Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Οι «χρυσές» χορηγίες της Gazprom!



Aναδημοσίευση απο το sentragoal.gr
Εχει λεφτά για να «φάνε και κότες» και είναι λογικό να προχωρά σε χορηγίες από το ποδόσφαιρο έως τους αγώνες ελκήθρου… Ναι, καλά καταλάβατε… Η κουβέντα γίνεται για τη «Gazprom», η οποία σύμφωνα με σερβικό δημοσίευμα σκέφτεται να επενδύσει και στον ΠΑΟΚ.

Για όσους, ενδεχομένως, το αγνοούν ο ρωσικός κολοσσός σκέφτεται να επενδύσει το ποσό των τεσσάρων εκατ. ευρώ στον «δικέφαλο του Βορρά». Μία επένδυση-χορηγία που μπορεί να βοηθήσει άμεσα τον ΠΑΟΚ τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά. Βέβαια, οι Ρώσοι να στοχεύουν, ενδεχομένως και σε άλλα οφέλη εκτός ποδοσφαίρου, όπως τουλάχιστον προκύπτει και από τα όσα
συνέβησαν με την επένδυση στον Ερυθρό Αστέρα.

Ο ρωσικός κολοσσός μπήκε με ένα ποσό της τάξεως των τεσσάρων εκατ. ευρώ το χρόνο στον Ερυθρό Αστέρα και πήρε και τη δουλειά στο φυσικό αέριο της Σερβίας. Για όσους, ενδεχομένως το αγνοούν, προ μίας εβδομάδας, υπεγράφη σύμβαση μεταξύ της Srbijagas και της YugoRosGaz, θυγατρικής της Gazprom στη Σερβία με τη χώρα να πληρώνει 470 δολ./1.000 κυβ. μ. για το ρωσικό φυσικό αέριο ή 12 τοις εκατό λιγότερο από ό, τι πέρυσι.

Ετσι δεν αποκλείεται μία πιθανή επένδυση στον ΠΑΟΚ να ΄χει σχέση και με το φυσικό αέριο στην Ελλάδα. Να στοχεύουν, δηλαδή, σε δυο ταμπλό οι Ρώσοι.

Η Gazprom και η Ζενίτ

Η Gazprom κατάφερε έφερε τη Ζενίτ στο ζενίθ της ιστορίας της. Οι Ρώσοι δεν είναι απλοί χορηγοί της ομάδας της Αγίας Πετρούπολης, αλλά ιδιοκτήτες της οδηγώντας την σε μεγάλες και σπουδαίες επιτυχίες εντός και εκτός συνόρων.

Επί ημερών Gazprom, οι «μπλε» έχουν γίνει μια τεράστια ποδοσφαιρική δύναμη, κατακτώντας το Ρωσικό πρωτάθλημα το 2007, 2010, 2012. Επίσης έκαναν δικό τους το UEFA CUP το 2008 και το Super Cup της ίδιας χρονιάς, ενώ στην τροπαιοθήκη της επί εποχής Gazprom υπάρχει και το Κύπελλο Ρωσίας το 2010. Και τα παράσημα της Ζενίτ δεν περιορίζονται μόνο στα τρόπαια, αλλά επεκτείνονται και στην κατασκευή του νέου γηπέδου.

Πρόκειται για το «Gazprom Arena», που θα ανοίξει τις πύλες του το 2013 και θα πρόκειται για ένα κόσμημα ακόμα και για την κατά πολλούς ομορφότερη πόλη στην Ευρώπη, την Αγία Πετρούπολη. Το νέο γήπεδο θα έχει χωρητικότητα 69.000 θεατές και με δεδομένη την αγάπη του κόσμου προς την Ζενίτ, λογικά θα γεμίζει.

Η σχέση με τη Σάλκε

Η Gazprom παίζει δυνατά και στη Γερμανία και δη στην αντίπαλο του Ολυμπιακού, τη Σάλκε. Είναι η βασική της χορηγός στη φανέλα και της αποδίδει το ποσό των 15 εκατ. ευρώ το χρόνο. Μία συμφωνία που επετεύχθη προ ετών παρουσία στις υπογραφές τόσο του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν όσο και της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Ανγκελα Μέρκελ.
Και η Gazprom είναι γεγονός πως έχει προσφέρει έργο στη Σάλκε ειδικά σε μεταγραφές. Δεν είναι τυχαίο πως τη φανέλα της φόρεσε ο σούπερ σταρ της Ρεάλ, Ραούλ, ενώ έχουν αποκτηθεί παίκτες όπως ο Χούντελαρ, ο Αφελάι και ο Φαρφάν.

Το μπάσιμο σε Τσέλσι και Φίτεσε

Το περασμένο καλοκαίρι η Gazprom έκανε μπάσιμο και σε άλλες δυο ομάδες, αλλά και σε ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Κατ' αρχήν με δέκα εκατ. ευρώ το χρόνο εξασφάλισε χορηγία στη φανέλα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Τσέλσι. Ένα ποσό σημαντικό ακόμα και για τους «μπλε» των πολλών εκατομμυρίων ευρώ του Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Και τα λεφτά αυτά μπορούν να γίνουν ακόμα περισσότερα, αν η Τσέλσι μπορέσει να προσθέσει ακόμα περισσότερα τρόπαια στην ήδη πλούσια - μετά και το Champions League - τροπαιοθήκη της.

Ενώ έριξε λεφτά και στη Φίτεσε… Ναι, στην ομάδα, όπου μεγαλούργησε προ ετών ο Νίκος Μαχλάς και φόρεσε τη φανέλα της ο Γιάννης Αναστασίου. Σύμφωνα με τα όσα είχαν γραφτεί η Gazprom σύναψε συμφωνία με τον ολλανδικό σύλλογο που θα αποφέρει στην ομάδα του Αρνεμ περίπου 15 εκ. ευρώ. Ποσό που για τα δεδομένα του ποδοσφαίρου της χώρας μπορεί, κάλλιστα, να ανατρέψει τις ισορροπίες.

Ο 6ος χορηγός στο Champions League

Το καλοκαίρι, βέβαια, υπήρξε και μία συμφωνία που συζητήθηκε πολύ. Ποια ήταν αυτή; Μα, φυσικά, η είσοδος της Gazprom στην εξάδα των κορυφαίων χορηγών του Champions League. Η μεγαλύτερη εταιρεία φυσικού αερίου στον κόσμο θα εμπλέκεται στο Champions League μέχρι το 2015, καθώς και στα ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ του 2012, 2013 και 2014.
Ετσι η Gazprom προστέθηκε στις Heineken, UniCredit, Ford, MasterCard and Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) και έγινε ο έκτος και τελευταίος μεγάλος χορηγός, τουλάχιστον μέχρι το 2015.
Τα δίνουν και σε άλλα αθλήματα

Εκτός όμως από το ποδόσφαιρο, η Gazprom, έχει ενεργοποιηθεί σχεδόν σε όλα τα αθλήματα. Είναι χορηγός σε ομάδα πινγκ-πονγκ η οποία βρίσκεται στην 5η θέση του Ρωσικού πρωταθλήματος. Επίσης έχει δώσει χρήματα σε αγώνες κολύμβησης, σε διοργανώσεις πυγμαχίας, καράτε, χόκεϊ επί πάγου, μέχρι και αγώνες με έλκηθρα με τάρανδους!!!

Δεν έγινε το deal με Μίλαν

Πρόσφατα το όνομα της Gazprom έπαιξε και για τη Μίλαν, όμως το θέμα δεν προχώρησε λόγω Πούτιν…
Αρχές Αυγούστου ο ιδιοκτήτης Μίλαν, Σίλβιο Μπερλουσκόνι ταξίδεψε στην Αγία Πετρούπολη, ώστε να διαπραγματευτεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας την πώληση του 25% των μετοχών της Μίλαν, αφού η ομάδα αντιμετωπίζει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρόεδρος της Ρωσίας ήταν αρχικά θετικός δίνοντας ένα ποσό της τάξεως των 180 εκατ. ευρώ. Στο τέλος, όμως, το θέμα δεν προχώρησε…