ΠΑΟΚ Πρωταθλητής Ελλάδος 2018/19

Αγωνιστικές / Δηλώσεις / Photos/ video:..

Volley Cup:ΠΑΟΚ-Ηρακλής 3-1 ..2ο σερί κύπελλο!

Μετά το 0-1 σετ από τον Ηρακλή, η ομαδάρα μας με πρωταγωνιστές τους Μουαγκουτούτια (MVP) και..

ΠΑΟΚ Gallery.....

Μια εικόνα - Μια ιστορία # Μια Πόλη - Μια Ομάδα (Ανανέωση κατά τακτικά χρονικά διαστήματα)

Συνθήματα-ποιητική συλλογή ΠΑΟΚ

Ο αναγνώστης του παρακάτω κειμένου θα πρέπει να γνωρίζει εκ των προτέρων ότι εδώ θα συναντήσει ΠΑΟΚτσήδικα ..

[Δήλωση/γεγονός της ημέρας] 


ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ (Open): {21/4}:

«Εμείς βάζουμε τα θεμέλια και θα ήθελα να πιστέψω ότι είναι η αρχή των μεγάλων κατορθωμάτων μας. Σε αυτήν τη χρονιά, δείξαμε πως μπορούμε να ενωθούμε γύρω από το στόχο μας. Δείξαμε πως μπορούμε να προχωρούμε ως μια οικογένεια, κάνοντας ο καθένας τη δουλειά του.

Εμείς ήμασταν ανοικτοί σε συνεργασία και κάθε μέρα το αποδεικνύαμε, αλλά οι άλλοι ενώθηκαν απέναντι μας. Αυτό εμάς, μας κάνει πιο δυνατούς. Δε θα μας τρομάξει. Μου ήρθε μια σκέψη του Περικλή. Περίπου 5ος αιώνας π.Χ. είπε:


«Ω Αθηναίοι σας καλώ να είστε πιο έξυπνοι. Να έχετε πιο καθαρό μυαλό». Γι’αυτό κι εγώ σήμερα καλώ την Αθήνα να έχει πιο καθαρό μυαλό. Τους ευχαριστώ. Αυτοί ενώνονται και κάνουν εμάς πιο δυνατούς!»»
 

  ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ 2018/19..

ΜΙΑ ΠΟΛΗ - ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ
0 Αγώνες πριν την στέψη..
30η αγ.: ΠΑΣ Γιάννινα - Π.Α.Ο.Κ.  Κυρ. 5/5 19:00

Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

Μπιζίμ ΠΑΟΚ...Μπιζίμ ΠΑΟΚ είναι εκείνη η  ρομαντική βεβαιότητα, που σου πέρασαν οι ιστορίες των γιαγιάδων σου, ότι είσαι από κάπου αλλού (εσύ βέβαια και κάποιες άλλες χιλιάδες άνθρωποι), από κάποια ανατολική γη της Επαγγελίας και πως προσωρινά είσαι εδώ. Το μέρος σου, η γωνιά σου, η ρίζα σου αλλού είναι και κάπου στο χρόνο θα βρεθεί ο δρόμος της επιστροφής, αρκεί να κρατάς επαφή με τους άλλους της ομάδας των
ρομαντικών.

Μπιζίμ ΠΑΟΚ είναι τα μαστόρια, οι χωματουργοί κι οι οικοδόμοι  στα τέλη της δεκαετίας του πενήντα κι αρχές του εξήντα, που,  μετά το οκτάωρο στην οικοδομή, ανηφόριζαν στην Τούμπα, για να δώσουν μέχρι να νυχτώσει, ένα χεράκι στην ανέγερση του γηπέδου-έπρεπε να υπάρξει η νέα Εστία, οπότε τι είναι άλλες τέσσερις – πέντε ώρες τζάμπα δουλειά;

Μπιζίμ ΠΑΟΚ  είναι  η θριαμβευτική αυτόνομη είσοδος του «εξαίσιου θιάσου» ταλέντων στην κεντρική  σκηνή-του ποδοσφαίρου και της κοινωνίας. Ναι, ο Αρίσταρχος Φουντουκίδης δεν ήταν ο ταχύτερος σέντερ μπακ αλλά ήταν ΠΑΟΚ. Το θαύμα υπάρχει και είναι εδώ-το «παιδομάζωμα» του Γιώργου Παντελάκη. Διεκδικούμε αυτό που μας αναλογεί και ας μας το στερείτε με άνομα μέσα. Το μετεμφυλιακό ηθικό δικαίωμα του αδικημένου δηλαδή, ένα φωτοστέφανο που δεν είναι  και η καλύτερη πυξίδα. Παλαιότεροι λένε πως πολλές φορές θεάθηκε στις κερκίδες της Τούμπας ο ποιητής Μανώλης Αναγνωστάκης.

Μπιζίμ ΠΑΟΚ είναι τα τσιμέντα που τρίζουν-αν δεν το ‘χεις νιώσει δεν περιγράφεται-εκείνο το δεκάλεπτο πριν την είσοδο των ομάδων στο γήπεδο και πέντε –δέκα λεπτά αφότου αρχίσει το ματς. Είναι η δύναμη, ο σαρκασμός, η έμπνευση, η (ναι, ναι) σάτιρα της κερκίδας σε μια έκφραση επί του πιεστηρίου. Μισή ζωή μαύρος, μισή ζωή λευκός, Μάικλ Τζάκσον ζεις, για πάντα Παοκτσής, Τούμπα Λίμπρε  και  άλλα εφάμιλλα.

Μπιζίμ ΠΑΟΚ είναι η συμμετοχή , η αυτοοργάνωση και η αυτοχρηματοδότηση  των τελευταίων χρόνων. Αλλάζουν οι εποχές και φτάσαμε στο  ευφυές «γεροντομάζωμα» του Θοδωρή Ζαγοράκη και του Ζήση Βρύζα. Με ψίχουλα και τον οβολό του καθενός  απέναντι  στους παραδοσιακά υπέρβαρους του λεκανοπεδίου και όμως αποδεικνύεται πως το παιχνίδι παίζεται  ακόμη- στιβαρό  πρότυπο και μήνυμα για τις εποχές που ζούμε.

Μπιζίμ ΠΑΟΚ είναι, όμως, και να κατορθώσει, επί τέλους, ένας αντίπαλος δεξιοπόδαρος να χτυπήσει ανενόχλητος, δίχως ρίψεις αντικειμένων ένα κόρνερ, χωρίς να κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα, εκεί μπροστά από τη Θύρα 4.

Μπιζίμ ΠΑΟΚ είναι να βρούμε τι λείπει απ’ αυτά τα παιδιά, που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και διέκοψαν μία αθλητική παράσταση, όποιο κι αν ήταν το βάρος της απογοήτευσης του  βήματος που δεν έγινε  -γιατί κάτι τους λείπει. Τους λείπει δουλειά, τους λείπει γκόμενα, τους λείπει προσοχή και στοργή, τους λείπει ανάκληση στην τάξη, τους λείπει  διάβασμα, δεν ξέρω. Σίγουρα όμως τους λείπει  το βάρος του μπιζίμ ΠΑΟΚ.

Υ.Γ. Μπιζίμ ΠΑΟΚ: έκφραση των αρχαίων, ομιλούντων την τουρκική Παοκτσήδων, που σημαίνει «ο δικός μου ΠΑΟΚ». ΠΗΓΗ