Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Σούλης Μαρκόπουλος:"Θέλουμε ακόμα περισσότερο κόσμο, να γεμίσει το γήπεδο" - Ντόνι ΜακΓκραθ:"Δεν το σκέφτηκα και χαίρομαι που το πέτυχα"



basketplus.gr
ΣΟΥΛΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Μπράβο στο Ρέθυμνο, είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, δεμένη, η οποία δημιουργεί πρόβλημα στους αντιπάλους. Ο Πέτγουεϊ πέτυχε 4/6 τρίποντα και ο Κόμματος 3/4 από πολύ μακριά και μπορούσε να είχε τελειώσει το ματς πολύ πιο νωρίς. Ήταν στο στιλ παιχνιδιού του Ρεθύμνου και αυτό ήταν το πρόβλημα για μας που είμαστε πιο βαριά ομάδα με μεγάλα κορμιά. Μπράβο και στους παίκτες μου. Κάναμε ορισμένα λάθη διότι όταν παίζεις κάτι το οποίο δεν έχεις συνηθίσει, υπάρχουν αδράνειες. Ο Χορν, ένας νέος παίκτης για τον οποίο δεν ξέραμε πολλά, μας έβαλε πολλούς πόντους, πήρε τις τελευταίες προσπάθειες. Μας χτύπησαν
"στα πόδια" σ' εκείνο το σημείο. Στο τέλος ήταν μία μεγάλη νίκη για μας και ελπίζω να διορθώσουμε αυτές τις αδυναμίες και να είμαστε καλύτεροι στο μέλλον. Ευχαριστώ τον κόσμο, στο β' μέρος ήταν καταλυτική η παρουσία του. Θέλουμε ακόμα περισσότερο κόσμο, να γεμίσει το γήπεδο, είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες», είπε ο κόουτς του ΠΑΟΚ.
Όσο για το φινάλε - θρίλερ; «Στο τελευταίο ενάμισι λεπτό οι προσπάθειες ήταν να χτυπήσουμε τον αντίπαλο στις αλλαγές των μαρκαρισμάτων. Ο ΜακΓκραθ ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και αυτός έπρεπε να πάρει την προσπάθεια στο τέλος. Δε μας βγήκε το πλέι στην κορυφή και η δεύτερη επιλογή ήταν να βγει ξανά ο ΜακΓκραθ και να πάρει την μπάλα. Μπήκε το σουτ. Ήταν ρίσκο να πάρει την μπάλα ο Λάζαρος στο συγκεκριμένο σημείο, όμως έχει μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού μας και μας δίνει πολλές επιλογές. Για μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίαζε, όπως και ο Χαραλαμπίδης και οι υπόλοιποι παίκτες έπαιξαν πολύ καλά».
Αναφορικά με τις πέντε σερί νίκες και τι μπορεί να εριμένει ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια, ο Μαρκόπουλος κράτησε χαμηλούς τόνους. «Είναι πολύ νωρίς, οι ομάδες είναι ισοδύναμες από αγωνιστική σε αγωνιστική δεν ξέρεις τι θα αντιμετωπίσεις. Είχαμε προβλήματα. Ο Παπαδόπουλος παίζει συνεχώς τραυματίας, ο Χαριτόπουλος ήταν άρρωστος, ο Καλλές είναι εκτός. Αυτά μπορεί να μη φαίνονται στο ματς, όμως όταν δεν μπορείς να κάνεις την προπόνηση που θέλεις, δεν είναι καλό. Είχα πει ότι το ματς είναι κομβικό για να πιάσει τόπο η νίκη επί του Άρη, εκτός έδρας. Το να κερδίζεις μέσα στην έδρα σου είναι καλό για τον κόσμο, για να έρθουν και περισσότεροι στο επόμενο ματς. Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι όπως θέλαμε να είναι, έχει δημιουργήσει στρες στον κόσμο ο οποίος δε χαίρεται τίποτα. Από τη στιγμή που το ματς είναι και τηλεοπτικό, πολύς κόσμος μένει στο σπίτι του», κατέληξε ο κόουτς του ΠΑΟΚ.

Ντόνι ΜακΓκραθ: «Ήταν μεγάλη νίκη. Παίξαμε με μία πολύ καλή ομάδα που πάλεψε μέχρι το τέλος. Βάλαμε μερικά μεγάλα σουτ αλλά το πιο σημαντικό για μας είναι ότι προστατέψαμε την έδρα μας και κερδίσαμε.Στο τέλος της κανονικής διάρκειας χρειαζόμασταν τρίποντο για να ισοφαρίσουμε. Δεν το σκέφτηκα και χαίρομαι που το πέτυχα. Στο τρίποντο της παράτασης προσπάθησα να εκμεταλλευτώ το χώρο που μου έδωσε η αντίπαλη άμυνα, επίσης δεν το σκέφτηκα και μπήκε».
Στο τέλος ο ΜακΓκραθ πήρε... φωτιά. «Χρειαζόμασταν πόντους στο τέλος και αποφάσισα ότι έπρεπε να πάρω περισσότερες προσπάθειες. Μπήκαν τα σουτ και χαίρομαι γι' αυτό». Όσο για το πού οφείλεται η κατακόρυφη άνοδός του; «Είμαι ευτυχής που επέστρεψα υγιής στη δράση φέτος, μετά από ενάμιση χρόνο. Ο κόουτς μου έδωσε την ευκαιρία κι εγώ κάνω ό,τι μπορώ για να το εκμεταλλευτώ».
Τι σημαίνει η νίκη για τον ΠΑΟΚ, ειδικά με τον τρόπο που ήρθε; «Τέτοιες νίκες μας φέρνουν πιο κοντά και μας δίνουν εμπειρίες, μας βοηθούν να αποκτήσουμε καλύτερη χημεία. Μαθαίνεις από τέτοια ματς και είναι θετικό να μαθαίνεις μέσα από νίκες», είπε ο ΜακΓκραθ.
Αναφορικά με το Ρέθυμνο σχολίασε: «Ξέραμε ότι σουτάρουν πολλά τρίποντα και υπήρχαν μερικά μις ματς, όμως τελικά δοκιμάσαμε μία ματς απ ζώνη που μας βοήθησε πολύ να φτάσουμε στη νίκη».