ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
1. Φανταζόμαστε ότι κάποιος δεν ξυπνάει ένα πρωί και λέει «Αποφάσισα να γίνω μάνατζερ»! Εσάς τι σας ώθησε σε αυτό;
2. Πόσους αθλητές εκπροσωπείτε αυτή τη στιγμή;
3. Ποιον αθλητή θεωρείτε το πιο ακριβό περιουσιακό σας στοιχείο;
4. Ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος για να γίνει η δουλειά ενός μάνατζερ αθλητών επικερδής;
5. Ποιο είναι το καλύτερο deal της επαγγελματικής σας σταδιοδρομίας;
6. Ποια μεταγραφή/συμφωνία σάς δυσκόλεψε περισσότερο και γιατί;
Άγγελος Τραυλός
1. Ως παλιός ποδοσφαιριστής, είχα την επιθυμία να παραμείνω στο χώρο, κι όταν κάποια στιγμή με την ομάδα
μου, το Κορδελιό, συμμετείχα σε κάποιες διαπραγματεύσεις με γνωστούς παράγοντες του ποδοσφαίρου, κατάλαβα ότι θα μπορούσα να σταθώ με επιτυχία. Τότε υπήρχαν δυο τρεις μάνατζερ που μονοπωλούσαν την αγορά, κι εγώ άρχισα σιγά σιγά αλλά σταθερά να μπαίνω στην πιάτσα. Ο Μάκης Ζουμπουλίδης του Εθνικού ήταν ο πρώτος που πίστεψε ότι θα τα κατάφερνα, ενώ αυτός που με προέτρεψε να πάρω την άδεια του μάνατζερ FIFA ήταν ο Βασίλης Γκαγκάτσης, τότε δικηγόρος μου και τώρα πρόεδρος της ΕΠΟ.
2. Συνεργάστηκα στην καριέρα μου με πάνω από εκατό ποδοσφαιριστές: από τον Τζόρτζεβιτς και τον Στολτίδη μέχρι τους Κατσουράνη, Καψή, Δέλλα, Γεωργιάδη, Νταμπίζα, Βενετίδη, Μπορμπόκη – για να θυμηθώ τους πιο γνωστούς. Αρκετούς τους πήγα στο εξωτερικό, και κυρίως στην Αγγλία. Τώρα προτιμάω να έχω πέντε και καλούς.
3. Πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο μου, όπως και κάθε ανθρώπου, θεωρώ το μυαλό μου. Κάποτε ήμασταν μετρημένοι στα δάχτυλα του χεριού οι επίσημοι μάνατζερ, τότε που χρειαζόταν να καταθέσεις 50 εκατ. δραχμές για να πάρεις την άδεια. Τώρα που δίνει τις άδειες η ΕΠΟ, και η κουτσή Μαρία έχει γίνει μάνατζερ. Γι’ αυτό και σταδιακά αποχωρώ, αφού παράλληλα οι επενδύσεις που έχω κάνει σε άλλους επαγγελματικούς τομείς είναι επικερδείς.
4. Πέρα από το χαρακτήρα, πρέπει ο καλός μάνατζερ να κάνει και καλές επιλογές. Οι εννιά στις δέκα επιλογές του πρέπει να είναι σωστές. Και πρέπει να έχει τη «μύτη» για να καταλάβει πού κολλάει ποιος, ώστε να κερδίσει.
5. Η πιο επικερδής ήταν η μεταγραφή του Δέλλα στη Ρόμα. Επρόκειτο για περίπτωση στην οποία είχαν αναμειχθεί και η Περούτζια με τη Γιουβέντους, από την οποία μου τηλεφωνούσε ο τότε πρόεδρός της και παλιός μεγάλος άσος, ο Μπέτεγκα. Έτσι, ανέβαινε συνεχώς και το κασέ του «Τράι» και το δικό μου. Είχα πάει κι έναν παίκτη από τη Μίλαν στη Νιουκάστλ, τον Άντερσον.
6. Περισσότερο με είχε δυσκολέψει η μετακίνηση του Γεωργιάδη από τον Παναθηναϊκό στη Νιουκάστλ. Είχε ρήτρα στο συμβόλαιό του, αλλά ο Παναθηναϊκός πρόβαλλε μεγάλη αντίσταση στη συγκεκριμένη μεταγραφή, η οποία τελικά, με τους κατάλληλους χειρισμούς, προχώρησε.
Υ.Γ. ....και κάτι άσχετο
Ανησυχούμε για την υγεία του παράγοντα Γ...ιώργου Λ...ούβαρη. Ο άνθρωπος – παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου στο Σωκράτη Κόκκαλη, ο αναμεμιγμένος στο σκάνδαλο Κοσκωτά, ο άνθρωπος του Σωκράτη Κόκκαλη (όπως λένε οι κακές γλώσσες) για όλες τις θεσμικές και εξωθεσμικές δουλειές του παρασκηνίου, που νίκησε τη σκλήρυνση κατά πλάκας, τι κάνει?