Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Αποφάσεις με δύο μέτρα και δύο σταθμά… Του Άρι Νικολάκη



Να συνεχίσουμε τα χθεσινά. Αφήνοντας τα του ΠΑΟΚ στην ησυχία τους. Κι έχουμε καιρό να καταπιαστούμε μ’ αυτά ενόψει πλέι οφ.Δεν αφήνουν βέβαια, τον ΠΑΟΚ στην ησυχία του πολλοί άλλοι. Ποιοι; Όσοι μέσα στην παραζάλη τους για τις εικόνες ντροπής στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας βάλθηκαν να… στρογγυλέψουν τις γωνίες
τους. Άρχισαν λοιπόν. να αραδιάζουν, μιλώντας και γράφοντας για επεισόδια τα οποία έγιναν στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Μας θυμίζουν - έτσι υποστηρίζουν - τις μαύρες σελίδες του φετινού Πρωταθλήματος και του φετινού Κυπέλλου.
Μα, όταν ο κόσμος όλος πέφτει επάνω σε μία μαύρη σελίδα, κι εμείς (αυτοί…) ξεφυλλίζουμε άλλες μαύρες σελίδες, τι κάνουμε στην ουσία;  Αποπροσανατολίζουμε! Δε λέμε να κρύψουμε το πρόσφατο παρελθόν της βίας στα γήπεδα. Όχι, δε λέμε τέτοιο πράγμα. Λέμε πολύ ωμά και πολύ απλά ότι επειδή έγιναν επεισόδια στην Τούμπα σε βάρος της ΑΕΚ, δε δικαιούται η ΑΕΚ για να ομιλεί για το γκρέμισμα του ΟΑΚΑ και την αμαύρωση του τελικού τού Κυπέλλου Ελλάδας 2011. Έτσι;

Αποπροσανατολίζουν επίσης - κατά παράδοση - οι κυβερνώντες με τις εκάστοτε συσκέψεις τους κατά της βίας. Με τα μέτρα τα οποία πάντα λαμβάνουν κι ουδέποτε εφαρμόζουν. Ή εάν τα εφαρμόζουν, τα εφαρμόζουν επιλεκτικά. Εδώ η Πολιτεία αποφάσισε και διέταξε το μαράζωμα της Τούμπας, καταστρατηγώντας τη σύμβαση του ΠΑΟΚ με την ΟΠΑΠ ΑΕ. Έτσι τιμώρησε το ποδόσφαιρο για τα επεισόδια στη Λαμία πριν από το φάιναλ φορ του Κυπέλλου χάντμπολ. Και σε άλλες περιπτώσεις ρημάγματος των γηπέδων δεν άκουσε, δεν είδε, δεν είπε τίποτε!
Η εφαρμογή των νόμων με δύο μέτρα και δύο σταθμά είναι μία από τις βασικές, τις βασικότερες αιτίες της βίας στα ελληνικά γήπεδα. Όσο λοιπόν, οι εκάστοτε κυβερνώντες επιμένουν σε τέτοια εφαρμογή νόμων - εφαρμόζοντας, με άλλα λόγια, την ατιμωρησία του κατεστημένου - τόσο θα ρίχνουν λάδι στη φωτιά της βίας.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, την περίπτωση της κατάλυσης κάθε έννοιας τάξης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, διαφαίνεται μία προσπάθεια… θαψίματος. Έτσι τουλάχιστον, διαισθανόμαστε εμείς. Μπορεί να κάνουμε λάθος. Μπορεί, όμως, να μην κάνουμε. Επειδή είναι πολύ σοβαρές οι ευθύνες και μοιράζονται σε πολλούς (ο νοών νοείτω) οι ευθύνες για τα έκτροπα στο ΟΑΚΑ, το… θάψιμο μάλλον ενδείκνυται! Και το προτιμούν οι περισσότεροι.
Δυστυχώς, στην εποχή μας η συνενοχή είναι, πλέον, εθνικό σπορ. Κι αποτέλεσμά της είναι το… θάψιμο σκανδάλων κι εκτρόπων πολιτικών, οικονομικών κι αθλητικών.

Να δείτε, που σε λίγο καιρό το «φάιναλ φορ» της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ και τα πλέι οφ του πρωταθλήματος της Σούπερ λίγκας θα καταλάβουν όλους τους χώρους της επικαιρότητας. Και δε θα αφήσουν τις εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ να πάρουν ανάσα από την ειδησεογραφία. Να δείτε.  
sportouvorra.gr