίστηκε ως δεξί χαφ, σκόραρε ένα από τα 4 γκολ της ομάδας και η εισήγηση για την απόκτησή του προς τον τότε Υπεύθυνο Ακαδημιών, ήταν ακαριαία. Από τα 14 του ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης είναι ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, στιγμή που γιορτάστηκε απ΄όλη την οικογένεια. Αφενός γιατί το μέλλον του διαγραφόταν λαμπρό σύμφωνα με όλους τους ειδικούς, αφετέρου γιατί ενσωματώθηκε στην αγαπημένη τους ομάδα.

Ούτε μια στιγμή δεν παραπονέθηκε για τον κόπο και τα έξοδα που χρειάστηκε να κάνει ο πατέρας του τον πρώτο χρόνο, όταν έπρεπε 4 με 5 φορές την εβδομάδα να φέρνει τον Δημήτρη στις προπονήσεις. Το χαιρόταν που έβλεπε τον Βενιαμίν της οικογένειας να ζει το όνειρό του. Ο πρώτος του προπονητής, ο Γιάννης Βλάχος, τον βοηθά πολύ στο ξεκίνημα και τον καθιερώνει ως δεξί μπακ. Ήδη έχει αποκτήσει τον κολλητό του, που δεν είναι άλλος από τον Δεμηρτζόγλου, που προέρχονται από την ίδια περιοχή και μοιράζονται τα ίδια όνειρα.
 
Η επόμενη χρονιά τους βρίσκει συγκάτοικους στους καινούριους ξενώνες της Τούμπας. Μεγάλη εμπειρία η ζωή μακριά από το σπίτι με μια μεγάλη και μονιασμένη παρέα. Τρία χρόνια θα μείνουν εκεί και σήμερα θα φτάσουν το σημείο ξανά να συγκατοικούν, στο δικό τους πια σπίτι.

Η πρώτη του γνωριμία με την Τούμπα, ελάχιστοι θυμούνται ότι έγινε επί Παύλου Δερμιτζάκη, στις αρχές του 2010, καλά καλά δεν είχε προλάβει να συμπληρώσει τα 16 ο Δημήτρης. Ήταν ένα φιλικό με την Παρτιζάν και ο μικρός πήρε θέση δεξιού μπακ με τους μεγάλους του ΠΑΟΚ, κάνοντας έναρξη στα μεγάλα του όνειρα! Μια στιγμή που την έζησε χωρίς το παραμικρό άγχος και σίγουρα με πολύ λιγότερο από τη συνέχεια, που θα έπρεπε να αποδείξει ότι ήρθε για να μείνει. Πέρυσι έκανε την πρώτη του προετοιμασία, καθώς ο Μπόλονι είχε ήδη πληροφορηθεί ότι είναι μια μεγάλη προσδοκία για το Σύλλογο ο συγκεκριμένος πιτσιρικάς. 

Κάποιοι τραυματισμοί στην αρχή της χρονιάς δεν του δίνουν την ευκαιρία να αγωνιστεί και ο τελικός απολογισμός της περυσινής χρονιάς ήταν μια φορά ως 19ος στο ΟΑΚΑ εναντίον του Παναθηναϊκού και μια αποστολή εναντίον του Αστέρα τρίπολης. Ήδη είχε αρχίσει να ανυπομονεί για το ντεμπούτο του, που ένιωθε να πλησιάζει.

Το φετινό καλοκαίρι έβλεπε πως τα πράγματα ξεκινούν ιδανικά. Υγιής και δυνατός, κάνει μια εξαιρετική προετοιμασία και μπαίνει για τα καλά στο μάτι του Δώνη που τον υπολογίζει ως παίκτη «κανονικό» πια και του ζητά να μπει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο κλίμα. Δεν δυσκολεύεται γιατί πέρα από το ποδοσφαιρικό του ταλέντο, ο μικρός έχει θάρρος και μεγάλη οξυδέρκεια και σ΄ αυτό συμφωνούν όλοι όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί του. Έχει ήδη αγωνιστεί σε ένα παιχνίδι βασικός και σε 2 ημίχρονα εναντίον Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Ο ίδιος πιστεύει ότι δεν έχει δείξει τίποτα ακόμη και περιμένει την επόμενη ευκαιρία.

Πως φαντάζεται τον εαυτό του όχι στο πολύ μακρινό μέλλον, αλλά -ας πούμε- σε 5 χρόνια... Του δώσαμε την ευκαιρία να μας το απαντήσει ο ίδιος: «Καθιερωμένο και βασικό στον ΠΑΟΚ, μαζί με άλλους που προέρχονται από τα Τμήματα Υποδομής να κατακτούμε τίτλους»...


Σε ηλικία 11 ετών με τη φανέλα του Θερμαϊκού Κορινού αναδείχθηκε MVP σε τουρνουά Με τον διεθνή κεντρικό αμυντικό Σωκράτη Παπασταθόπουλου
στην Κατερίνη
Με τον αδερφό του Γιώργο
Σε παιδική ηλικία ήταν από τους πιο δημοφιλής στο σχολείο του στον Κορινό Κατερίνης Κατάκτηση του Πανελληνίου Κυπέλλου στο Λουτράκι κατά την πρώτη του χρονιά στον ΠΑΟΚ Με τον πατέρα του, Αβραάμ και τον αδερφό του Γιώργο
Στην ελληνική ταβέρνα που διατηρούσε στο Ντύσελνορφ της Γερμανίας η οικογένεια του Σε ηλικία μόλις 6 ετών
με τη φανέλα του

Θερμαϊκού Κορινού

Καλός μαθητής ο μικρός Δημήτρης ξεχώριζε στο σχολείο του στον Κορινό Κατερίνης
Με την ομάδα του Θερμαϊκού Κορινού σε ηλικία 9 ετών
(όρθιος δεύτερος αριστερά)
Με την ομάδα του Εθνικού Κατερινής σε τουρνουά που είχε γίνει στην πόλη της Κατερίνης Στη φετινή προετοιμασία του ΠΑΟΚ στο φιλικό με την ρουμανική Οτελούλ
Η παρουσία του στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ μοιάζει να είναι ακόμη σαν ένα όνειρο... Προσγειωμένος στη γη πιστεύει ότι δεν έχει δείξει τίποτα και περιμένει την επόμενη ευκαιρία Μετράει ήδη δύο 45λεπτα κόντρα σε Παναθηναϊκό (στη φωτό με τον Κουϊνσι) και σε Ολυμπιακό