Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

5 Κορυφαίοι λόγοι για να πιεις μπύρα..



To αλκόολ είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα μεταξύ πολλών. Και για να είμαστε δίκαιοι, είναι αλήθεια ότι μερικοί άνθρωποι που έχουν πρόβλημα με την κατανάλωση αλκοόλ καταλήγουν σε τρομερές καταχρήσεις, συχνά με άσχημες συνέπειες. Για όλους εμάς όμως που πιστεύουμε ότι η υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να φέρει μια μεγάλη χαρά στη ζωή μας, η μπύρα είναι σημαντική. Το κρασί βέβαια ακόμα πιο πολύ αλλά επειδή στο krasiagr.com μιλάμε συνέχεια για το κρασί, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε λίγο και με την μπύρα!  
Ποιοι είναι οι πέντε κορυφαίοι λόγοι για τους οποίους πρέπει κανείς να πίνει μπύρα;
1. Η μπύρα έχει ωραία γεύση.

Η μπύρα παρασκευάζεται από σπόρους που είναι φαγώσιμοι και η γεύση της περιλαμβάνει πολύπλοκα στοιχεία, όπως αυτά που παράγονται από την ζύμωση της μαγιάς, τα οποία πολλές φορές αξίζουν βραβείο! Επίσης, η μπύρα έχει μια τέτοια ποικιλία γεύσεων - από ελαφριές lager, μέχρι φρουτώδεις βελγικές- που μπορείτε να βρείτε ακριβώς την γεύση που σας ταιριάζει. Ξέρετε ποια χώρα αγαπάει περισσότερο από όλες στο κόσμο την γεύση της μπύρας;

2. Η μπύρα κάνει να νιώθεις καλά.

Η μπύρα κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν καλά και να είναι πιο κοινωνικοί και ομιλητικοί. Η διαδικασία της μέθης, σε φυσιολογικά πλαίσια είναι μια ακίνδυνη εμπειρία που βοηθά τα περισσότερα άτομα να χαλαρώσουν, να απολαύσουν τη ζωή και να είναι κοινωνικά. Πολλοί πιστεύουν ότι ο τρόπος με τον οποίο αποστάζεται η αλκοόλη έχει άλλη επίδραση στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Για παράδειγμα, ένα ελαφρύ μεθύσι από μπύρα, είναι διαφορετικό από ένα ελαφρύ μεθύσι από κρασί ή ουίσκι.

3. Ιστορικά, η αγορά της μπύρας βρίσκεται στα καλύτερα της από πλευράς ποιότητας και ποικιλίας.

Τα αρχαιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι η μπύρα στους αρχαίους χρόνους, δηλαδή πριν από χιλιάδες χρόνια, ήταν βασικά ένα ρόφημα που παρασκευάζονταν από σπόρους που έχουν υποστεί ζύμωση και μέλι. Μπορεί να ήταν καλό αλλά δεν ήταν περίπλοκο. Στη μεσαιωνική Ευρώπη, η μπύρα ήταν ουσιαστικά ζυμωμένος χυμός κριθαριού. Στη συνέχεια, μετά τον 11ο αι. προστέθηκε ο λυκίσκος στη μπύρα, αρχικά στην Αγγλία. Ο λυκίσκος όχι μόνο ενήργησε ως ένα μεγάλο συντηρητικό, επιτρέποντας έτσι τη δημιουργία παλαιωμένης μπύρας, αλλά αύξησε και την πολυπλοκότητα των γεύσεων και των αρωμάτων που η μπύρα μπορεί να προσφέρει. Και στη σύγχρονη εποχή, η τεχνολογία έχει μετατρέψει την παραγωγή μπύρας ακριβή τέχνη και επιστήμη.

4. Η μπύρα είναι υγιές προιόν.

Μπορεί πολλοί να διαμαρτύρονται με αυτή τη πρόταση αλλά είναι γεγονός. Οι πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι αυτοί που πίνουν με μέτρο ζουν περισσότερο από αυτούς που δεν πίνουν καθόλου! Ο λόγος δεν είναι απολύτως σαφής ακόμη, αλλά η έρευνα υπάρχει. Μια απλή και μη επιστημονική εξήγηση θα ήταν ότι οι άνθρωποι που πίνουν μπύρα, κρασί και αλκοολούχα ποτά, τείνουν να απολαμβάνουν περισσότερο τη ζωή και να είναι πιο κοινωνικοί. Γνωρίζουμε ότι, σε γενικές γραμμές, οι χαρούμενοι άνθρωποι ζουν περισσότερο και είναι πιο υγιείς από τους δυστυχισμένους ανθρώπους. Το να πιούμε μια μπύρα μας ηρεμεί και μας κάνει πιο ευτυχισμένους, γεγονός που απελευθερώνει πολλές υγιεινές ορμόνες για το σώμα και μειώνει τις επιβλαβείς επιπτώσεις του οξειδωτικού στρες. Επίσης όπως διαβάζουμε εδώ βοηθάει στην ενίσχυση της μνήμης και της γνωστικής λειτουργίας!

5. Η μπύρα είναι οικονομική.

Φυσικά πολλοί άνθρωποι βλέπουν την μπύρα ως πολυτέλεια, και όχι αναγκαιότητα, της ζωής, αλλά πολλοί σπουδαίοι άνθρωποι της ιστορίας έχουν διαφωνήσει! Μπορεί μερικές μπύρες να είναι ακριβές, ειδικά οι σπάνιες μπύρες ή αυτές που είναι υψηλής ποιότητας. Αλλά σε γενικές γραμμές, μπορείτε να βρείτε μερικές πολύ καλές μπύρες σε πολύ λογικές τιμές. Το να μάθεις να πίνεις, πίνοντας μπύρα είναι πιο εύκολο να γίνει, γιατί η μπύρα είναι οικονομική. Για να μάθεις να πίνεις κρασί πρέπει να πιείς αρκετό κρασί αλλά αυτό το σπορ είναι συνήθως ακριβότερο. Βρείτε μια μπύρα που σας αρέσει, για να συνοδεύετε με αυτή το φαγητό σας. Ή, πειραματιστείτε με διαφορετικές μπύρες και βρείτε το στυλ που σας ταιριάζει. Στη συνέχεια, ανακαλύψτε την εγχώρια ζυθοποιία και τους ζυθοποιούς της χώρας σας. Έτσι σιγά σιγά θα μάθετε τα πάντα για την μπύρα.
Επιμέλεια: Άννα Ποδάρα