Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ζαγοράκης...ότι πιο αληθινό και υγιές στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγδας



τι προτιμάμε?? ΖΑΓΟΡΑΚΗ ή Μαρινάκη ?? τα πρωταθλήματα τους ή την ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΜΑΣ  - το ΑΛΗΘΙΝΟ ή το ψεύτικο - το ΚΑΘΑΡΟ ή το βρώμικο - ΤΟ ΥΓΙΕΣ ή το άρρωστο - την ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ή την μπόχα

Εεενοείτε...!!!

Ηταν ένα "αντίο" αντάξιο στο μεγάλο αρχηγό της Πρωταθλήτριας Ευρώπης. Περισσότεροι από 20.000 φίλαθλοι βρέθηκαν το βράδυ της 22ας Αυγούστου 2007 στο γήπεδο της Τούμπας. Για την τελευταία παράσταση του Θόδωρου Ζαγοράκη στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.
Απέναντι στην Εθνική Ισπανίας φορώντας και πάλι τη γαλανόλευκη φανέλα με το "7" στην πλάτη, το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο μπράτσο, ο Θόδωρος Ζαγοράκης αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην καριέρα του. Γράφοντας έναν ένδοξο επίλογο στην πλούσια διαδρομή του στο χώρο του ποδοσφαίρου. Συμπληρώνοντας 120 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.  

Η ποδοσφαιρική καριέρα του Θόδωρου Ζαγοράκη ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 80 στις αλάνες της Λυδίας στην Καβάλα.Υπέγραψε το πρώτο του ποδοσφαιρικό δελτίο με την ομάδα της Λυδίας, τη Δόξα. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης δηλώνει υπερήφανος για τη γενέτειρα του, τη Λυδία Καβάλας. Μια από τις πλέον ιστορικότερες ελληνικές πόλεις, με τεράστια χριστιανική παράδοση. Περισσότερα για την Λυδία ΕΔΩ....

Γρήγορα εντοπίστηκε από τους ανθρώπους της Καβάλας στην οποία εντάχθηκε το καλοκαίρι του 1988. Ουσιαστικά τότε άνοιξε η πόρτα της επιτυχίας, που ήρθε με πολύ κόπο και ιδρώτα στα 16 χρόνια επαγγελματικής καριέρας στο χώρο του ποδοσφαίρου.
Εντάχθηκε στον ΠΑΟΚ το Δεκέμβριο του 1992. Το ντεμπούτο του στην Α' Εθνική έγινε στο κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης: Αρης - ΠΑΟΚ 1-2 στις 23 Δεκεμβρίου 1992. Ο Θοδωρής λατρεύτηκε από τους φίλους της μεγάλης ομάδας της Θεσσαλονίκης στα έξι χρόνια παραμονής του στην Τούμπα. Αμοιβαία τα αισθήματα, καθώς κι ο ίδιος αγάπησε τον ΠΑΟΚ και την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Βοήθησε το «Δικέφαλο» στην εντυπωσιακή πορεία του στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ την περίοδο 1997-1998, όταν άφησε άφωνη ολόκληρη την Ευρώπη με τον αποκλεισμό της μετέπειτα νταμπλούχο Αγγλίας, Άρσεναλ από την συνέχεια του θεσμού.

Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του εκείνη την χρονιά προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της Αγγλικής Leicester City στην οποία και μεταγράφηκε τον Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς. Με πολύ καλές εμφανίσεις στα τελευταία 12 παιχνίδια της Premieship βοήθησε την ομάδα του να καταταγεί στην πρώτη δεκάδα του πρωταθλήματος. Τις επόμενες δύο χρονιές δεν χρησιμοποιήθηκε σαν βασικός με 14 από τις 33 συνολικά εμφανίσεις του στις σεζόν 98/99 και 99/00 να είναι από τον πάγκο. Η σταγόνα που έκανε να ξεχειλίσει το ποτήρι ήταν η χρησιμοποίησή του μόνο για ένα λεπτό στον τελικό του League Cup το 1999 και τον οδήγησε πίσω στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ  όπου υπόγραψε το καλοκαίρι του 2000.

Ο Ζαγοράκης κατέκτησε με την ΑΕΚ το κύπελλο Ελλάδος το 2002 και σημείωσε τέσσερα γκολ με την ομάδα του την ίδια χρονιά στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Συμμετείχε σε 11 από τους 12 αγώνες που έδωσε η ΑΕΚ τις περιόδους 2002-2003 και 2003-2004 στο Champions League. Ταυτόχρονα συμμετείχε για πέμπτη φορά σε προσπάθεια της Εθνικής ομάδος για πρόκριση σε τελικούς μεγάλης διοργάνωσης, προσπάθεια που στέφθηκε με επιτυχία, με την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Πορτογαλίας

ΧΡΟΝΙΑ - ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟ 2004 ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΖΑΓΟΡΑΚΗ

Το 2004 είναι χρονιά - σταθμός για τον Θόδωρο Ζαγοράκη. Ως αρχηγός της ελληνικής εθνικής ομάδας αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης κατακτώντας την πρώτη θέση στο Euro 2004 της Πορτογαλίας. Mετά από ψηφοφορία ανακηρύχθηκε από τον απλό κόσμο και την τεχνική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ο MVP του τουρνουά και συμπεριλήφθηκε στην All star 23αδα της διοργάνωσης. Νωρίτερα είχε ψηφισθεί MVP στον εναρκτήριο αγώνα  της Ελληνικής ομάδας με την Πορτογαλία, αλλά και στον μεγάλο τελικό της 4ης Ιουλίου.

Κορυφαίες στιγμές μέσα στο Δεκέμβριο του 2004, η ανάδειξη του ως 5ος καλύτερος ποδοσφαιριστής της Ευρώπης στο έγκυρο δημοψήφισμα του γαλλικού περιοδικού FRANCE FOOTBALL, η 18η θέση στη ψηφοφορία της FIFA, η συμμετοχή του στην καλύτερη ενδεκάδα της γαλλικής εφημερίδα L' EQUIPE και η ανάδειξη του ως κορυφαίου Έλληνα αθλητή για το 2004 από τον Π.Σ.Α.Τ.

ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Ο ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ

Το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου 2004 ο Θόδωρος Ζαγοράκης έγραψε ιστορία. Έγινε ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας των Ανδρών.

Τεράστια τιμή για τον Καβαλιώτη ποδοσφαιριστή, που ξεκίνησε την πορεία μέσα στο χρόνο στο μακρινό για τους Ελληνες, Τόφτιρ των Νησιών Φερόε στις 7 Σεπτεμβρίου 1994 και συνεχίστηκε με τελευταία στάση ένα άλλο λιμάνι: τον Πειραιά. Εκεί το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου 2004, απέναντι στο Καζακστάν, ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας πέτυχε το ακατόρθωτο: Αγωνίστηκε για 100η φορά με τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Η νίκη με 3-1 στο δρόμο για την τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Γερμανίας το 2006, όπου θέλει να είναι και ο τελευταίος του σταθμός, λίγη σημασία έχει μπροστά στο απίστευτο ρεκόρ.

Στις 9 Φεβρουαρίου ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας στην 101η συμμετοχή του με τη γαλανόλευκη φανέλα σημείωσε το πρώτο γκολ της καριέρας του με το εθνόσημο στο στήθος, ανοίγοντας το δρόμο για την επικράτηση επί της Δανίας με 2-1 στα πλαίσια της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ της Γερμανίας.πηγή: zagorakis.gr




ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (07/07/2004)



Κορυφαίος του EURO ο Θοδωρής Ζαγοράκης

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης ανέδειξε, φυσικό ήταν, τον παίκτη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με τις ψήφους των οκτώ μελών του Γκρουπ Τεχνικών Μελετών της UEFA και τη μία του κοινού που εξέφρασε την προτίμησή του στην ιστοσελίδα των διοργανωτών. The winner is, η προφανής επιλογή, ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο Ζεράρ Ουλιέ, μέλος του γκρουπ, εξήγησε: «Σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά και στον τελικό εναντίον της Πορτογαλίας, ο αρχηγός της Ελλάδας έδειξε την ποιότητα του ηγέτη, το ταλέντο, την τεχνική ικανότητα, αλλά και το χαρακτήρα του». Το δώρο του, Man of the Tournament, θα το πάρει στο ετήσιο γκαλά της UEFA, 26 Αυγούστου στο Μονακό. ….

Στις ατομικές λίστες έχουμε τους πρώτους τρεις στα τάκλιν (Ζαγοράκης 59, Κατσουράνης 36, Σεϊταρίδης 35), το δεύτερο τερματοφύλακα σε αποκρούσεις (Νικοπολίδης 21, 29 ο βομβαρδιζόμενος Λετονός Κολίνκο), τον δεύτερο σε φάουλ στο παθητικό (Ζαγοράκης 20, πρώτος, μικροέκπληξη, ο Ντέκο με 22), τον δεύτερο σε φάουλ κερδισμένα (Καραγκούνης 19, μολονότι έλειψε στο...
μισό τουρνουά, πρώτος και εδώ ο Ντέκο με 29).




ΛΕ ΜΟΝΤ



“Ζαγοράκης: Ενας αρχηγός με το χάρισμα του Ντεσάν”



ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
24/06/2004




“… Και θα κλείσω μ' ένα στοίχημα. Στοιχηματίζω, λοιπόν, ότι αυτός ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής και αρχηγός της Εθνικής, κ.Ζαγοράκης, σε κάποιον αγώνα στη Λεωφόρο ή στο καινούργιο Καραϊσκάκη, όταν κληθεί να εκτελέσει ένα κόρνερ, θα φάει στο κεφάλι τουλάχιστον ένα μπουκάλι από κάποιον... καριόλη οπαδό, ο οποίος -είμαι σίγουρος- πανηγύριζε στην Ομόνοια μαζί με τους ομοίους του την πρόκρισή μας στους οχτώ της Ευρώπης. Και ώς τότε, γεια σας.”



Α Μπόλα (Πορτογαλική εφημερίδα)
“Από τώρα και στο εξής θα λέμε Ζ όπως Ζαγοράκης και όχι Ζ όπως Ζιντάν”



“Εκίπ”
Γαλλική εφημερίδα


“Ο Ζαγοράκης ήταν το σύμβολο της μαχητικότητας της ομάδας του, η οποία έδειξε μεγαλύτερη συνοχή και ομοιογένεια από τη γαλλική.”




football legends
John Harding 02-Jul-04



My three legendary Z-ealots are Gianfranco Zola, Christian Ziege and Theo Zagorakis.
The rise of Theo Zagorakis from reserve-team footballing journeyman in England to hero of Greece's Euro 2004 campaign has been one of the tournament's great stories.


Theo was born on 27th October 1971 in Kavala, Greece. Signed by Leicester City in February 1998 for £750,000 from PAOK Salonika, he was unlucky never to make an impact during his two-year spell. In fact, Zagorakis was not even certain of a first-team place, occasionally playing in FA Premier Reserve League South matches, although he did replace Robbie Savage in the last minutes of Leicester's losing1999 League Cup Final appearance.


Teammate Robbie Elliott commented: "He was always first pick in five-a-sides and was brilliant on the ball. It just took him a bit of time adjusting to the English style of play."
He ultimately moved to AEK Athens in summer 2000. He is an aggressive battler, although in tournament guides he is unfairly dismissed as Greece's 'hardworking captain and most-capped player'. However, Greece's 65th-minute winning goal against France in the Euro 2004 quarter final was brilliantly made by Theo, his deft flick over Bixente Lizarazu, followed by a pinpoint cross inviting the fulminating finish it received. He has played over 90 times for Greece.

Αθηναϊκό Πρακτορείο
Ειδήσεων
Ζαγοράκης ο κορυφαίος!
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης αναδείχτηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής του EURO 2004

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από την UEFA, ο αρχηγός της εθνικής Ελλάδας, ψηφίσθηκε ως ο κορυφαίος παίκτης της διοργάνωσης, από την οκταμελή τεχνική επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, αλλά και από τους φιλάθλους που παρακολούθησαν το EURO 2004 και εξέφρασαν την προτίμηση τους μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του τουρνουά. Ο Έλληνας άσος θα παραλάβει το βραβείο καλύτερου ποδοσφαιριστή στις 26 Αυγούστου.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ, φορούσε επίσης το περιβραχιόνιο της εθνικής ομάδας, στην ξέφρενη πορεία της εθνικής Ελλάδας προς τον ευρωπαϊκό τίτλο, που ολοκληρώθηκε χθες βράδυ, όταν οι ποδοσφαιριστές του Ότο Ρεχάγκελ, κατέκτησαν τον τίτλο, με τη νίκη τους (1-0) κόντρα στην Πορτογαλία, τη διοργανώτρια χώρα, στο στάδιο «Ντα Λουζ», της Λισαβόνας.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης αγωνίσθηκε και στα 8 παιχνίδια (6 νίκες) της εθνικής ομάδας στην προκριματική φάση του EURO 2004, όπου η Ελλάδα πήρε την πρώτη θέση στον 6ο όμιλο αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Ισπανία (έδωσε αγώνες μπαράζ) και στην τρίτη την Ουκρανία.
Για πρώτη φορά στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων συμμετείχαν και οι φίλαθλοι για την ανάδειξη του καλύτερου ποδοσφαιριστή του τουρνουά. Η ψήφος των φιλάθλων (απέστειλαν τις προτιμήσεις του στο site της διοργάνωσης euro2004.com), συμπεριλήφθηκε στις οκτώ της τεχνικής επιτροπής. Η τεχνική επιτροπή αποτελείτο από οκτώ προπονητές, τον Ρόι Χόντγκσον, τον Ζεράρ Ουγιέ, τον Ανγκελ Ιορντανέσκου, τον Γκιόργκι Μέζεϊ, τον Ολγκερ Οσιεκ, τον Γιόζεφ Βένγκλος, τον Μπέρτι Φογκτς και τον Αντι Ρόξμπουργκ.

Η βράβευση του Θοδωρή Ζαγοράκη ως του καλύτερου ποδοσφαιριστή του τουρνουά, θα πραγματοποιηθεί στο ετήσιο γκαλά της UEFA, που γίνεται στο Μονακό, στις 26 Αυγούστου.


Ζεράρ Ουγιέ: "Ο Ζαγοράκης ήταν ο καλύτερος"
Oτι θα υποκλιθεί σε αυτόν όλος ο κόσμος και μάλιστα στα 32 του χρόνια, ο Θόδωρος Ζαγοράκης, ίσως να μην το περίμενε, ούτε στα πιο τρελά του όνειρα. Κι όμως ο "Τέο", αναδείχθηκε ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του EURO 2004 και το όνομα του θα μείνει για πάντα στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και όχι μόνο.

Ο αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004, έκανε όλους τους φιλάθλους, άλλα και τους ειδικούς του ποδοσφαίρου να... παραμιλάνε με την απόδοση του στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Στην "μεγαλειότητά" του υποκλίθηκε και ο προπονητής της Λίβερπουλ, Ζεράρ Ουγιέ, που είναι και μέλος της τεχνικής επιτροπής της UEFA:

"Ο Ζαγοράκης ήταν ο καλύτερος. Hταν ο αρχηγός και επίσης ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης στον πρώτο αγώνα, κατά της Πορτογαλίας. Hταν πολύ δραστήριος και έδειξε τα χαρακτηριστικά ενός παίκτη ηγέτη. Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και η άριστη τεχνική του κατάρτιση φάνηκε και στον τελικό".


Για την ανάδειξη του κορυφαίου του τουρνουά, ψήφισαν συνολικά οκτώ άτομα, μέλη της τεχνικής επιτροπής, ενώ μία ψήφος δόθηκε από την ηλεκτρονική ψηφοφορία του κοινού, που έγινε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης (www.euro2004.com). Εκτός των Ρόξμπουργκ και Ουγιέ, στην τεχνική επιτροπή μετείχαν ακόμη οι: Ρόι Χόντγκτσον, Aνγκελ Ιορντανέσκου, Γκιόργκι Μεζέι, Χόλγκερ Iσιεκ, Γιόζεφ Βένγκλος και Μπέρτι Φογκτς.
Ο Ζαγοράκης Νο.1 παίκτης του EURO

Ακόμη και αν σε αυτό το EURO οι Γερμανοί δεν μπορούν να χαρακτηριστούν αμερόληπτοι στην κριτική της Ελλάδας, λόγω Ρεχάγκελ, ο Θόδωρος Ζαγοράκης δικαιωματικά κερδίζει την πρώτη θέση στην βαθμολογία του γερμανικού περιοδικού Κίκερ, όπως αναφέρεται στο σχετικό site της ΕΡΤ.

Το Κίκερ βαθμολογεί έπειτα από κάθε αγώνα τους ποδοσφαιριστές των ομάδων με μια κλίμακα που έχει ως άριστα το 1 και χειρότερο βαθμό το 6. στους τέσσερις αγώνες της Εθνικής μας λοιπόν η μέση βαθμολογία του αρχηγού προκύπτει 2,13 και είναι η κορυφαία όλων των ποδοσφαιριστών που συμμετέχουν στο EURO.


Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Κάρελ Πομπόρσκι με 2,33 και τρίτος είναι ένας ακόμη Έλληνας, ο Τραϊανός Δέλλας με 2,38, ο οποίος ισοβαθμεί ουσιαστικά με τους "αποκλεισμένους" Χένρικ Λάρσον, Πάτρικ Λιούνγκμπεργκ και Σολ Κάμπελ

Ζαγοράκης: "στους Ελληνες όλης της γης"


Στους Ελληνες όλου του κόσμου, αφιέρωσε ο Θοδωρής Ζαγοράκης το τρόπαιο που κατέκτησε η Εθνική μας ομάδα, στον χτεσινό τελικό του EURO 2004. " Ο,τι μας έδωσε ο Θεός, η ελληνική ψυχή, είναι δυνατότερη απ΄ ό,τι μπορεί να δώσει στους ανθρώπους. Ημασταν μια γροθιά, ενωμένοι και φτάσαμε σ΄ αυτό το σημείο" τόνισε ο αρχηγός της Πρωταθλήτριας Ευρώπης poy ψηφίστηκε και πολυτιμότερος παίκτης του τελικού.

"Ευχαριστώ όλα τα παιδιά, δεν έχω λόγια να πω. Δεν μπορώ να περιγράψω αυτά που αισθάνομαι. Ο,τι μας έδωσε ο Θεός, η ελληνική ψυχή, είναι δυνατότερη απ΄ ό,τι μπορεί να δώσει στους ανθρώπους. Ημασταν μια γροθιά, ενωμένοι και φτάσαμε σ΄ αυτό το σημείο. Καταφέραμε με αυτή την ιστορική επιτυχία, το τρόπαιο, ό,τι και οι πρόγονοί μας. Το αφιερώνουμε σε όλους τους Ελληνες πάνω στη γη".