Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Η μικρή (προ)ιστορία ΠΑΟΚ vs Βέροια



Sergio Conceicao 2008
Απο paokfc.gr: Δεν είναι και... τεράστια η προϊστορία των αγώνων ΠΑΟΚ και Βέροιας. Από την πρώτη φορά, τη σεζόν 1966-'67, μέχρι και την τελευταία αναμέτρηση πριν από 4,5 χρόνια οι δύο ομάδες έχουν συνολικά αναμετρηθεί 24 φορές. Ο ΠΑΟΚ έχει σαφώς το «πάνω χέρι» με 12 νίκες, 7 ματς έληξαν ισόπαλα, ενώ η Βέροια μετράει 5 νίκες.

Με γηπεδούχο την ομάδα της Ημαθίας σε 12 αγώνες υπάρχει απόλυτη ισορροπία: 4 νίκες για τις δύο ομάδες και 4 ισοπαλίες. Η μία όμως από τις τέσσερις νίκες της Βέροιας «πλήγωσε» τον ΠΑΟΚ, που την περίοδο 1987-88
διεκδίκησε μέχρι τέλους το πρωτάθλημα, το οποίο έχασε με διαφορά τεσσάρων βαθμών από την Λάρισα, έχοντας ηττηθεί με 2-1 στο γήπεδο, όπου αύριο θα προσπαθήσει να πετύχει την τρίτη του εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Σ' εκείνο το ματς, που είχε γίνει στις 7/2/1988 ο ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί στο σκορ με τον σημερινό προπονητή της Κ-20, Κυριάκο Αλεξανδρίδη, στο 10ο λεπτό, ισοφάρισε ο Αλέκος Αλεξανδρής στο 20' και πέντε λεπτά πριν από το φινάλε ο Παναγιώτης Πιττός χάρισε τη νίκη στους Βεροιώτες.
Ο αγώνας της Κυριακής θα είναι μόλις ο δεύτερος που γίνεται το μήνα Δεκέμβριο με γηπεδούχο την Βέροια. Ήταν στις 5/12/1998 όταν ο ΠΑΟΚ επικρατούσε με 2-1, χάρη σε δύο γκολ του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Ένα ματς στο οποίο ο σημερινός πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ζήσης Βρύζας, είχε αγωνιστεί και στα 90 λεπτά.

Η τελευταία φορά που ο «Δικέφαλος» έπαιξε στη Βέροια για το πρωτάθλημα, ήταν την σεζόν 2007-08, την πρώτη χρονιά του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της ομάδας. Ηταν ένα από τα ματς στα οποία δεν έγινε απολύτως τίποτα και τέλειωσε φυσιολογικά 0-0.
Στα αξιοσημείωτα; Κανένας από τους 14 ποδοσφαιριστές, που είχαν χρησιμοποιηθεί σ' εκείνο το παιχνίδι δεν ανήκει πλέον στο έμψυχο υλικό του Δικέφαλου! Οι Φερνάντες, Μπαϊάνο, Σνάουτσνερ, Γκάβραντσιτς, Κνολ, Κωνσταντινίδης, Κονσεϊσάο, Ηλιάδη, Γκονζάλες, Βερόν, Φρούνζα,  Χριστοδουλόπουλος, Ιλιεφ και Γεωργιάδης (οι τρεις τελευταίοι μπήκαν ως αλλαγή) αποχώρησαν τα επόμενα χρόνια από την ομάδα...