Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Constantinople-Κωνσταντινούπολη η Κιβωτός του Ελληνισμού



ΠΑΟΚ ζούμε στην Πόλη να σε δούμε!!
Ποτέ άλλοτε δεν πόνεσε τον Έλληνα στο πέρασμα του αδηφάγου χρόνου όσο η πτώση της Πόλης. Όσα χρόνια κι αν περάσουν όσο κι αν προσπαθούν υστερόβουλα κάποιοι να μας σβήσουν τη μνήμη, ματαιοπονούν.

Η Κωνσταντινούπολη είναι το σημείο αναφοράς μας, η πνευματική πρωτεύουσα των Ελλήνων, ο φάρος κάθε ορθόδοξου χριστιανού.Ακόμα και ένας Έλληνας να κατοικεί εκεί, τίποτα δε μπορεί να την κάνει κάτι άλλο, όσα πλήθη αλλόθρησκων κι αν συσσωρευτούν, όσοι αλλόγλωσσοι κι αν συχνάζουν, όσοι μιναρέδες και τζαμιά κι αν χτίζονται, ανέκαθεν κοσμοπολίτισσα ήταν. Σε εκείνον το τόπο μεγαλούργησε ο Έλληνας των αρχαίων χρόνων, ο Έλληνας της Ρωμαικής εποχής, ο Έλληνας στα χρόνια του Ηράκλειου,των Κομνηνών, της Μακεδονικής δυναστείας,
ο Έλληνας του μεσαίωνα, και ύμνησε τον αληθινό Θεό. Η Πόλη αυτή είναι η κιβωτός του Ελληνισμού,όπως για το Ισραήλ η Ιερουσαλήμ,χωρίς αυτή τη Πόλη νοιώθουμε μισοί,κάτι μας λείπει,είμαστε ένα σώμα χωρίς πόδια.

Το γνωρίζω ότι ξενίζει πολλούς,ξέρω ότι περισσότεροι χαμογελάνε,αυτά που λέω μοιάζουν γραφικά για ορισμένους,ειδικά από ανθρώπους που ανατράφηκαν και διαποτίστηκαν από τη δυτική σκέψη,το μικρόβιο εκείνο που μολύνει κατά καιρούς τον Έλληνα,απογυμνώνοντας τον από πολλά πράγματα που τον συνθέτουν.

Σε εκείνα τα χώματα περπάτησαν οι ηγέτες μας πάνω από χίλια χρόνια,πνευματικοί και κοσμικοί,σ΄αυτή τη πόλη εκατομμύρια Ελλήνων μέσα στο χρόνο, έζησαν, εμπορεύτηκαν, δημιούργησαν, δεν είναι απλά μια πόλη του κόσμου, είναι η διαχρονική Πόλη των Ελλήνων.
http://galaxias.wordpress.com/2008/05/29/29-maioy-1453/

Γιατί.....

Π ανθεσσαλονίκιος
Α αθλητικός
Ο μιλος
Κ ωνσταντινουπολιτών
 είσαι!!!!