Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Σούλης Μαρκόπουλος:"Να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό από την αρχή του αγώνα ως το τέλος"



Στον αγώνα του ΠΑΟΚ με το Περιστέρι, αλλά και σε άλλα θέματα που αφορούν την ομάδα του ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στο PAOK Sports Arena.  
Αρχικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στον
αγώνα με το Περιστέρι, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Το Περιστέρι είναι μία ομάδα που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κάθε αδυναμία του αντιπάλου. Έχουν δυνατή άμυνα και κλείνονται πολύ μέσα στη ρακέτα. Εμείς από την πλευρά μας, πρέπει να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό από την αρχή του αγώνα και ως το τέλος. Έχουμε απουσίες παικτών, αλλά πιστεύω οι υπόλοιποι θα τις καλύψουν και θα φτάσουμε στη νίκη”.
Στη συνέχεια ο κ. Μαρκόπουλος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε…Στην εμφάνιση του Παπαδόπουλου στη Δράμα: «Ηταν πάνω ίσως και από τα γνωστά του στάνταρ. Δεν είχε παίξει τόσο εκπληκτικά μέχρι τώρα. Πιστεύω να μείνει σε αυτήν την κατάσταση. Πάντα είναι καλό για την ομάδα, οι παίκτες να αποδίδουν το καλύτερο τους. Το τι θέλει η ομάδα από τον κάθε παίκτη και πως τον κρίνει η ομάδα είναι διαφορετικό από αυτό που φαίνεται ή γράφεται. Όταν έπαιζε ο Λάζαρος καλά στο πρώτο ημίχρονο, τα περισσότερα καλάθια ήταν σε κίνηση όλης της ομάδας, τα οποία τελείωσε ο Λάζαρος με τον καλύτερο τρόπο. Είχε όμως και προσωπικά καλάθια. Ο Λάζαρος δεν ήταν κακός στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η εικόνα της ομάδας, δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Σε αυτό το παιχνίδι, κάναμε ορισμένα λάθη που δεν έπρεπε να γίνουν με τίποτα και μας στοίχισαν. Κάνεις μία λάθος επίθεση και τρως αιφνιδιασμό. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, δώσαμε τρεις φορές στο ξεκίνημα τη μπάλα στον αντίπαλο μετά από βήματα».

Στην ψυχολογία στην ομάδα: «Οι παίκτες θέλουν πάση θυσία να κερδίσουν το παιχνίδι. Η νίκη είναι αυτή που δίνει ψυχική διάθεση στην ομάδα. Είναι καλοί και πιστεύουν ότι θα κερδίσουν αλλά αυτό πρέπει να φανεί μέσα στο γήπεδο».

Στην αλλαγή στην αμυντική απόδοση της ομάδας: «Είναι λίγο δύσκολο να το ερμηνεύσεις. Στη θεωρία, τα σφάλματα που κάναμε στην επίθεση, τα πληρώσαμε στην άμυνα. Ενώ δεχτήκαμε λίγους πόντους στο set παιχνίδι, δεχτήκαμε πολλούς στον αιφνιδιασμό. Επίσης είχαμε και τα αμυντικά ριμπάουντ, που κάναμε αρνητικό ρεκόρ. Είναι νέοι παίκτες στην Α1 που παίρνουν ρόλο συμμετοχής, είναι παίκτες που ζητάς να γίνουν πρωταγωνιστές. Άλλο να μπαίνεις να παίξεις και να ξέρεις ότι έχεις δύο παίκτες μπροστά από σένα και άλλο να πρέπει να δημιουργήσεις εσύ. Οι παίκτες στην Α1, είναι διαφορετικοί, σε ταχύτητες και είναι και αυτό ένα πρόβλημα».

Στο πρόβλημα στο ριμπάουντ: «Το είδαμε το παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ και στο βίντεο, το συζητήσαμε και χάσαμε ακριβώς στα σημεία που είχαμε επισημάνει ότι πρέπει να προσέξουμε. Μπορεί κάποιος να κάνει κάτι που έχει συζητήσει, τελείως διαφορετικά; Το αμυντικό ριμπάουντ είναι μέσα στο μυαλό. Πολλές φορές ο παίκτες που δεν έχει πολλή συμμετοχή, ίσως να μην έχει στο μυαλό του ότι πρέπει να κάνει και άλλα πράγματα από το να πασάρει. Το αμυντικό ριμπάουντ είναι και εγκεφαλικό θέμα. Ενας κοντός μπορεί να πάρει όλα τα αμυντικά ριμπάουντ, αρκεί να το έχει στο μυαλό του και να λειτουργεί σωστά. Εμείς κάνουμε πέντε διαφορετικές ασκήσεις για αυτό».

Στους τραυματίες: «Δεν ξέρω ακόμα αν ο Χαριτόπουλος θα είναι έτοιμος. Ο Χαραλαμπίδης είναι μία πολύ μεγάλη απώλεια. Είναι παραγωγικός, ανοίγει τους χώρους και στις δύσκολε στιγμές ξέρει να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Πρέπει οι άλλοι παίκτες, να καλύψουν αυτές τις αδυναμίες. Από βδομάδα θα δούμε τι μπορεί να κάνει ο Χαραλαμπίδης μέσα στο γήπεδο».