Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΟΚ Sports Arena "παλατάκι"



Ήταν πρωταπριλιά του 2000, αλλά δεν ήταν ψέματα. Το νεότευκτο γήπεδο του ΠΑΟΚ, η PAOK SPORTS ARENA, άνοιξε τις πύλες και υποδέχτηκε το 6ο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο πρώτος επίσημος αγώνας που διεξήχθη στο γήπεδο του, ήταν ο πρώτος ημιτελικός του φάιναλ φορ, μεταξύ της ΑΕΚ και του Αμαρουσίου.

Η ΑΕΚ πέρασε στον τελικό, πήρε το Κύπελλο, αλλά ο Anatoli Zurbenko ήταν αυτός που πέτυχε το πρώτο καλάθι στο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Χρειάστηκε να περάσουν 47 ημέρες και να διεξαχθούν πρώτα οκτώ επίσημα παιχνίδια στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, ώσπου να έρθει η μεγάλη στιγμή. Στις 17 Μαΐου 2000, ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε για πρώτη φορά, σε επίσημο παιχνίδι, στο νέο του γήπεδο. Σε ένα ανεπανάληπτο παιχνίδι και με κατάμεστο γήπεδο, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε -για τον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος της Α1- τον Παναθηναϊκό, από τον οποίο μπορεί να έχασε και εκείνο το παιχνίδι, αλλά και το πρωτάθλημα, αλλά ήταν ήδη κερδισμένος με την τεράστια παρακαταθήκη αυτού του γηπέδου.

Δύο ημέρες πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι, στις 30 Μαρτίου 2000, πραγματοποιήθηκε αγιασμός του γηπέδου και μαζί η πρώτη προπόνηση της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ στην PAOK SPORTS ARENA! Ακολούθησαν οι τέσσερις αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος, αλλά και τέσσερα ακόμη παιχνίδια, αυτή την φορά για το φάιναλ φορ της Euroleague, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει στον τελικό την Maccabi Tel Aviv και να κατακτά το τρόπαιο.

Η PAOK SPORTS ARENA, μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 8.000 θεατές (8.142 καθίσματα), διαθέτει ακόμα... 502 θέσεις πάρκινγκ για ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα και ειδικό χώρο για στάθμευση λεωφορείων.

Ιστορικό

Μπορεί το πρώτο επίσημο παιχνίδι να έγινε την 1η Απριλίου του 2000, αλλά για την ολοκλήρωση του γηπέδου του ΠΑΟΚ, χρειάστηκε να περάσουν δέκα ολόκληρα χρόνια από την πρώτη θεμελίωση (18 Μαρτίου 1990) και δώδεκα από την ιστορική δωρεά του αείμνηστου Ιωάννη Δεδέογλου (17 Ιουνίου 1988)! Ο μέγας ευεργέτης του ΠΑΟΚ, Ιωάννης Δεδέογλου, μαζί με τον αδερφό του Θανάση Δεδέογλου, που δώρισε με την σειρά και νέο οικόπεδο στον ΠΑΟΚ το 1991, έβαλαν το πρώτο λιθαράκι για την κατασκευή ενός από τα πλέον υπερσύγχρονα γήπεδα της Ευρώπης. Η κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων στις 26 Μαρτίου 1991, αποτέλεσε τον πρώτο και εξόχως σημαντικό μοχλό πίεσης, για την πραγματοποίηση ενός μεγάλου ονείρου. Ο δρόμος όμως, ήταν μακρύς.

Στις 11 Δεκεμβρίου 1991 και αφού έχει γίνει η δημοπράτηση του έργου, γίνεται γνωστό ότι το νέο γήπεδο θα έχει χωρητικότητα 4.800 μόνιμων θέσεων και 1.200 πτυσσόμενων. Ο συνολικός αριθμός της χωρητικότητας (6.000 σύμφωνα με την πρώτη μελέτη) θα αποτελέσει για αρκετά χρόνια σημείο τριβής και διαφωνιών, αλλά το βασικότερο πρόβλημα θα προκύψει από τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις που πρέπει να γίνουν στην περιοχή. Στις 7 Σεπτεμβρίου 1995, γίνεται τελετή αγιασμού θεμελίωσης του έργου, αλλά το γήπεδο δεν προχωρά, καθώς υπάρχει αίτημα για αύξηση της χωρητικότητάς του, γεγονός που οδηγεί σε νέα καθυστέρηση. Στις 30 Οκτωβρίου 1996, εγκρίνεται η νέα προμελέτη του έργου, που προβλέπει την αύξηση της χωρητικότητας σε 8.500 θέσεις, και η πρόταση για ανάθεση στην Θεσσαλονίκη και το γήπεδο του ΠΑΟΚ, της διοργάνωσης του φάιναλ φορ της Euroleague, λειτουργεί ως έκτακτο μέτρο πίεσης για να ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο στην ώρα του.

Στις 17 Μαΐου 1999, η FIBA αποφασίζει οριστικά την διεξαγωγή του φάιναλ φορ στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει και οι εργασίες επιταχύνονται με γοργούς ρυθμούς. Αποτέλεσμα; Το γήπεδο είναι έτοιμο και φιλοξενεί τελικά, όχι μόνο το φάιναλ φορ της Euroleague (18 & 20 Απριλίου 2000), αλλά τρεις περίπου εβδομάδες νωρίτερα και το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος (1 & 2 Απριλίου 2000). Στις 17 Μαΐου του 2000, διεξάγεται το πρώτο επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ και τα εισιτήρια του αγώνα με τον Παναθηναϊκό γίνονται ανάρπαστα. Μαζί και τα αναμνηστικά μπλουζάκια. Όλοι θέλουν να δουν το νέο γήπεδο, που αποτελεί πλέον τη νέα έδρα της ομάδας και αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της.
 Π.Α.Ο.Κ. ΜΠΑΣΚΕΤ.....
Ο Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Ομιλος Κωνσταντινουπολιτών ιδρύθηκε από Έλληνες της Κωνσταντινούπολης το 1926 και δύο χρόνια αργότερα δημιουργήθηκε το τμήμα μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Η καλαθόσφαιρα που πραγματοποίησε τα πρώτα της βήματα στην Ελλάδα από τη Θεσσαλονίκη και το ανοικτό γήπεδο της ΧΑΝΘ, βρήκε πολύ γρήγορα πεδίο δράσης και στον ΠΑΟΚ, όταν ο Αλέκος Αλεξιάδης, ένα νεαρό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΟΚ, αποφάσισε να προχωρήσει στην ίδρυση του τμήματος.

Στο ξεκίνημα της ιστορικής του πορείας ο ΠΑΟΚ, είχε ως αθλητές καλαθοσφαίρισης και ουσιαστικά πρωτεργάτες των όσων ακολούθησαν στη διάρκεια των ετών τους: Αλέκο Αλεξιάδη, Αριστοφάνη Αναγνωστόπουλο, Αλέκο Βογιατζόπουλο, Γεώργιος Γκινάλης, Λεωνίδα Ιορδανίδη, Σταύρο Ουραήλογλου, Γερβάντ Ταρκοβιάν, Δημήτρη Χαλκιά.

Μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο ιδρυτής τα ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ Αλέκος Αλεξιάδης ανέλαβε ξανά δράση, ξεκινώντας πάλι την λειτουργία του τμήματος, που για ένα διάστημα είχε ουσιαστικά αναστείλει τη λειτουργία του. Βασιζόμενος κυρίως στα νέα παιδιά, ο ΠΑΟΚ δημιούργησε μία ομάδα μπάσκετ που σύντομα θα έβρισκε τον τρόπο να φτάσει στην κορυφή. Με προπονητή αρχικά τον Αλέκο Αλεξιάδη και στη συνέχεια τους Τάκη Ταλιαδώρο και Χρ. Χρύση, ο ΠΑΟΚ στη δεκαετία του ΄50 θα κάνει σημαντικά βήματα προόδου για να καταφέρει το 1959 να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος έδωσε στον ΠΑΟΚ την ευκαιρία να αγωνιστεί και στο Κύπελλο Πρωταθλητριών της Ευρώπης. Με αντίπαλο την Πρωταθλήτρια Ρουμανίας ΣΣΑ Βουκουρεστίου ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε τους πρώτους ευρωπαϊκούς του αγώνες. Προς τα τέλη της δεκαετίας του ’60 και στις αρχές του ΄70 φάνηκε να υπάρχει μία σημαντική κάμψη στην πορεία της ομάδας μπάσκετ. Μπορεί στα μέσα της δεκαετίας του ΄70, ο ΠΑΟΚ να συμμετείχε και πάλι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να έφτασε ως την 3η θέση του πρωταθλήματος, αλλά την περίοδο 1976-77 χρειάστηκε να κερδίσει (66-53 με 28 πόντους του Μάνθου Κατσούλη) σε αγώνα μπαράζ το Δημόκριτο για να παραμείνει στην Α΄ Εθνική.

Το τέλος της δεκαετίας του΄70 σήμανε και το τέλος των πέτρινων χρόνων για τον ΠΑΟΚ, που έδειξε από τα πρώτα χρόνια της νέας δεκαετίας ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Ήδη από την περίοδο 1980-81 κάνει την εμφάνισή του ο Παναγιώτης Φασούλας που έγινε στυλοβάτης της προσπάθειας του ΠΑΟΚ για περισσότερο από δέκα χρόνια. Το 1982 ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στην ιστορία του συμμετέχει και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και παρά το γεγονός ότι ο αγώνας διεξάγεται στη δική του έδρα, το Αλεξάνδρειο, χάνει τη μεγάλη ευκαιρία με την ήττα του (63-65) από τον Παναθηναϊκό. Το 1983 ο ΠΑΟΚ θα πλησιάσει για πρώτη φορά (μετά το 1959) τόσο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου, αλλά θα τερματίσει 3ος και το 1984 θα φτάσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Νικητής με 74-70 του μεγάλου αντιπάλου Αρη, στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο και στον τελικό των ξυρισμένων κεφαλιών, όπως έμεινε στην ιστορία…

Η παρουσία του Νίκου Βεζυρτζή στη διοίκηση της ομάδας και η μεταγραφή ρεκόρ για την εποχή (10.000.000 δραχμές από τον ΓΣ Λάρισας) του Νίκου Σταυρόπουλου, είναι τα δύο στοιχεία που έκαναν ξεχωριστή τη σεζόν 1983-84 από το ξεκίνημά της και σηματοδότησαν την αρχή μίας αδιάκοπης προσπάθειας για να φτάσει ο ΠΑΟΚ εκεί που πραγματικά του αξίζει… Την περίοδο 1984-85, επιλέχθηκε ο φημισμένος Κροάτης προπονητής Γιόζιπ Τζέρτζια και αποκτήθηκαν παίκτες με τεράστια εμπειρία (Γιατζόγλου, Σακελλαρίου) για να πλαισιώσουν το ήδη υπάρχον υλικό (Σταυρόπουλος, Φασούλας, Κατσούλης, Πολίτης, Μπακόπουλος), αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.

Από εκείνη τη σεζόν μπαίνουν στη ζωή του ΠΑΟΚ και οι ξένοι παίκτες. Ο θεαματικός και ταυτόχρονα ουσιαστικός σκόρερ ολκής Μπίλι Βάρνερ και ο λευκός σέντερ Ντικ Μόμα, είναι οι πρώτοι αμερικανοί στην ιστορία του ΠΑΟΚ, που θα ξεκινήσει μία παράδοση επιλογής σπουδαίων παικτών, καθώς ακολούθησαν ο Ντιλέινι Ραντ, ο Μαρκ Σίμπσον και ο Μαρκ Πέτγουεϊ.

Η περίοδος 1988-89 ξεκινά με την παρουσία του Μπάνε Πρέλεβιτς στην ομάδα, του παίκτη που άλλαξε τη ροή της ιστορίας του μπασκετικού ΠΑΟΚ, ενώ ο Μάικ Τζόουνς γίνεται ο πρώτος ξένος παίκτης που χρησιμοποιεί ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Παρά το γεγονός ότι είναι ενισχυμένος από το 1986 και με τον Τζον Κόρφα, ο ΠΑΟΚ μένει και πάλι δεύτερος και σα να μην έφτανε αυτό, από την απερισκεψία του αμερικανού προπονητή Τζόνι Νιούμαν που έσπρωξε τον ιταλό διαιτητή Γκρόσι στο Βελιγράδι και στο αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα, τελείωσε άδοξα και η παρουσία του στο Κύπελλο Κόρατς εκείνης της χρονιάς. Η ομάδα είχε δυνατότητες και το έδειξε πολύ σύντομα…

Με παρένθεση δύο χαμένους τελικούς Κυπέλλου και δύο αποτυχημένες προσπάθειες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ στέλνει το μήνυμα σε όλη την Ευρώπη το 1990, όταν φτάνει στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων, όπου αποκλείεται από την Βίρτους Μπολόνια, κυρίως λόγω απειρίας. Το 1991 όμως, στις 26 Μαρτίου στη Γενεύη αυτό που υπερισχύει είναι η ψυχή, η θέληση για τη νίκη και η δύναμη που επιδεικνύουν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα οι παίκτες και ο ΠΑΟΚ κερδίζει 76-72 τη Σαραγόσα και κατακτά τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο. Η απώλεια του Ελληνικού Κυπέλλου (ήττα 73-70 από τον Πανιώνιο στο ΣΕΦ), αλλά και του Ελληνικού πρωταθλήματος (στα αλήστου μνήμης πλέι οφ με τον Αρη) δεν πτόησαν κανέναν.

Το 1992 και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο ΠΑΟΚ συμμετείχε στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων της Ευρώπης, με προπονητή πλέον το Ντούσαν Ιβκοβιτς. Αντίπαλός του αυτή τη φορά η Βασίλισσα της Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης, που κατέκτησε τον τίτλο μετά από ένα εύστοχο καλάθι του Μπράουν στη λήξη του αγώνα κι αφού είχε προηγηθεί ένα καταδικαστικό λάθος του Φασούλα. Παρά την απογοήτευση, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κλείσει τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο, κατακτώντας το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Από την περίοδο 1992-93 επιτράπηκε η συμμετοχή και δεύτερου ξένου στο Ελληνικό πρωτάθλημα και δίπλα στον Μπάρλοου, ήρθε ο πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Σικάγο Μπουλς Κλιφ Λέβινγκστον. Εχοντας πλέον και τον Κόρφα στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις και το Μπουντούρη με πολλές παραστάσεις στα 22 του, ο ΠΑΟΚ παίζει καταπληκτικό μπάσκετ, αποσπά τον θαυμασμό όλης της Ευρώπης, παραδίδει μαθήματα όπου κι αν παίζει, φτάνει με πανηγυρικό τρόπο στο φάιναλ φορ της Αθήνας κι εκεί πέφτει πάνω στη Μπενετόν Τρεβίζο, που αποδεικνύεται αξεπέραστο εμπόδιο. Νέα απογοήτευση, μεγαλύτερη από κάθε φορά. Ο Νίκος Βεζυρτζής αφήνει την ομάδα στον Απόστολο Οικονομίδη, ο Παναγιώτης Φασούλας αποχωρεί και το ίδιο συμβαίνει και με το δίδυμο των ξένων.

Με δίδυμο ξένων πλέον Μπέρι και Σάβιτς, με το Σούλη Μαρκόπολο να παίρνει τη θέση του Ιβκοβιτς από τα μισά της περιόδου, και αρκετά νέα πρόσωπα ακόμη (Γαλακτερός, Ρεντζιάς) ο ΠΑΟΚ θα γίνει η πρώτη Ελληνική ομάδα που θα κατακτήσει και δεύτερο Ευρωπαϊκό τίτλο. Παίζοντας το απόλυτο μπάσκετ κερδίσει 100-91 τη Στεφανέλ στην Τεργέστη και με δύο νίκες παίρνει το Κύπελλο Κόρατς. Χάνει στα σημεία και σε πολύ συγκεκριμένες λεπτομέρειες το πρωτάθλημα, αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται.

Το 1995, ο ΠΑΟΚ κατακτά έναν ακόμη τίτλο, το Κύπελλο Ελλάδος, στο πρώτο φάιναλ φορ που διεξήχθη στη Λαμία. Η ομάδα έχει αλλάξει αρκετά, με τον Πρέλεβιτς να είναι (όπως και στην Τεργέστη) ο αρχηγός και σαφή επιθυμία να έρθουν νέα ταλέντα στην ομάδα (αποχωρεί εν των μεταξύ ο Κόρφας), που συνεχίζει να διεκδικεί ότι καλύτερο στην Ευρώπη. Το 1996, ο ΠΑΟΚ έχοντας πλέον νέο διοικητικό σχήμα, παίζει για τελευταία φορά σε ένα Ευρωπαϊκό τελικό. Χάνει (81-88) στη Βιτόρια από την (γηπεδούχο) Ταουγκρές, αλλά διαθέτει μία ομάδα με εμπειρία και απίστευτο ταλέντο. Δεν είναι τυχαίο που Στογιάκοβιτς και Ρεντζιάς επιλέγονται το καλοκαίρι του 1996 στον πρώτο γύρο του ντραφτ του ΝΒΑ.

Με τον Απόστολο Αλεξόπουλο πρόεδρο, για πρώτη φορά μετά από εννιά χρόνια χωρίς τον Μπάνε Πρέλεβιτς, με Γάλλο προπονητή (Γκομέζ) και το Σκοτ Σκάιλς να ξεκινά ως παίκτης και να τελειώνει τη χρονιά ως προπονητής της ομάδας (σε μία προφητική όπως αποδείχθηκε κίνηση), ο ΠΑΟΚ αποτυγχάνει στην Ευρώπη, αλλά ανατρέπει όλα τα δεδομένα και κερδίζει τη συμμετοχή του στην Ευρωλίγκα, έστω και χωρίς τον τραυματία Στογιάκοβιτς.
Ο Πέτζα επιστρέφει την επόμενη χρονιά και με δικό του τρίποντο οδηγεί τον ΠΑΟΚ (που έχει πλέον προπονητή το Σβι Σερφ) στον τελικό του πρωταθλήματος και φυσικά στην Ευρωλίγκα.

Το 1999, ο ΠΑΟΚ θα κατακτήσει τον τελευταίο του τίτλο, το Κύπελλο Ελλάδος, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Κερδίζει με διαφορά ρεκόρ (83-50) τον Αρη στον ημιτελικό και εύκολα την ΑΕΚ στον τελικό (71-54) και ο αρχηγός εκείνης της ομάδας Γιώργος Μπαλογιάννης σηκώνει το Κύπελλο μέσα στο ΣΕΦ, που έχει κατακλυστεί από χιλιάδες φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Πολυτιμότερος παίκτης των αγώνων αναδείχθηκε ο Ουόλτερ Μπέρι που είχε επιστρέψει μετά από πέντε χρόνια στον ΠΑΟΚ και μαζί με τον Φράνκι Κινγκ είχαν δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό δίδυμο.

Η αρχή της νέας χιλιετίας βρίσκει τον ΠΑΟΚ να κερδίζει ξανά το εισιτήριο τα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα, αλλά πρωτίστως τον βρίσκει στο νέο του γήπεδο. Το PAOK Sports Arena, έχει ανοίξει πλέον τις πύλες του, αλλά η μετακίνηση της ομάδας σε αυτό θα συνδυαστεί με μία σειρά ατυχών (και όχι μόνο) περιστατικών που θα διακόψουν την λαμπρή πορεία όλων των προηγούμενων ετών.
Με νέα ιδιοκτησία, τον τότε πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας Γιώργο Μπατατούδη, ρόστερ εκατοντάδων εκατομμυρίων (Λιαδέλης, Σιγάλας, Κορωνιός, Κολντεμπέλα), αρχηγό πλέον το Γιάννη Γιαννούλη, προπονητή ξανά τον Κώστα Φλεβαράκη (με τον οποίο είχε κατακτήσει το Κύπελλο του ΄99) και πολλά όνειρα ο ΠΑΟΚ ξεκινά τη σεζόν 2000-01 για να κατακτήσει και την Ευρώπη, αλλά μένει από… βενζίνη πολύ γρήγορα και το όνειρο γίνεται εφιάλτης.

Την ίδια τύχη θα έχουν όλες οι προσπάθειες που ακολούθησαν. Η πορεία προς την ειδική εκκαθάριση είναι μία κακή ανάμνηση για όλους. Η ομάδα περνά πολύ δύσκολες στιγμές, με τεράστια οικονομικά προβλήματα και από την αρχή της περιόδου 2001-02 έχει διοίκηση διορισμένη από το Πρωτοδικείο και πρόεδρο τον Βασίλη Οικονομίδη, που ξεκινά τη σεζόν με προπονητή το Λευτέρη Σούμποτιτς και την ολοκληρώνει με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή. Η ειδική εκκαθάριση δίνει στον ΠΑΟΚ τη δυνατότητα να ξεκινήσει και πάλι από την αρχή κι αυτό ακριβώς γίνεται…

 Βασιζόμενος στα νέα του παιδιά (Βασιλειάδης, Βασιλόπουλος, Μαυροκεφαλίδης), με προπονητή πλέον τον Μπάνε Πρέλεβιτς και από τις 17 Ιανουαρίου 2004 τον Τάκη Πανελούδη στην ιδιοκτησία της νέας ΚΑΕ, ο ΠΑΟΚ ξεκινά και πάλι από την αρχή. Η προσπάθεια δεν ολοκληρώνεται όπως θα περίμενε κανείς και κυρίως οι φίλαθλοι της ομάδας που στήριξαν όπως πάντα το νέο ξεκίνημα. Ο ΠΑΟΚ περνά και πάλι δύσκολες στιγμές, αποκτά ξανά υπηρεσιακή διοίκηση (με πρόεδρο τον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο), η περιπέτεια της σεζόν 2007-08 είναι πλέον μία (έστω και δυσάρεστη) ανάμνηση, όπως πλέον είναι και η αγωνιστική περίοδος 2008-09, για τελείως διαφορετικούς όμως λόγους.
Από τον Ιούνιο του 2009, ο ΠΑΟΚ -μετά την παράνθεση της παρουσίας Δρόσου- επέστρεψε και πάλι σε ΠΑΟΚτσήδικα χέρια και με την νέα διοίκηση Πρωτοδικείου, βασικός στόχος είναι να επανέλθει η ομάδα εκεί που της αξίζει.
πηγή:paokbc.gr

Το Κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ ή PAOK Sports Arena αποτελεί την έδρα των ομάδων μπάσκετ και βόλεϊ του ΠΑΟΚ. Είναι χτισμένο εντός των ορίων του δήμου Πυλαίας, του ανατολικότερου δήμου του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, στο δρόμο προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Η χωριτικότητα του γηπέδου είναι 8.142 θέσεων και είναι το μεγαλύτερο κλειστό γήπεδο της Θεσσαλονίκης. Οι εργασίες κατασκευής του ολοκληρώθηκαν το 2000 ενώ τα αρχικά πλάνα κατασκευής του χρονολογούνται αρκετά χρόνια πριν, από το 1991.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο γήπεδο που παρέχει όλες τις ανέσεις στους φιλάθλους, οι οποίοι το αποκαλούν Παλατάκι. Οι σημαντικότερες διοργανώσεις που έχουν φιλοξενηθεί στο κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ, είναι χρονικά: Το final four του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ το 2000 Το final four της Ευρωλίγκα του μπάσκετ το 2000 Το final four του Champions League βόλεϊ το 2005 Επίσης έχει φιλοξενήσει αρκετές συναυλίες γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών, αλλά και ξένων συγκροτημάτων, ενώ αποτελεί τη μόνιμη έδρα του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης.
πηγή:http://el.wikipedia.org/wiki