Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Πρωταθλητής Ελλάδας στο Βόλεϊ ο ΠΑΟΚ για δεύτερη συνεχόμενη φορά...



Ο ΠΑΟΚ στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας για δεύτερη και συνεχόμενη φορά στην ιστορία της Volley League.Η απονομή στους πρωταθλητές έγινε από τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρο και πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους οπαδούς του δικεφάλου. Μεγάλη δικαίωση και για τον Γιάννη Καλμαζίδη που πήρε τα ηνία της ομάδας από την 5η θέση της βαθμολογίας, ενώ στο τέλος της κανονικής περιόδου την βρήκε στην 4η θέση. Μετά από μπρέικ στις έδρες του Ολυμπιακού και του Φοίνικα ο ΠΑΟΚ στέφθηκε πρωταθλητής και έγινε η πρώτη ομάδα που κατακτά τίτλο από την 4η θέση της κανονικής περιόδου.

Τα σετ: 3-2 (21-25, 21-25, 25-16, 25-14, 15-10)

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Χιμένες 17 (14/24 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ, 57% υπ -29% άριστες), Κουρνέτας 4 (2/2 π, 2 μπλοκ), Σεπέδα, 28 (24/47 επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ), Λι, 8 (7/10 επ, 1 μπλοκ), Τακουρίδης, Γιαμπλόνσκι 10 (9/20 επ, 1 μποκ 66% υπ - 28% άριστες) / Γκαράς (λ, 50% υπ - 22% άριστες), Ντίνας, 1 (μπλοκ),Τερζής, Σμαραγδής 3 (2/5 επ, 1 άσσος), Εφραιμίδης 3 (2/4 επ, 1 μπλοκ), Καρασαββίδης

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιάννης Καλμαζίδης είπε: «Έτσι έχει μεγαλύτερη αξία. Βέβαια δεν θέλαμε να πάμε στο τάι μπρέικ. Ευτυχώς καταφέραμε να αντιστρέψουμε την ψυχολογία μας στο 2-0  και να πάρουμε τον τίτλο. Είναι υπέροχο. Δύο φορές συνεχόμενες μπροστά σε αυτό τον κόσμο.  Δεν είναι τυχαίο. Πίστευα στην ομάδα όταν επέστρεψα»
Ο κεντρικός του ΠΑΟΚ και μεγάλος άτυχος της σεζόν, Γιάννης Παντακίδης τόνισε: «Το πρωτάθλημα δεν είναι μόνο για μένα, το πρωτάθλημα είναι για όλους. Ένα μπράβο σε όλους και το λαό του ΠΑΟΚ»

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Βασίλης Κουρνέτας είπε: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα Συγχαρητήρια στην ομάδα της Σύρου, αλλά και στη δική μου ομάδα που έκανε μεγάλη προσπάθεια από το Χριστούγεννα και μετά για να διορθώσει τα λάθη που έγιναν. Ένα από αυτά ήταν η αποχώρηση του Καλμαζίδη. Συνήθως δεν πιάνει αυτό αλλά καταφέραμε να το κάνουμε. Η συγκυρία ήταν πολύ άσχημη μετά το απώλεια του κυπέλλου, αλλά καταφέραμε να αντιστρέψουμε την αρνητική ψυχολογία».

Ο πρόεδρος του ΤΑΠ ΠΑΟΚ, Αντώνης Τσαλόπουλος είπε: «Στο 0-2 δεν είχα σφυγμό, τώρα έχω τους 10πλασιους από αυτούς που πρέπει.  Δεν θέλει ερώτημα αν θα μείνει ο Καλμαζίδης. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Δεν θα ξανακάνουμε το ίδιο λάθος».

Ο μεγάλος άτυχος της σεζόν, Γιάννης Παντακίδης, τόνισε: «Το πρωτάθλημα δεν είναι μόνο για μένα, το πρωτάθλημα είναι για όλους. Ένα μπράβο σε όλους και στο λαό του ΠΑΟΚ».

Ο Χαβιέρ Χιμένες, που πανηγύρισε την κούπα με τη φανέλα του Δικεφάλου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, δήλωσε: «Το αποψινό παιχνίδι ξεκίνησε δύσκολα για εμάς, μπήκαμε ‘κρύοι’ και βρεθήκαμε να χάνουμε 0-2, αλλά βρήκαμε τον τρόπο να παραμείνουμε ψύχραιμοι, το γυρίσαμε και φτάσαμε στον τίτλο. Όταν το σκορ ήταν 0-2, συνεχίσαμε να κυνηγάμε κάθε πόντο ξεχωριστά και ξέραμε ότι στο τέλος θα δούμε τι πετύχαμε».

Ο Γιάννης Τακουρίδης, είπε: «Είναι πολύ σημαντική μέρα για τον ΠΑΟΚ. Το να κατακτάς τον τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αποδεικνύει πολλά, γιατί το να διατηρείς τα κεκτημένα είναι ακόμα σημαντικότερο από το να τα κερδίζεις για πρώτη φορά. Περάσαμε δύσκολες στιγμές, χάθηκαν το Λιγκ Καπ και το Κύπελλο με ιδιαίτερο τρόπο, αλλά ο κόουτς παρέμεινε ήρεμος και μας μετέδωσε αυτή την ηρεμία και σ’ εμάς. Η ηρεμία έγινε αποφασιστικότητα και η αποφασιστικότητα έγινε θέληση, όλα αυτά βγήκαν στο γήπεδο, ώστε να φτάσουμε στην κατάκτηση του τίτλου. Αυτό φάνηκε από τους ημιτελικούς των πλέι οφ και ολοκληρώθηκε τώρα, στους τελικούς» Πηγή