Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Οταν ο δημοσιογράφος προτείνει λύσεις και λογικές μάλιστα,τότε αρχίζουν τα ερωτηματικά



ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ!
Ορισμένα πράγματα είναι τόσο απλά που θεωρούμε ότι ο ΠΑΟΚ έρχεται σε δύσκολη θέση χωρίς σοβαρό λόγο. Πολύ κουβέντα έγινε για τα χρήματα που έχουν να παίρνουν οι παίκτες ή και για τη δυσκολία που δημιουργήθηκε από τα έκτακτα έργα που έγιναν στην Τούμπα και στοίχισαν γύρω στο 1 εκ. ευρώ. Έτσι ενώ η ΠΑΕ προέβλεπε να εισπράξει αρκετά χρήματα έως το τέλος του χρόνου ξέμεινε από μετρητά. Κατ’ αρχή θέλουμε να τονίσουμε ότι αποκλείουμε το γεγονός να τέθηκε θέμα αμφισβήτησης από πλευράς των παικτών για το αν θα πάρουν τα χρήματά τους. Το μόνο που τέθηκε ήταν το πότε. Ένα απλό χρονοδιάγραμμα δηλαδή.
Άλλωστε σε πολύ πιο εύρωστες –λόγω επενδυτή- ομάδες οι παίκτες κάνουν πολύ περισσότερο χρόνο για να εισπράξουν τα οφειλόμενα. Όμως κι αυτό η ΠΑΕ θα μπορούσε να το αποφύγει. Θα μπορούσε να έχει διασφαλίσει μετρητά οποτεδήποτε επιθυμούσε. Θα αναφέρουμε τρεις απλούς τρόπους οι οποίοι θα τις έλυναν τα χέρια και εφόσον επιθυμούσε θα μπορούσε να είχε πληρώσει παίκτες ή οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση. Ο πρώτος τρόπος είναι απλοϊκός μα ευρέως διαδεδομένος. Τα έργα στην Τούμπα έγιναν τον Αύγουστο. Τι πιο εύκολο να πάρει ο εργολάβος κάποιες μεταχρονολογημένες επιταγές όπως γίνεται σήμερα παντού. Δε νομίζουμε ότι έπρεπε να πέσει το 1 εκ σε μετρητά. Ο δεύτερος τρόπος έχει να κάνει με τις πιστωτικές κάρτες. Ειπώθηκε ότι η ΠΑΕ όταν πουλά εισιτήρια μέσω καρτών και σε άτοκες δόσεις, εισπράττει αυτά τα χρήματα ανά μήνα –
όταν μπαίνει η άτοκη- και όχι εφάπαξ. Θα μπορούσε η ΠΑΕ με μια απλή αίτησή της στην τράπεζα με την οποία συνεργάζεται να ζητήσει προείσπραξη από την τράπεζα –και όχι φυσικά από τον πελάτη- ολόκληρου του ποσού έναντι ενός επιτοκίου που σήμερα δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Έτσι θα έλυνε σημαντικό μέρος του προβλήματος έλλειψης ρευστότητας. Το ίδιο θα μπορούσε να κάνει αν αιτούνταν, όπως κάθε Α.Ε για ένα κεφάλαιο κίνησης βάση τζίρου. Το κεφάλαιο κίνησης σου επιτρέπει να έχεις μετρητά για όσο καιρό τα χρειάζεσαι έναντι ενός επιτοκίου γύρω στο 5%. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δε θα χρειαζόταν πάνω από 1 με 1,5 εκ. κεφάλαιο κίνησης ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ως εξασφάλιση ένα μέρος των τηλεοπτικών εσόδων της, έτσι ώστε να μη συναισθάνονται κίνδυνο ή φόβο τα μέλη της διοίκησης που θα συνυπογράψουν τη σύμβαση.Θανάσης Μπούζας στο Metrosport.gr
Σημ:Εαν αυτούς τους τρείς τρόπους (λογικούς εφικτούς και με μικρό κόστος) δεν τους σκέφτηκε (?) ή τους σκέφτηκε και δεν τους έπραξε η ΠΑΕ εεε τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.- ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ.
Αν και νομίζουμε ότι δεν μπορεί να είναι τόσο βλάκες εκεί τα αλάνια του οικονομικού της ΠΑΕ ,και τελικά κάτι απο αυτά έκαναν.Απο την άλλη όμως εάν τα έκαναν  τότε το "ελλειψη ρευστού" λόγου το 1.3εκ.€ είναι παραμύθι.
λέω εγώ ο άσχετος....