Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Μεταγραφές του ΠΑΟΚ 2016-2017 που ανακοινώθηκαν επίσημα από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ...



Εδώ θα αναρτούμε πληροφορίες για τις ανακοινωθείσες μεταγραφές (ηλικία, εθνικότητα, θέση, διάρκεια συμβολαίου)

8η Μεταγραφή Φερνάντο Βαρέλα:Παίκτης του ΠΑΟΚ είναι και επίσημα ο Φερνάντο Βαρέλα. Ο κεντρικός αμυντικός υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Δικέφαλο. Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ :Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Φερνάντο Βαρέλα από την Στεάουα Βουκουρεστίου. Ο κεντρικός αμυντικός υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Δικέφαλο.

Ο Φερνάντο Λόπες Ντος Σάντος Βαρέλα γεννήθηκε στο Cascais της Πορτογαλίας, μία
πόλη κοντά στην Λισαβόνα, στις 26 Νοεμβρίου του 1987 και ξεκίνησε την καριέρα του στην Εστορίλ. Εκεί έμεινε για δύο χρόνια, ενώ δόθηκε δανεικός και στην Ρίο Μαριόρ για το απαραίτητο «ψήσιμο».

Τον Γενάρη του 2009 συμφώνησε με την Τροφένσε. Πήρε την ευκαιρία να παίξει για πρώτη φορά στην μεγάλη κατηγορία της Πορτογαλίας, χωρίς εν τέλει να καταφέρει να πανηγυρίσει την παραμονή. Έμεινε στην ομάδα για μία σεζόν ακόμα, στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία πριν πάρει… προαγωγή.

Το καλοκαίρι του 2011 η Φεϊρένσε τον απέκτησε με μεταγραφή, στην επιστροφή της μετά από 22 χρόνια στα μεγάλα σαλόνια του ποδοσφαίρου της χώρας. Ο Βαρέλα ήταν εξαιρετικός, αλλά η ομάδα δεν κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία, όμως εκείνος πήρε την απόφαση να φύγει για το εξωτερικό.

Στις 29 Μαΐου του 2012, η Βασλούι ανακοίνωσε συμφωνία τριετούς διάρκειας. Δεν μπόρεσε να τον κρατήσει πάνω από μια σεζόν, όμως. Η Στεάουα Βουκουρεστίου εντυπωσιάστηκε από τις εμφανίσεις του και πλήρωσε για να τον αποκτήσει.

Για μία τριετία, ο Βαρέλα μετατράπηκε στον ηγέτη της αμυντικής γραμμής της μεγάλης ομάδας της Ρουμανίας, φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και ένα League Cup πριν αναχωρήσει για Θεσσαλονίκη.

Ο νέος σέντερ μπακ του Δικεφάλου, επέλεξε να φορέσει την φανέλα της Εθνικής Ομάδας του Πράσινου Ακρωτηρίου, με την οποία μετρά μέχρι τώρα 33 συμμετοχές ενώ έχει πετύχει και τρία γκολ, όντας συμπαίκτης με τον Γκάρι Ροντρίγκες , τον οποίο θα βρει στον ΠΑΟΚ.
Δείτε το βίντεο αφιέρωμα που ετοίμασε το PAOK TV με πλάνα από την καριέρα του Φερνάντο Βαρέλα.


7η Μεταγραφή:Χοσέ Κάνιας:Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Χοσέ Κάνιας, λίγο μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στον Δικέφαλο μίλησε για πρώτη φορά στην κάμερα του PAOK TV και μοιράστηκε τις σκέψεις του σχετικά με το νέο βήμα στην καριέρα του. Ο Ανδαλουσιάνος δήλωσε ενθουσιασμένος με την προοπτική του ΠΑΟΚ, στάθηκε στην εκπληκτική ατμόσφαιρα της Τούμπας, συστήθηκε στο κοινό αναλύοντας τον τρόπο που του αρέσει να παίζει και έστειλε το μήνυμά του
στον κόσμο του Δικεφάλου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας από την Εσπανιόλ. Ο Ισπανός μέσος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Δικέφαλο για τα επόμενα τρία χρόνια.

Γεννήθηκε στην Ανδαλουσία στις 27 Μαΐου του 1987, στην πόλη Χερέθ Ντε Λα Φροντέρα στο Κάντιθ και έμαθε το σπορ στα Τμήματα Υποδομής της Ρεαλ Μπέτις.

Αφού πέρασε από όλα τα κλιμάκια της Ακαδημίας, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις 3 Μαΐου του 2009 σε μία εντός έδρας ήττα κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά μπήκε σαν κανονικό μέλος στην πρώτη ομάδα των Βερδιμπλάνκος το 2010, όταν η ομάδα αγωνιζόταν στην Segunda Division. Ο Κάνιας είχε 16 συμμετοχές και συνέβαλε στην επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία.

Τα επόμενα δύο χρόνια ήταν βασικό στέλεχος της Μπέτις, πραγματοποιώντας γεμάτες χρονιές. Οι πολύ καλές του εμφανίσεις τον καθιέρωσαν ως ένα από τα καλύτερα αμυντικά χαφ της Primera Division, με τις σειρήνες από την Αγγλία να μην αργούν να εμφανιστούν.

Τον Απρίλιο του 2013 αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του με τους Ανδαλουσιάνους και συμφώνησε με την Σουόνσι με την φανέλα της οποίας αγωνίστηκε για ένα χρόνο στην Premier League. Προσαρμόστηκε άμεσα στα δεδομένα του Νησιού και φόρεσε την φανέλα των Ουαλών 35 φορές μέσα στην σεζόν, μετά το φινάλε της σεζόν όμως έλυσε το συμβόλαιο του για να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Επόμενος και τελευταίος σταθμός της καριέρας του πριν τον ΠΑΟΚ, η Εσπανιόλ. Έμεινε δύο χρονιές στην Βαρκελώνη συμπληρώνοντας 48 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

6η Μεταγραφή:Ζέλικο Μπρκιτς:Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Ζέλικο Μπρκίτς από την Ουντινέζε, για τα επόμενα τρία χρόνια.


Γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου του 1987 στο Νόβι Σαντ της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας και έκανε τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες της τοπικής ομάδας, πριν μεταπηδήσει στην Βοϊβοντίνα. Εκεί δούλεψε στα Τμήματα Υποδομής της ομάδας και το 2005 παραχωρήθηκε δανεικός στην Προλετέρ Νόβι Σαντ, όπου μέτρησε 31 συμμετοχές.

Επέστρεψε και έκανε το ντεμπούτο του με την Βοϊβοντίνα το 2007 και έκτοτε ήταν ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας μέχρι το 2011, όταν και αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να ταξιδέψει στην Ιταλία για λογαριασμό της Ουντινέζε, αλλά μέσω Σιένα.

Η ομάδα του Ούντινε δεν είχε χώρο για άλλο ξένο παίκτη και συμφώνησε να αποκτηθεί ο παίκτης από την Σιένα και να διατηρεί το δικαίωμα να τον αποκτήσει, με χαμηλό κόστος. Κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι στην Serie A, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2011 κόντρα στην Κατάνια. Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους και ενώ έκανε θετικές εμφανίσεις τραυματίστηκε και έμεινε εκτός για μεγάλο διάστημα. Τον Ιανουάριο του 2012 επέστρεψε ως ελεύθερος στην Ουντινέζε και το καλοκαίρι μετά την μεταγραφή του Χαντάνοβιτς στην Ίντερ έγινε ο βασικός της τερματοφύλακας. Για δύο σεζόν ήταν η πρώτη επιλογή κάτω από την εστία, χάνοντας μόνο κάποια παιχνίδια εξαιτίας τραυματισμών.

Τον Γενάρη του 2014 παραχωρήθηκε με την μορφή δανεισμού στην Κάλιαρι με την φανέλα της οποίας μέτρησε 21 συμμετοχές, χωρίς να καταφέρει να πανηγυρίσει την παραμονή στην κατηγορία στο φινάλε. Η περσινή σεζόν τον βρήκε στην Κάρπι και αγωνίστηκε σε επτά αγώνες. Έπαιξε στην Κ21 της Σερβίας, σε 12 αγώνες και έκανε το ντεμπούτο του στην αντρική ομάδα στις 3 Μαρτίου του 2010, περνώντας σαν αλλαγή σε μία αναμέτρηση κόντρα στην Αλγερία. Έχει συμπληρώσει 12 συμμετοχές με τα χρώματα της χώρας του. Δείτε το βίντεο αφιέρωμα που ετοίμασε το PAOK TV με πλάνα από την καριέρα του Ζέλικο Μπρκιτς και εγγραφείτε για να μαθαίνετε πρώτοι με εικόνα και ήχο όλα τα τελευταία νέα της ομάδας μας.

5η Μεταγραφή:Χοσέ Άνχελ Κρέσπο: Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την τριετούς διάρκειας συμφωνία της με τον Ισπανό αμυντικό, Χοσέ Άνχελ Κρέσπο. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας θα φορέσει την φανέλα με τον αριθμό 15.

Γέννημα θρέμμα Ανδαλουσιάνος, ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου του 1987 στην πόλη Λόρα Ντελ Ρίο, 57 χιλιόμετρα μακριά από την Σεβίλλη. Είναι προϊόν των Τμημάτων Υποδομής του Συλλόγου, με την φανέλα του οποίου έκανε και τα πρώτα του βήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Έπαιξε για δύο χρόνια στην Β’ ομάδα της Σεβίλλης, ενώ το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα το πραγματοποίησε τον Δεκέμβριο του 2005 σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Χετάφε. Τον Αύγουστο του 2007 μπήκε πιο δυναμικά στο ροτέσιον της ομάδας και πήρε συμμετοχές στον ρόλο του αριστερού οπισθοφύλακα.

Το 2009 παραχωρήθηκε δανεικός στην Ράσινγκ Σανταντέρ και την αμέσως επόμενη σεζόν έμεινε ελεύθερος και άφησε την πατρίδα του για να φορέσει την φανέλα της Πάντοβα, με την οποία πραγματοποίησε την πιο γεμάτη σεζόν της καριέρας του συμπληρώνοντας 43 συμμετοχές. Η ομάδα του έφτασε μέχρι τον τελικό των Play Offs ανόδου, όπου και ηττήθηκε από την Νοβάρα, αλλά ο Σεβιγιάνος μπακ είχε πάρει ήδη το εισιτήριο για την Serie A.

H Μπολόνια έσπευσε να τον αποκτήσει και ο Κρέσπο έπαιξε 10 παιχνίδια με την νέα του ομάδα, πριν αναχωρήσει την επόμενη σεζόν με την μορφή δανεισμού για την Ελλάς Βερόνα. Η Βερόνα με τον Ισπανό να αγωνίζεται σε 17 παιχνίδια πήρε την απευθείας άνοδο τερματίζοντας δεύτερη. Μετά από μία σεζόν ακόμα στην Μπολόνια επέστρεψε στην Primera Division για χάρη της Κόρντομπα και πάλι ως δανεικός.

Οι Ισπανοί τον Μάρτιο του 2015 έκαναν δικό τους τον Ανδαλουσιάνο άσο, αλλά δύο μήνες μετά, οι εξαιρετικές του εμφανίσεις τον οδήγησαν στα σαλόνια της Premier League. Η Άστον Βίλα τον έκανε δικό της πληρώνοντας 500.000 ευρώ για να τον αποκτήσει. Μετά από ένα εξάμηνο στην Αγγλία παραχωρήθηκε δανεικός στην Ράγιο Βαγιεκάνο, η οποία ήταν και ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του πριν γίνει κάτοικος Θεσσαλονίκης.


4η Μεταγραφή:Ντιέγκο Μπίσεσβαρ: Ο ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Ο 28χρονος Ολλανδός μέσος υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με τον Δικέφαλο και θ’ αγωνίζεται με το νούμερο 21.

 O Ντιέγκο Μπίσεσβαρ γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου 1988 στο Άμστερνταμ, από οικογένεια με καταγωγή από το Σουρινάμ. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τα πέντε του χρόνια, όταν γράφτηκε στην ερασιτεχνική DWS το 1993. Εκεί έμεινε μόλις έναν χρόνο και έξι χρονών πέρασε το κατώφλι των περίφημων Ακαδημιών του Άγιαξ, όπου παρέμεινε για πέντε χρόνια, ως το 1999, δυσκολευόμενος να καλουπώσει το ταλέντο του στις συγκεκριμένες απαιτήσεις των προπονητών του Αίαντα.

Επέστρεψε στο πρώτο του κλαμπ, το DWS και την επόμενη χρονιά στην Telstar, πριν πάει στην Φέγενορντ το 2001. Εκεί βρήκε το λιμάνι του, ευχαριστήθηκε - ωριμότερος πια- το ποδόσφαιρο και ξεδίπλωσε το ταλέντο του. Το 2004 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και την τελευταία αγωνιστική της σεζόν έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα, αφού ο Ρουντ Γκούλιτ τον έριξε στο ματς στη νίκη της ομάδας με 6-3 επί της Ντε Χααγκ.

Στην Φέγενορντ έμεινε ως το 2012, αφού αγωνίστηκε ως δανεικός στην Χέρακλες (2006-07 – 26 συμμετοχές, 2 γκολ) και Ντε Γκράαφτσαπ (2007-08, 12 συμμετοχές) πριν επιστρέψει για να γίνει ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής για το κλαμπ του. Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ δεν μπόρεσε να πληρώσει τα χρήματα που ζητούσαν οι Ολλανδοί, η πρόταση του Άγιαξ απορρίφθηκε από τον ίδιο που δεν ήθελε να επιστρέψει και η Βαλένθια δεν προχώρησε αρκετά τις συζητήσεις το 2009. 

Ο Μπίσεσβαρ έφυγε τελικά με τη λήξη του συμβολαίου του το 2012, έχοντας μετρήσει με τη Φέγενορντ 108 συμμετοχές και 18 γκολ .Επόμενη στάση η Τουρκία και η Καϊσέρισπορ, στην οποία έμεινε τέσσερα χρόνια, σε μια ακόμη απόδειξη ότι δένεται με τους συλλόγους που τον εμπιστεύονται.Στην Τουρκία έκανε 116 συμμετοχές με 18 γκολ. Εκεί συνάντησε και για έξι μήνες τον Αλέξανδρο Τζιόλη , στο τέλος της σεζόν 2013-14, ενώ στην Φέγενορντ είχε συνυπάρξει με τον Γκάρι Ροντρίγκες . Έχει παίξει σε όλλες τις μικρές ομάδες της Εθνικής Ολλανδίας, ενώ βρέθηκε και στην Β’ Εθνική ομάδα των Ανδρών

3η Μεταγραφή:Τζάλμα Κάμπος:Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την συμφωνία με τον διεθνή Ανγκολέζο επιθετικό Τζάλμα Κάμπος, ο οποίος θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.


Ο Τζάλμα Κάμπος γεννήθηκε στις 30 Μαΐου του 1987 στην Λουάντα της Ανγκόλα, αλλά μεγάλωσε στην Πορτογαλία όπου αγωνιζόταν ο πατέρας του Άμπελ Κάμπος, παλιός παίκτης των Μπενφίκα και Μπράγκα. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες ομάδων από την περιοχή της Λισαβόνας πριν τον αποκτήσει σε ηλικία 19 ετών η Μαρίτιμο.

 Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το 2007 και έμεινε στην ομάδα για πέντε σεζόν, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, οι οποίες προκάλεσαν το ενδιαφέρον και των τριών μεγάλων ομάδων της Πορτογαλίας. Απέρριψε τις Μπενφίκα, Σπόρτινγκ κι επέλεξε την Πόρτο στην οποία υπέγραψε τον Μάιο του 2011. Στην πρώτη του σεζόν στους Δράκους συμπλήρωσε 19 συμμετοχές και πέτυχε τρία γκολ


Το καλοκαίρι του 2012 η Πόρτο τον παραχώρησε με μορφή δανεισμού στην τουρκική Κασίμπασα. Η Τουρκία έμελλε να γίνει η έδρα του ως και το φετινό καλοκαίρι.Αγωνίστηκε – πάντα ως δανεικός από την Πόρτο που δεν ήθελε να τον παραχωρήσει με ελευθέρας – στην Κόνιασπορ και την περασμένη σεζόν στην Γκεντσλερμπιρ.όπου σε 28 παιχνίδια πέτυχε επτά γκολ και μοίρασε οκτώ ασίστ στην κορυφαία σεζόν της καριέρας του. Μετρά 28 συμμετοχές και τρία γκολ με την Εθνική Ανγκόλας με την οποία συμμετείχε στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής του 2010 και του 2012.

2η Μεταγραφή:Εβγέν Σάκχοφ: Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την συμφωνία με τον διεθνή Ουκρανό μέσο, Εβγέν Σάκχοφ για τα επόμενα τρία χρόνια!

Ο Σάκχοφ είναι γεννημένος στις 30 Νοεμβρίου 1990 στο Ντνιπροπετρόφσκ, γιος της μεγάλης δόξας του σοβιετικού ποδοσφαίρου Εβγέν Σάκχοφ, που αναδείχτηκε ως ποδοσφαιριστής της Ντνίπρο
πρώτος σκόρερ στο σοβιετικό πρωτάθλημα του 1988!

Ξεκίνησε από τις Ακαδημίες της Ντνίπρο και ανέβηκε στην πρώτη ομάδα το 2009. Η διετία 2010-2012 τον βρήκε δανεικό στην Άρσεναλ Κιέβου, για να επιστρέψει και να καθιερωθεί στην ομάδα του, με την οποία έφτασε ως τον τελικό του Europa League το 2015. Μάλιστα ο ίδιος είχε σφραγίσει την πρόκριση εναντίον της Μπριζ με ένα καταπληκτικό γκολ.

Ένας τραυματισμός στην αρχή της φετινής χρονιάς τον άφησε έξω ως τις αρχές Δεκεμβρίου, ωστόσο πρόλαβε και πάλι να γράψει 16 συμμετοχές με 5 γκολ και 3 ασίστ. Συνολικά έχει 127 συμμετοχές με την Ντνίπρο, 17 γκολ και 13 ασίστ.

Πρόσφατα κλήθηκε στην προεπιλογή της Εθνικής Ανδρών της Ουκρανίας για το Euro, καταγράφοντας την πρώτη του συμμετοχή, ενώ ήταν διεθνής σε όλες τις μικρές Εθνικές Ομάδες της χώρας του.

1η Μεταγραφή:Λέο Μάτος:Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη συμφωνία της για την απόκτηση του Λέο Μάτος. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο.Ο Λέο Μάτος γεννήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο στις 02.04.1986 και μεγάλωσε στη φαβέλα του Σάο Γκονσάλο.

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία οκτώ ετών στις ακαδημίες της Φλαμένγκο και χρίστηκε διεθνής με την Εθνική Βραζιλίας U17, με την οποία κατέκτησε και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι εμφανίσεις του προκάλεσαν το ενδιαφέρον της Μαρσέιγ που τον απέκτησε τον Ιανουάριο του 2003.

Η Μασσαλία δεν αποδείχτηκε ιδιαίτερα φιλόξενη για τον 17χρονο Βραζιλιάνο που ενάμιση χρόνο αργότερα επέστρεψε στη Φλαμένγκο, στην οποία κέρδισε τις πρώτες του συμμετοχές σε επαγγελματικό επίπεδο και μαζί το δικαίωμα να δοκιμάσει άλλη μια φορά την τύχη του στη Μαρσέιγ. Πήρε χρόνο συμμετοχής, μα δεν μπόρεσε να καθιερωθεί και επέλεξε να λύσει το συμβόλαιό του και ν’ αναζητήσει την τύχη του πίσω στην Βραζιλία.

Αγωνίστηκε κατά σειρά και μ’ επιτυχία στην Τομπένσε, στην Παρανά, στην Φιγκεϊρένσε και στη Βίλα Νόβα πριν κάνει ξανά το βήμα για την Ευρώπη τον Φεβρουάριο του 2010 για λογαριασμό της Τσερνομόρετς και καθιερώθηκε ως ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του συλλόγου και του ουκρανικού πρωταθλήματος.

Στην Τσερνομόρετς παρότι η θέση του είναι μπακ, ο Μάτος αγωνίστηκε τα περισσότερα ματς ως δεξί χαφ δείχνοντας πως μπορεί να καλύψει όλη την δεξιά πτέρυγα. Το καλοκαίρι του 2014 πήρε μεταγραφή στη Ντνίπρο κι από δεξί μπακ-χαφ μετατράπηκε σε αριστερό μπακ με αξιοσημείωτη επιτυχία.  Με την πρώην ομάδα του έφτασε μέχρι τον τελικό του Europa League της σεζόν 2014-15 όπου ηττήθηκε με 3-2 από τη Σεβίλλη.