Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Κυριακή 21 Απριλίου 2019

ΠΑΟΚ Πρωταθλητής Ελλάδος 2018/19 ..ο δρόμος προς το 3ο πρωτάθλημα (HL) - Δηλώσεις - Βίντεο - Φώτος




ΠΑΝΥΓΗΡΙΣΜΟΙ:

Αγωνιστικές / Δηλώσεις / Photos/ video / Εφημερίδες:

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ:


1η) Π.Α.Ο.Κ. - Αστέρας  1 - 0 (HL)
Ρεπορτάζ από το paokfc.gr


2η) Πανιώνιος - Π.Α.Ο.Κ. 0 - 1 (HL)
Ρεπορτάζ από το paokfc.gr


3η) ΟΦΗ - Π.Α.Ο.Κ. 1 - 3 (HL)
Ρεπορτάζ από το paokfc.gr


4η) Π.Α.Ο.Κ. - ΑΕΚ 2 - 0 (HL)
Ρεπορτάζ από το paokfc.gr


5η) Ολυμπιακός - Π.Α.Ο.Κ. 0-1 (HL)
Ρεπορτάζ από το paokfc.gr


6) Π.Α.Ο.Κ. - Απόλλων 2-0 (HL)
Ρεπορτάζ από το paokfc.gr

7) "ο Άρης" - Π.Α.Ο.Κ. 1 - 2 (HL)
Ρεπορτάζ από το paokfc.gr

8η) Π.Α.Ο.Κ. - ΠAO 2-0 (HL)
Ρεπορτάζ από το paokfc.gr

9η) Ατρόμητος - Π.Α.Ο.Κ. 1-1(HL)
Ρεπορτάζ από το paokfc.gr

10η) Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός 2-1 (HL)
Ρεπορτάζ από το paokfc.gr

11η) Π.Α.Ο.Κ. - Ξάνθη 2-0 (HL)
Ρεπορτάζ από το paokfc.gr

12η) Λαμία - Π.Α.Ο.Κ. 0-1 (HL)
Ρεπορτάζ από το paokfc.gr

13η) Π.Α.Ο.Κ. - ΑΕΛ 2 - 1 (HL)
Ρεπορτάζ από το paokfc.gr

14η) Λεβαδειακός - Π.Α.Ο.Κ. 1-2 (HL)
Ρεπορτάζ από το paokfc.gr

15η) Π.Α.Ο.Κ. - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2 - 1 (HL)
Ρεπορτάζ από το paokfc.gr

16η Αστέρας - Π.Α.Ο.Κ. 0-3 (HL)
Ρεπορτάζ από το paokfc.gr

17η) Π.Α.Ο.Κ. - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 3 - 0 (HL)
Ρεπορτάζ από το paokfc.gr

18η) Π.Α.Ο.Κ. - Ο.Φ.Η. 4 - 0 (HL)
Ρεπορτάζ από το paokfc.gr

19η) AEK14 - Π.Α.Ο.Κ. 1 - 1 (HL)
Ρεπορτάζ από το paokfc.gr

20η) Π.Α.Ο.Κ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3 - 1 (HL)
Ρεπορτάζ από το paokfc.gr

21η) ΑΠΟΛΛΩΝ - Π.Α.Ο.Κ. 1-5 [ HL ]
Ρεπορτάζ από το paokfc.gr

22η) Π.Α.Ο.Κ. - "ο Αρης" 1 - 1 [HL]
Ρεπορτάζ από το paokfc.gr

23η) ΠΑΟ - Π.Α.Ο.Κ. 0-2 [HL]
Ρεπορτάζ από το paokfc.gr

24η) Π.Α.Ο.Κ. - Ατρόμητος 3-0 [HL]
Ρεπορτάζ από το paokfc.gr

25η) ΠΑΝ/ΚΟΣ-Π.Α.Ο.Κ. 1-2 [HL]
Ρεπορτάζ από το paokfc.gr

26η) ΞΑΝΘΗ - Π.Α.Ο.Κ. 1 - 2 [HL]
Ρεπορτάζ από το paokfc.gr

27η) Π.Α.Ο.Κ. - ΛΑΜΙΑ 3 - 0 [HL]
Ρεπορτάζ από το paokfc.gr

28η) ΑΕΛ - Π.Α.Ο.Κ. 1-1 [HL]
Ρεπορτάζ από το paokfc.gr

29η) Π.Α.Ο.Κ. - ΛΕΒ/ΚΟΣ 5-0 [HL]

30η)ΓΙΑΝΝΙΝΑ - Π.Α.Ο.Κ. 0-2 [HL]

ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ (Nova): "Το πιο σημαντικό είναι ότι δώσαμε το έναυσμα και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους ήταν μαζί μας αυτό τον χρόνο. Είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε το τι έχει συμβεί. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους ήταν εντός και εκτός γηπέδου σήμερα και να κάνω μία βαθιά υπόκλιση σε όλους όσους αγαπάνε τα ασπρόμαυρα χρώματα. Έχουμε μπροστά μας πολύ δουλειά, χρειαζόμαστε υπομονή και όλα είναι μπροστά μας."

ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ (Open):«Εμείς βάζουμε τα θεμέλια και θα ήθελα να πιστέψω ότι είναι η αρχή των μεγάλων κατορθωμάτων μας. Σε αυτήν τη χρονιά, δείξαμε πως μπορούμε να ενωθούμε γύρω από το στόχο μας. Δείξαμε πως μπορούμε να προχωρούμε ως μια οικογένεια, κάνοντας ο καθένας τη δουλειά του.

Εμείς ήμασταν ανοικτοί σε συνεργασία και κάθε μέρα το αποδεικνύαμε, αλλά οι άλλοι ενώθηκαν απέναντι μας. Αυτό εμάς, μας κάνει πιο δυνατούς. Δε θα μας τρομάξει. Μου ήρθε μια σκέψη του Περικλή. Περίπου 5ος αιώνας π.Χ. είπε:


«Ω Αθηναίοι σας καλώ να είστε πιο έξυπνοι. Να έχετε πιο καθαρό μυαλό». Γι’αυτό κι εγώ σήμερα καλώ την Αθήνα να έχει πιο καθαρό μυαλό. Τους ευχαριστώ. Αυτοί ενώνονται και κάνουν εμάς πιο δυνατούς!»

Γιώργος Σαββίδης (Instagram): «Τι νύχτα.! Χάρη σε εκείνους που το πίστεψαν, τα καταφέραμε»

Κυριάκος Κυριάκος: «Εάν έβαζα ένα τίτλο θα ήταν «Δικαίωση» και ίσως λίγο «εκδίκηση» προς αυτούς που ήθελαν να αμαυρώσουν τις επιτυχίες του ΠΑΟΚ και να υποτιμήσουν τη δυναμική του, να ακυρώσουν την περσινή πορεία που του έκλεψαν το πρωτάθλημα. Το είπαμε στα παιδιά πριν το ματς: «Σας ζητάμε συγγνώμη για πέρσι, για την κλοπή που σας έκαναν κάποιοι άλλοι και σε λίγη ώρα, μετά τη νίκη επί του Λεβαδειακού, θα πανηγύριζαν διπλά»

ΑΣ ΠΑΟΚ: Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΟΚ εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στο «πρωτότοκο» παιδί του Συλλόγου, το ποδοσφαιρικό τμήμα, για την κατάκτηση του πλέον λεβέντικου πρωταθλήματος. Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες, το τεχνικό τιμ, στα στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, και πάνω απ'όλους στον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος με τον ερχομό του στη μεγάλη οικογένεια του Συλλόγου μας άλλαξε όλα τα δεδομένα, φέρνοντας την κάθαρση στον ελληνικό ποδόσφαιρο και μαζί μ'αυτή πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ. Με τη βεβαιότητα ότι αυτό είναι μόνο η αρχή...

KAE ΠΑΟΚ: «Απόψε γράφτηκε ιστορία. Με χρυσά γράμματα. Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής Ελλάδας. Δίκαια, πανάξια και με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Η αναμονή τελείωσε. Τα 34 χρόνια ήταν πολλά, αλλά πραγματικά άξιζε τον κόπο. Για όλα όσα προηγήθηκαν, αλλά και για όλα όσα θα ακολουθήσουν. Τα καλύτερα έρχονται για τον ΠΑΟΚ, είναι μπροστά μας και για όλα αυτά, η παρουσία της οικογένειας Σαββίδη αποτελεί εγγύηση. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την σπουδαία επιτυχία και μας έκαναν υπερήφανους. Από τον προπονητή Ραζβάν Λουτσέσκου και τους συνεργάτες του, τον εμβληματικό αρχηγό Αντρέ Βιεϊρίνια και όλους τους ποδοσφαιριστές, το προσωπικό και τους ανθρώπους που συνήθως μένουν στην αφάνεια, τον ένα και μοναδικό κόσμο του ΠΑΟΚ και φυσικά τον Ιβάν Σαββίδη. Τον άνθρωπο που δεν δίνει απλά νόημα στα όνειρα του κάθε ΠΑΟΚτσή. Μπορεί να τα πραγματοποιεί…»

Ράζβαν Λουτσέσκου: Για το τι τους έκανε πρωταθλητές: «Είναι η δουλειά των παικτών και η αγάπη που υπάρχει μεταξύ μας. Ότι συνέβη αυτή τη σεζόν είναι η δουλειά των παικτών». 
Για τα συναισθήματα του: «Είναι φανταστικό, απίστευτα συναισθήματα, δεν είναι μόνο το σήμερα, είναι όλη αυτή η σεζόν, όλα όσα έχουμε περάσει , η πόλη ο κόσμος». 
Για το πως βιώνει τη φιέστα: «Είμαι εδώ άλλα θα ήθελα να είμαι μόνος μου και να ηρεμήσει λίγο το μυαλό μου από όλο αυτό. Να είμαι με ένα ποτήρι κρασί στο μπαλκόνι μόνος μου και παρέα όλα όσα ζήσαμε αυτές τις 2 σεζόν». 
Για το αν είναι οι καλύτερη στιγμή της καριέρας του: «Πιστεύω ναι ότι είναι όχι οι καλύτερες στιγμές τις καριέρας μου άλλα της ζωής μου». 
Για την επόμενη μέρα: «Καταλαβαίνω ότι από αύριο κιόλας πρέπει να εστιάσω στο παιχνίδι της Πέμπτης. Άλλα αυτή είναι η δουλειά του προπονητή είμαι από τα μοναδικά άτομα που δεν μπορώ να το απολαύσω για τόσο πολύ». 
Για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο: «Έχω αναφερθεί ξανά σε αυτή την ατμόσφαιρα, είναι η ατμοσφαίρα που υπήρχε όλη τη σεζόν είναι απίστευτο το τι δείχνει ο κόσμος όλη τη χρονιά, σήμερα είναι το αποκορύφωμα όλων αυτών των στιγμών». 
Για το αν θέλει να πει κάτι στα ελληνικά: «Οχι γιατί αύριο θα βρίσκομαι στις επιτροπές πάλι. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι αγαπώ την Ελλάδα και αγαπώ όλα αυτά τα υπέροχα χρόνια που έχω ζήσει στην Ελλάδα».

Αντελίνο Βιεϊρίνια:«Ένιωσα χαρά, θυμήθηκα όλα τα παιχνίδια και τις στιγμές που περάσαμε μέχρι να φτάσουμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, νομίζω ότι το αξίζαμε».
Για το ότι η Τούμπα φώναζε ρυθμικά το όνομα του: «Είναι τιμή μου. Δείχνει την αγάπη του κόσμου σε μένα και δείχνει τη στήριξη που έχουμε όλοι από τον κόσμο» 
Για το που αφιερώνει το πρωτάθλημα: «Στην οικογένεια μου, στα νέα παιδιά, στους προπονητές στους γιατρούς και φυσικά στον κύριο Σαββίδη»

Μπάνε Πρέλεβιτς: «Σου φεύγει ένα βάρος για την πίεση που είχες και που δημιουργεί ο κόσμος, ότι πρέπει να το πάρεις. Φτάνει, βέβαια, η στιγμή που το παίρνεις, γιορτάζεις όπως σε αυτή την όμορφη γιορτή για τον ΠΑΟΚ. Όταν είσαι ένας ζωντανός οργανισμός, παράλληλα, σκέφτεσαι την επόμενη μέρα και αμέσως ξεκινάς προγραμματισμό, γιατί είναι πολύ πιο δύσκολο να παραμείνεις στην κορυφή, από το να φτάσεις σε αυτή».

Χοσέ Κρέσπο: «Δεν με απασχολεί αν είμαι ο MVP, το θέμα είναι ότι πήραμε το πρωτάθλημα. Το αφιερώνω σε όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ και φυσικά στον Ιβάν Σαββίδη που είναι πάντα δίπλα μας»

Στέλιος Μαλεζάς: «Σκεφτόμουν τις δυσκολίες που περάσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Μπορεί παλιότερα να μην είχαμε τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσουμε κάτι αλλά εμείς προσπαθούσαμε συνεχώς. Μακάρι να δώσουμε ακόμα περισσότερες χαρές στον κόσμο μας».

Δημήτρης Πέλκας: «Είμαι στον ΠΑΟΚ από τα 13 μου, πραγματικά μισή ζωή, αλλά στην ουσία ολόκληρη, αφού είμαι εδώ όλη μέρα, περνάω τον περισσότερο μου χρόνο εδώ. Είναι όνειρο ζωής από μικρό παιδί το να πάρω πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ και να δώσω χαρά σ’ αυτόν τον κόσμο. Όταν φύγαμε από το ξενοδοχείο σήμερα, αυτό που είδα στα πρόσωπα του κόσμου, που περίμεναν να τους δώσουμε τη χαρά. Παίρνουμε δύναμη απ’ όλους αυτούς και είναι πραγματικά απίστευτο. Θέλω να αφιερώσω το πρωτάθλημα στους δικούς μου ανθρώπους, που είναι μαζί μου συνέχεια, σε όλες τις στιγμές εκτός ποδοσφαίρου». 

Δημήτρης Γιαννούλης: «Προσπάθησα να προετοιμάσω τον εαυτό μου γι’ αυτό που θα ζήσω, πίστευα πως δεν θα ήταν πραγματικότητα, όμως τελικά ήταν. Νιώθω συγκίνηση, χαρά, πρόκειται για τους κόπους μιας χρονιάς. Ειδικά μετά την περυσινή χρονιά και με το πώς δεν ήρθε ο τίτλος εν τέλει, τα παιδιά πείσμωσαν και φέτος ήρθε η δικαίωση». 
Για το πώς πανηγύρισαν στα αποδυτήρια οι πρωταθλητές: «Ήταν έντονες στιγμές, το ζήσαμε πραγματικά όπως λέμε. Μετρούσαμε τα λεπτά για να πανηγυρίσουμε και δεν τελείωνε με τίποτα ο αγώνας». 
Για το ότι πανηγυρίζει πρωτάθλημα σε τόσο νεαρή ηλικία: «Για να πω την αλήθεια δεν το περίμενα. Δεν περίμενα στην αρχή της χρονιάς να επιστρέψω και όσο έπαιζα στον Ατρόμητο. Έβλεπα την ομάδα, εννοείται πως την παρακολουθούσα, αλλά δεν περίμενα να γυρίσω. Τελικά, όμως, γύρισα και αυτό που έζησα ήταν απίστευτο».


Αλέξανδρος Πασχαλάκης: «Ήταν το ξέσπασμα όλης της χρονιάς, αυτό που ζήσαμε σήμερα. Φανταστικές στιγμές, το αξίζει όλη η ομάδα. Όταν φτάνεις στην πηγή, θέλεις να πιείς νερό. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο γιατί ήταν εκπληκτική η στήριξη του από την αρχή της χρονιάς, πέρυσι, πρόπερσι. Το δυνατότερο σημείο του ΠΑΟΚ είναι ο κόσμος και η στήριξη του και στα δύσκολα χρόνια. Εύχομαι να ζήσουν μαγικές στιγμές τώρα, όπως κι εμείς αλλά μέχρι το επόμενο παιχνίδι. Δεν μπορούμε εμείς να χαρούμε παραπάνω. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προπονητές και στους συμπαίκτες μου, που φτάσαμε εδώ είναι γιατί ο ΠΑΟΚ είναι μία… οικογένεια. Περνάμε αρκετές ώρες μαζί, προσπαθούμε να βελτιωθούμε και χωρίς τους προπονητές μας δεν θα είχαμε πετύχει τίποτα. Δεν είμαστε γραφικοί που το λέμε κάθε μέρα, αυτό ότι ο ΠΑΟΚ είναι οικογένεια. Το πράξαμε σήμερα με την είσοδο του Μαλεζά, του Αντρέ. Καλύτερα να χαρώ αυτές τις στιγμές με τον Αντρέ, θα αναρρώσει γρήγορα, έχει δεμένη οικογένεια και θα επανέλθει γρήγορα και καλύτερος απ’ ότι ήταν. Είναι δυνατός σαν χαρακτήρας και σαν παίκτης.


Για την είσοδο του Βιερίνια στον αγώνα και αν το ήξερε είπε: «Προσπαθήσαμε να το κρατήσουμε έκπληξη αλλά ήταν δύσκολο. Το περίμενε πως και πως, έχει αφήσει πίσω την επέμβαση και ήθελε να ζήσει αυτές τις στιγμές. Του αξίζουν συγχαρητήρια, είναι ο αρχηγός με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ΠΑΟΚ» 

Λέο Ζαμπά: «Πριν από δύο χρόνια, όταν έφυγα από την Κορίνθιας πουλήθηκα στην Ευρώπη, δούλεψα πολύ για να φτάσω σε αυτή τη στιγμή, πάντα άκουγα σκατά, οι άνθρωποι απλά θέλουν να σε βάλουν κάτω γιατί δεν θέλουν να σε δουν να κερδίζεις, σήμερα με ανταμείβει ο Θεός που ήρθα στην Ελλάδα. Πρέπει να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες, τους προπονητές και όλη την ομάδα για όλα όσα μου πρόσφεραν. Αυτό είναι το πρώτο μας»

Σέρτζιο Ολιβέιρα (Instagram): "Σ' ευχαριστώ Θεέ μου, για έναν ακόμα τίτλο! Σας ευχαριστώ όλους για όλη την αγάπη σας, πραγματικά είστε ξεχωριστοί οπαδοί του ΠΑΟΚ. Συγχαρητήρια σ όλους χωρίς καμία εξαίρεση, σε όλους όσους είναι μέρος αυτού του συλλόγου. Μετά από 34 χρόνια, ο τίτλος είναι στη Θεσσαλονίκη".

Πόντους Βέρμπλουμ (Instagram): «Συγχαρητήρια σε όλους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Νιώθω περήφανος που αποτελώ μέρος αυτής της καταπληκτικής ομάδας»

Ζοζέ Μαουρίσιο: «Σχεδόν δυο χρόνια στην ομάδα, ο θεός μου έδωσε ξανά την ευκαιρία να γράψω ιστορία, μετά από 34 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα, χθες ολοκληρώθηκε και αυτό. Συγχαρητήρια και ευχαριστώ όλους τους παίκτες, το τεχνικό τιμ, τους υπαλλήλους και τους οπαδούς της ομάδας που έκαναν αυτό το όνειρο να γίνει πραγματικότητα. Αυτή τη φορά δεν θα μας πάρει κανείς το πρωτάθλημα»

Παπα-ΠΑΟΚ (Χρήστος Μήτσιος): «Νομίζω ότι όλοι ζούμε ένα όνειρο. Η πόλη περίμενε 34 χρόνια για αυτή τη διάκριση. Το προηγούμενο πρωτάθλημα το κέρδισε ο ΠΑΟΚ όταν ήμουν στρατιώτης. Νομίζω όμως ότι τώρα ζούμε κάτι μοναδικό, διότι η πόλη έχει υποφέρει πάρα πολλά και αυτό το πρωτάθλημα ήταν τόσο καθαρό, τόσο όμορφο, τόσο τρελό. Ζήσαμε τη φιέστα μέσα στην Τούμπα και το μεγαλείο εδώ στον Λευκό Πύργο και έχω την εντύπωση ότι ο Ιβάν Σαββίδης εκπλήρωσε όλες τις υποσχέσεις που έχει δώσει για την ομάδα του δικεφάλου. Μόλις τελείωσα την Ακολουθία, ήρθα στο πανηγύρι, ανέβηκα στο βήμα επάνω αγκάλιασα και αγκαλιάστηκα με όλους τους παίχτες και βγάλαμε φωτογραφίες. Αγκαλιαστήκαμε και με τον Ιβάν και το γιο του τον Γιωργάκη και μετά το ξενυχτήσαμε στον Λευκό Πύργο, όμορφα με την τρελή παρέα της Θεσσαλονίκης.»

Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Είναι μεγάλη στιγμή για την οικογένεια μας, πολύ σημαντική στιγμή για την καριέρα του Ραζβάν που δούλεψε πολύ για αυτό. Είναι ένα δίκαιο πρωτάθλημα καθώς ο ΠΑΟΚ στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, κέρδισε τα ντέρμπι ήταν πιο έτοιμος και αποφασισμένος. Αυτό δεν είναι το τέλος της προσπάθειας, πρέπει να είναι η αρχή για τον ΠΑΟΚ υπάρχει και η Ευρώπη το Champions League όπου η ομάδα πρέπει να δουλέψει και να προσπαθήσει προκειμένου να έχει ένα καλό πρόσωπο. Αυτά όμως αφορούν το μέλλον, τώρα ο κόσμος, οι παίκτες πρέπει να χαρούν αυτή την μεγάλη επιτυχία».

Βλάνταν Ίβιτς: «Δούλεψα εκεί, αγωνίστηκα εκεί. Έκλεισα την καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής και την άρχισα ως προπονητής. Θέλω φυσικά να δώσω τα συγχαρητήρια μου την πρώην ομάδα μου και τους παίκτες για όσα πέτυχαν. Είμαι χαρούμενος για εκείνους, για τους οπαδούς και τον ιδιοκτήτη γιατί το αξίζουν. Έδειξαν αυτή τη σεζόν ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα»

Γιώργος Κούδας: «Είμαι περήφανος γι’ αυτή την ομάδα. Ειλικρινά, σε κάποιες στιγμές τη ζήλεψα. Συγχαρητήρια από την κεφαλή, στα αποδυτήρια. Στον προπονητή, στον Παντελή Κωνσταντινίδη και σε όλα τα παιδιά. Έχουν δείξει αυτή την ποιότητα που πιστεύω μας αντιπροσωπεύει και εμάς ως παλιές γενιές. Ζηλεύω την ποιότητα που έχει φέτος ο ΠΑΟΚ. Εμείς εκείνα τα χρόνια, είχαμε αυτή την ποιότητα, αλλά είχαμε και αυτά τα αποδυτήρια. Παίζουν σημαντικό ρόλο στις ποδοσφαιρικές ομάδες. Γιατί πραγματικά όπως αισθανόμουν τη “δική” μου ομάδα, αυτό βλέπω και σήμερα. Μια οικογένεια. Αυτός ο τίτλος είναι αφιερωμένος στους φιλάθλους μας και τους δικούς μας που έφυγαν και μας βλέπουν από εκεί ψηλά. Ελπίζω να ζω όταν ολοκληρωθεί το νέο γήπεδο. Αν δεν ζω, θα πετάω σαν Δικέφαλος Αετός στον αέρα και θα είμαι πάλι εδώ»

Χρυσός Δικέφαλος: «Τα μέλη και το διοικητικό συμβούλιο του Χρυσού Δικεφάλου έχουν την ευτυχία να εκφράσουν τις θερμότερες ευχές και τα θερμότερα συγχαρητήρια στον μεγάλο ΠΑΟΚ για τις ιστορικές στιγμές που βιώνουμε.
Με την κατάκτηση του πλέον αντρίκιου πρωταθλήματος όλων των εποχών στο ποδόσφαιρο, την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος στο βόλεϊ και τη μαθηματική εξασφάλιση και του φετινού τίτλου στο πρωτάθλημα γυναικών ποδοσφαίρου, ο Σύλλογος ζει μεγάλες στιγμές…
Ευχαριστούμε ξανά για την πρόωρη Ανάσταση…
Παντού και πάντα μόνο ΠΑΟΚ!
Υ.Γ.: Αφιερωμένο σε όλα τα ΠΑΟΚτσάκια που έφυγαν νωρίς.
Υ.Γ.2: Σοφία, Γιάννη, Σήφη, Κωστή χαρείτε το!
Με εκτίμηση, Χρυσός Δικέφαλος»

Σέρτζιο Κονσεισάο: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, εκτός από την τιμή που έχω νιώσει φορώντας το περιβραχιόνιο του, ήταν ένα κλαμπ που με δίδαξε πώς να είμαι ηγέτης και να νιώθω το φοβερό πάθος των οπαδών όσο έντονα το νιώθω για το ποδόσφαιρο»

Μάριο Μπράνκο: «Νιώθω μεγάλη τιμή και χαρά που συμμετείχα στην κατάκτηση ενός ιστορικού τροπαίου για τον ΠΑΟΚ. Η σεζόν δεν τελείωσε ακόμη όμως, έχουμε μπροστά μας και το Κύπελλο Ελλάδος. Θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να δουλέψουμε περισσότερο τώρα. Έχουμε μπροστά μας σημαντικά ματς που πρέπει να τα κερδίσουμε για να πανηγυρίσουμε στο τέλος της σεζόν το νταμπλ, ένας στόχος που θα είναι ιστορικός για τον σύλλογο»

Ντιέγκο Λόνγκο: «Την προηγούμενη χρονιά κερδίσαμε το Κύπελλο Ελλάδος και στον αγωνιστικό χώρο το πρωτάθλημα. Αυτή τη χρονιά, παρά το γεγονός πως ξεκινήσαμε με μείον δύο, καταφέραμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια. Ήταν μια εκπληκτική, εξωπραγματική χρονιά. Κερδίσαμε όλα τα ματς και είχαμε μόλις τέσσερις ισοπαλίες. Από την αρχή, ξεκινήσαμε με μεγάλο θυμό και επιθυμία. Ο θυμός προέκυψε από αυτό που μας πήραν πέρσι έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Αυτό ήταν σίγουρα ένα έξτρα κίνητρο για εμάς και μας έκανε πιο κυνικούς. Ακολουθήσαμε ένα ξεκάθαρο μονοπάτι στο πρωτάθλημα με ποιοτικούς παίκτες και ορισμένους νεαρούς που θα μπορούσαν να παίζουν και στην Ιταλία»

Φωκάς Ευαγγελινός: Ήταν εξαρχής μια πρόκληση για μένα. Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε για πρώτη φορά μετά από χρόνια το Πρωτάθλημα, αγαπώ τον ΠΑΟΚ. Δεν έχω ξανανιώσει αυτό που ένιωσα. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ ξανά με φιέστα. Ήθελα πιο πολύ να δημιουργήσουμε συγκίνηση και να πούμε την ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα από την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Γι’ αυτό και συμμετείχαν άνθρωποι από πέντε ετών έως 80 ετών ο πιο ηλικιωμένος. Η κορυφαία στιγμή για μένα ήταν το memorial των νεκρών με τον τρόπο που το στήσαμε και τον σεβασμό που δείξαμε στη στιγμή. Όλα έγιναν με τόση αγάπη και προσοχή και αυτό που έγινε δεν του ταιριάζει η λέξη φιέστα. Η λέξη που ταιριάζει είναι ψυχή»

Ιφεάνι Ουντέζε: «Είμαι απίστευτα χαρούμενος. Το αίμα μου είναι μαύρο, είμαι ΠΑΟΚάρα. Αυτό που συμβαίνει με τους φιλάθλους της ομάδας είναι απερίγραπτο, το ήξερα από τότε που έπαιζα ότι έχουν έμπνευση και θεωρώ ότι είναι τρελοί πάντα για καλούς λόγους. Τους αγαπάω πολύ, τους στέλνω την αγάπη μου. Μία φορά αν αγωνιστείς στον ΠΑΟΚ, είσαι για πάντα ΠΑΟΚ. Παρακολουθούσα την ομάδα με μεγάλη προσοχή όλη την χρονιά. Πραγματικά συγχαρητήρια σε όλους. Θα ήθελα να πανηγυρίσω μαζί τους».

Λούμπος Μίχελ: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ο ΠΑΟΚ κατάφερε να σπάσει την ηγεμονία των αθηναϊκών ομάδων μετά από 34 χρόνια. Χαίρομαι επίσης που πέτυχε αυτό που ξεκινήσαμε πριν μια τριετία. Αποδείχθηκε πως ο τρόπος που δουλεύαμε ήταν σωστός. Το 70%-80% της σημερινής ομάδας είναι παίκτες που ήρθαν πριν δυο- τρία χρόνια. Τα τελευταία χρόνια κερδίσαμε δυο φορές το κύπελλο. Αν δεν υπήρχαν έξωθεν παρεμβάσεις θα κερδίζαμε και πέρσι το πρωτάθλημα. Μας το έκλεψε όμως η ΑΕΚ από την Αθήνα. Αυτή την φορά όμως ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι είναι η καλύτερη ομάδα και κέρδισε το πρωτάθλημα»


ΒΙΝΤΕΟ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥΜΠΑ / ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ / ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ









































ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ 22/4/2019