Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Ερασιτεχνισμοί με Βιτόλο-Κορυφαίος ορθοπεδικός αποκαλύπτει στον «Μπαλαδόρο»



«Ενδονοσοκομειακή λοίμωξη σε αρθροσκοπική επέμβαση στο γόνατο για αποκατάσταση ρήξης μηνίσκου; Θ΄ αστειεύεστε βέβαια. Δεν έχω ξανακούσει να έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο».
Κορυφαίος ορθοπαιδικός γιατρός της Θεσσαλονίκης, με εξειδίκευση στο γόνατο και με εκατοντάδες επεμβάσεις σε μηνίσκους και χιαστούς, ειδικά σε αθλητές, καταθέτει τη γνώμη του στον «Μπαλαδόρο» για την περίπτωση Βιτόλο. Αφού τον ενημερώσαμε για το πότε έγινε η επέμβαση (16/12) και τι μεσολάβησε από τότε μέχρι χθες βράδυ που έγινε γνωστό ότι ο Βιτόλο επισκέφθηκε το νοσοκομείο της Τενερίφης και σύμφωνα με τα λεγόμενα της ΠΑΕ διαπιστώθηκε ότι έχει λοίμωξη στο γόνατο από την επέμβαση που του έγινε στη Θεσσαλονίκη, ο γιατρός μίλησε για την περίπτωση Βιτόλο. «Δεν μπορεί να έχει λοίμωξη. Δεν έκανε χειρουργείο που να δικαιολογεί είσοδο άλλου σώματος στο γόνατο (μόσχευμα), ράμματα εσωτερικά, όπως η πλαστική χιαστού ή η χονδροπλαστική.
Ο μηνίσκος είναι επέμβαση 35-40 λεπτών. Για να πάθει λοίμωξη, πρέπει να έκανε χειρουργείο πάνω από δυο ώρες. Πώς έγινε αυτό, λοιπόν;
Αλλά και για να ήτανε προβληματικά τα εργαλεία ώστε να συμβεί κάτι τέτοιο, για να μην το αποκλείσουμε τελείως, θα πρέπει να υπήρχε γενικότερο πρόβλημα στο νοσοκομείο με την αποστείρωση και να υπήρχε μια σειρά από λοιμώξεις περί τις 16/12.
Δύσκολα να έχει λοίμωξη πάντως, ο Βιτόλο, η οποία μάλιστα εμφανίστηκε απ΄ ό,τι μου λέτε, μετά από 21 μέρες. Αυτό συμβαίνει στις περιπτώσεις που προανέφερα, συνήθως στις δυο βδομάδες. Και αυτό, μόνος στις περιπτώσεις που έχουμε ασθενή που είναι αλλεργικός και δεν πάρει για διάφορος λόγους αντιβίωση.
Αποκλείεται λοιπόν να έχει ενδονοσοκομειακή λοίμωξη ο Βιτόλο. Κάτι άλλο θα έχει. Κάποια κάκωση πιθανόν στο χόνδρο, ή υμενίτιδα. Είτε από τους χειρισμούς του γιατρού στην επέμβαση, είτε από τα χτυπήματα ως αθλητής.
Για να λένε όμως οι Ισπανοί ότι έχει λοίμωξη από το χειρουργείο, θα πρέπει να έχει μαζέψει υγρό στο γόνατο, να του κάνανε παρακέντηση, στη συνέχεια καλλιέργεια και να καταλήξανε για το είδος του μικροβίου.
Επαναλαμβάνω, εγώ τόσα χρόνια, τέτοιο πράγμα από απλή αρθροσκόπηση μηνίκσου, δεν έχω ξανασυναντήσει».
Ρωτήσαμε το γιατρό, τι γίνεται σε μια τέτοια περίπτωση. «Αν έχει λοίμωξη, μας είπε, έπρεπε ήδη να έχει γίνει αρθροσκόπηση για πλύση, να του δοθεί ισχυρή αντιβίωση και σε έξι εβδομάδες να είναι εντάξει για να παίξει. Από τις 20 μέρες, ακόμα και με φλεγμονή θα είναι οκ».
Το θέμα είναι ο ερασιτεχνικός χειρισμός των τραυματιών στον ΠΑΟΚ, γενικότερα. Η περίπτωση Βιτόλο, είναι το αποκορύφωμα. Ο Λίνο δεν έκανε επέμβαση όταν έπρεπε, στην αρχή καλοκαιριού. Έκανε το Σεπτέμβριο. Έφυγε γι΄ αποκατάσταση στην πατρίδα του, όπου κανείς δεν ξέρει τι εκανε…
Ο Μουσλίμοβιτς έκανε επέμβαση και έπαθε υποτροπή. Τον βλέπουμε να γυμνάζεται σε φουλ ρυθμούς και πολύ φοβούμαστε ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει τόσο νωρίς.
Ο Ζουέλα έπαθε πάλι υποτροπή. Ο Ίβιτς δεν είχε τίποτα όπως του έλεγαν και πήγε κι έκανε αρθροσκόπηση γιατί είχε τελικά, ρήξη μηνίσκου! Αν και δε μάθαμε σε ποιο γιατρό την έκανε…
Ο Σαβίνι που υποτίθεται ότι είχε χιαστό, πήγε στην Ιταλία και αποδείχτηκε ότι δεν είχε απολύτως τίποτα.
Και να μην ξεχνάμε τις περιπτώσεις τραυματιών πέρυσι, όπως ο Φιλομένο, που οι 15-20 μέρες απουσίας τους, γίνανε έξι μήνες.
Απορούμε, πώς σε μια επαγγελματική ομάδα, ο κάθε Λίνο και Βιτόλο και Μουσλίμοβιτς, ζητάνε άδεια και τους δίνεται, και πάνε για διακοπές και αποθεραπεία στην πατρίδα τους.
Κανονικά, οι παίκτες έπρεπε να είναι εδώ, να παρακολουθούνται στενά από τους γιατρούς και να ελέγχεται η πορεία της αποθεραπείας τους.
Στον ΠΑΟΚ, όμως, τα προτιμάνε διαφορετικά. Και η περίπτωση Βιτόλο, τους εκθέτει για άλλη μια φορά, ανεπανόρθωτα. 
©baladoros.com