Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΡΙΤΙΚΗ PAOK24-ΚΡΙΤΙΚΗ OLAPAOK



H ακτινογραφία του ΠΑΟΚ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΟΚ24
17 Σεπ 2010 00:02, Από Σταύρος Κόλκας
To PAOK24 αναλύει τι έκαναν και τι δεν έκαναν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στον αγώνα με τη Μπριζ.

Κρέσιτς: Έκανε ένα μέτριο παιχνίδι. Στη φάση του δοκαριού της Μπριζ έκανε κακή εκτίμηση της φάσης, με μία έξοδο που ευτυχώς δεν στοίχισε στην ομάδα. Στη φάση του γκολ δε φέρει ευθύνη, ενώ δεν χρειάστηκε να κάνει κάποια μεγάλη απόκρουση.
Σνάουτσνερ: Έχασε τον Ντιράρ στη φάση του γκολ. Σε γενικές γραμμές έκανε ένα καλό παιχνίδι. Είχε διάθεση να βοηθήσει και επιθετικά, αλλά δεν του βγήκαν οι μπαλιές. Πάντως, έπαιξε πιο ψηλά από κάθε άλλη φορά.
Κοντρέρας: Αμυντικά ήταν άψογος, με εξαίρεση τη φάση του γκολ στην οποία δεν αντέδρασε σωστά. Γενικώς, με τις έξυπνες τοποθετήσεις του, η άμυνα του ΠΑΟΚ γλίτωσε τα χειρότερα...........
Μαλεζάς: Ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ. Κάλυψε πολλές αδυναμίες των συμπαικτών του και πολλά αβίαστα λάθη τους. Χάρη σε αυτόν ο ΠΑΟΚ φεύγει με χαμόγελο από το Μπριζ, καθώς ήταν ο σκόρερ του Δικέφαλου. Ένα παιδί του ΠΑΟΚ, που έδειξε χαρακτήρα...
Λίνο: Ξεκίνησε τραγικά στην άμυνα, αλλά όσο περνούσε η ώρα έβρισκε ρυθμό. Στο δεύτερο ημίχρονο εκτέθηκε μία δύο φορές λόγω μη κάλυψης από τους συμπαίκτες του,ενώ πρωταγωνίστησε στη φάση του πέναλτι που ζήτησε, αλλά δεν πήρε, ο ΠΑΟΚ.
Βιτόλο: Δέχθηκε πολύ νωρίς κάρτα και γλίτωσε σε μία δύο φάσεις τη δεύτερη κίτρινη. Δείχνει ότι δεν μπορεί να πιάσει τα περσινά επίπεδα απόδοσής του. Στην ανάπτυξη πήρε πρωτοβουλίες, αλλά γενικά ήταν μέτριος..
Γκαρσία: Μέτρια εμφάνιση του Ουρουγουανού, που απλώς είχε κάποια καλά διαστήματα Δεν τον βοήθησε το γήπεδο, κουράστηκε γρήγορα και περιορίστηκε σε ρόλο κομπάρσου.
Ίβιτς: Ενώ είχε διάθεση, τα αβίαστα λάθη του ήταν αμέτρητα. Ίσως πρέπει να πάρει κάποιες ανάσες για να ξεκουραστεί, να ηρεμήσει το κεφάλι του και να είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα του. Και πέρσι τέτοιο καιρό ήταν ντεφορμέ.
Βιεϊρίνια:Ως το 60 δεν έκανε τίποτα. Πολύ χαλαρός στις φάσεις, με πολύ τουπέ και αλαζονεία. Μετά το 60 θυμήθηκε τον εαυτό του και βοήθησε την ομάδα να φέρει στα ίσια το παιχνίδι και να διεκδικήσει τη νίκη.
Σάλπγγίδης: Και αυτός πρέπει ξεκουραστεί, αφού όλο το καλοκαίρι δεν σταμάτησε καθόλου. Είχε πολλές ημιτελείς ενέργειες, επειδή δεν είχε δυνάμεις, παρόλο που οι κινήσεις του ήταν σωστές.
Παπάζογλου: Ήταν σοβαρός, δικαίωσε τον Δερμιτζάκη για την επιλογή του να τον χρησιμοποιήσει στο βασικό σχήμα. Σε ένα παιχνίδι που χρειαζόταν χαρακτήρα, ήταν θετικός χωρίς να κάνει κάτι το συγκλονιστικό.
Ελ Ζαρ: Ανακάτεψε την τράπουλα με το που μπήκε. Ήταν απρόβλεπτος και δημιούρησε προβλήματα στην άμυνα της Μπριζ. Ήταν έξυπνη κίνηση να μην περιοριστεί στα άκρα. Το ντεμπούτο του ήταν θετικό.
Φωτάκης: Μπήκε λίγα λεπτά πριν το φινάλε και θα μπορούσε να είναι ο ήρωας του ΠΑΟΚ σκοράροντας στο τέλος. Έκανε σωστά την τελική προσπάθεια αλλά ήταν εκπληκτική η αντίδραση του τερματοφύλακα της Μπριζ.
Ο έλεγχος των παικτών και του κόουτς ΚΡΙΤΙΚΗ ΟΛΑ ΠΑΟΚ
Η εμφάνιση του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπριζ (16/9) δεν ήταν για... σεμινάριο, ούτε οι "ασπρόμαυροι" είχαν το ίδιο πάθος όπως κόντρα σε Άγιαξ και Φενέρμπαχτσε. Το olaPAOK.gr αναλύει την εμφάνιση των παικτών του "Δικέφαλου" μετά το παιχνίδι στο Βέλγιο και απονέμει Όσκαρ και... βατόμουρα.
Ντάριο Κρέσιτς: Δεν ήταν στη μέρα του. Πολλές λάθος έξοδοι για τον Κροάτη τερματοφύλακα, ο οποίος δεν ενέπνεε απόλυτη σιγουριά κάτω από τα δοκάρια. Ευθύνη για το γκολ των Βέλγων, πάντως, δεν φέρει, καθώς εκτέθηκε από την άμυνά του.
Μίροσλαβ Σνάουτσνερ: Ο... γνωστός Πολωνός! Αμυντικά καλός και συνεπής, επιθετικά ανύπαρκτος. έχει ευθύνη στο γκολ της Μπριζ, καθώς από την πλευρά του ξεκίνησε η επίθεση των Βέλγων.
Μασιέλ Λίνο: Χωρίς καλά πατήματα στο γήπεδο. Με κενά στην αμυντική του λειτουργία και ημιτελείς (έως και ατελείς) προσπάθειες στην επίθεση.
Πάμπλο Κοντρέρας: Δεν είχε απλώς κακή απόδοση. Ο Χιλιανός ήταν... αλλού! Χωρίς καλή συνεργασία με τον Μαλεζά και τον Κρέσιτς, έχασε τη φάση του γκολ των Βέλγων, ενώ γλίτωσε ακόμη και την αποβολή σε ένα εντελώς άσκοπο και άκαιρο μαρκάρισμα στο κέντρο.
Στέλιος Μαλεζάς: Ο παίκτης που κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ στο "Γιαν Μπρέιντελ". Με καλές τοποθετήσεις στο χώρο ευθύνης του, με σωτήριες επεμβάσεις και -κυρίως- με γκολ την κατάλληλη στιγμή. Απόδοση για Όσκαρ σε ένα ματς που πολλοί συμπαίκτες του (και κυρίως ο παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας) ήταν για... βατόμουρο.
Βίκτορ Βιτόλο: Έμοιαζε να είναι σαν χαμένος στο γήπεδο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Δεν βοήθησε ουσιαστικά τον Γκαρσία και τη μεσαία γραμμή γενικότερα, με πολλά λάθη στην αμυντική του λειτουργία και πολλές λάθος πάσες, που έδιναν την ευκαιρία στους Βέλγους να βγάλουν αντεπιθέσεις.
Πάμπλο Γκαρσία: Σε πολλές περιπτώσεις έμοιαζε να δίνει μόνος του τη μάχη στη μεσαία γραμμή. Κράτησε μπάλα όταν έπρεπε και μοίρασε παιχνίδι. Πάντως, κι ο Ουρουγουανός δεν βρέθηκε στην κορυφαία γι' αυτόν μέρα.
Δημήτρης Σαλπιγγίδης: Είχε διάθεση να τρέξει και να πιέσει μπροστά, αλλά ως εκεί. Πολλές προσπάθειές του ήταν ατελέσφορες, ενώ δεν ήταν όσο επικίνδυνος έπρεπε απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο οποίος ήταν φανερό ότι είχε χτυπητές αδυναμίες. Είναι φανερό ότι δεν διανύει περίοδο φόρμας.
Αντελίνο Βιεϊρίνια: Χάθηκε μεταξύ κέντρου και επίθεσης. Ταλαιπώρησε πολλές φορές την μπάλα και τον εαυτό του, περισσότερο από ό,τι τους αντιπάλους του. Κι αυτός δεν ήταν όσο επικίνδυνος και πιεστικός έπρεπε απέναντι σε έναν ασταθή τερματοφύλακα, όπως αυτός της Μπριζ.
Βλάνταν Ίβιτς: Δεν πέρασε το παιχνίδι από τα πόδια του σε βαθμό που γίνεται συνήθως. Ο ίδιος δε, από ένα σημείο και μετά στο β' ημίχρονο ήταν φανερό ότι έμεινε από δυνάμεις και δεν μπορούσε να βοηθήσει όσο έπρεπε. Η απόδοσή του ήταν σε μέτριο επίπεδο.
Θανάσης Παπάζογλου: Δεν τροφοδοτήθηκε όπως έπρεπε, ούτε όταν κι εκεί που έπρεπε. Αν η μπάλα έφτανε καλύτερα στο νεαρό επιθετικό και μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ενδεχομένως να δημιουργούνταν προϋποθέσεις να γίνει η ζημιά για τους Βέλγους. Κι ο ίδιος, πάντως, δεν άνοιξε χώρους και διαδρόμους για να γίνει πιο απειλητικός. Η αλλαγή του ήταν μάλλον άκαιρη, καθώς σε εκείνο το χρονικό σημείο ο ΠΑΟΚ άρχισε να πιέζει (και) με σέντρες και ήθελε ψηλά κορμιά στην αντίπαλη περιοχή. Σε αυτό το ματς, ίσως θα ήταν καλύτερο να μην ξεκινήσει, αλλά να περάσει αργότερα στο παιχνίδι, ως αλλαγή.
Ναμπίλ Ελ Ζαρ: Στο διάστημα των είκοσι περίπου λεπτών που αγωνίστηκε, έδωσε επιθετική πνοή στην ομάδα. Γενικώς, κρίνεται θετική η παρουσία του, έστω κι αν θέλει χρόνο ακόμη να δέσει με τους νέους συμπαίκτες του και να κατανοήσει καλύτερα το παιχνίδι των "ασπρόμαυρων".
Γιώργος Φωτάκης: Σε ένα παιχνίδι που -θεωρητικά, τουλάχιστον- του πήγαινε, πέρασε ως αλλαγή στο 88', αντί του κουρασμένου από αρκετά λεπτά πριν Ίβιτς. Στο τέλος θα μπορούσε να γίνει ο ήρωας του αγώνα για τον ΠΑΟΚ, αν ο τερματοφύλακας της Μπριζ δεν έβγαζε το πολύ καλό σουτ που επιχείρησε. Ήταν ένα ματς στο οποίο τα σουτ του Φωτάκη μπορούσαν να βγάλουν τον ΠΑΟΚ από τη δύσκολη θέση, ενώ και με τα τρεξίματά του μπορούσε να δώσει ανάσες. Έλειψαν από τον "Δικέφαλο" αυτά τα στοιχεία.
Ο προπονητής
Παύλος Δερμιτζάκης: Όπως εξελίχθηκε το ματς, ήταν φανερό ότι η αρχική του σκέψη να ξεκινήσει με τρεις κοντούς και γρήγορους στην επίθεση (Σαλπιγγίδη, Βιεϊρίνια και Κουτσιανικούλη) ήταν μάλλον πιο σωστή. Απέναντι στη γεμάτη κενά άμυνα της Μπριζ, ο ΠΑΟΚ με γρήγορη επιθετική γραμμή θα μπορούσε να ελέγξει το ρυθμό και να έχει περισσότερες πιθανότητες να κάνει πρώτος τη ζημιά. Προτίμησε να ρίξει από την αρχή τον "βαρύ" Παπάζογλου και δεν του βγήκε. Επιπλέον, δεν αντέδρασε άμεσα στο γκολ των Βέλγων. Άργησε να κάνει την πρώτη αλλαγή, ώστε να γίνει πιο γρήγορη η ομάδα, τη στιγμή που φαίνονταν ότι η Μπριζ, όταν πιέζονταν, ήταν επιρρεπής στο λάθος. Άργησε να κάνει και τη δεύτερη αλλαγή, ενώ κάποιοι παίκτες, όπως ο Ίβιτς κι ο Γκαρσία άρχισαν να μένουν από δυνάμεις. Γενικώς, ο Έλληνας κόουτς είχε κενά στη διαχείριση του παιχνιδιού και δεν βοήθησε όσο έπρεπε από τον πάγκο.
ΚΑΛΑ ΡΕ ΜΟΣΧΑΡΙΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ!!!!!!!