Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

«πολλοί συγγενείς του κυρίου Μ. είχαν τοποθετήσει σημαντικά ποσά στο παιχνίδι (σ.σ.: Πανιώνιος-Ντιναμό Τιφλίδας) αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη τους μήνες μετά τον αγώνα».



κλικ για μεγέθυνση
Η ΕΠΟ καθυστέρησε σχεδόν πέντε μήνες να διαβιβάσει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τον Δ' φάκελο με τα φερόμενα ως «στημένα παιχνίδια» της Σούπερ Λίγκας και της Β' Εθνικής, ενώ ένας παράγοντας με τα αρχικά Α.Μ. εμπλέκεται στη σχετική λίστα της UEFA σε παιχνίδια του Πανιωνίου και του Ολυμπιακού Βόλου.Αυτά τα σημαντικά στοιχεία προκύπτουν από το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Κ.Ε.» για την υπόθεση των 39 ύποπτων παιχνιδιών ελληνικών ομάδων, την οποία ερευνά το νεοσύστατο Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και την έχει χρεωθεί η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην κ. Παπανδρέου κατέθεσαν στις 21 Φεβρουαρίου 2011 (στο «Ελ. Βενιζέλος») τέσσερα στελέχη της UEFA για τα ύποπτα παιχνίδια.Πρόκειται για τον Αλασντέρ Μπελ, υπηρεσιακό επικεφαλής του Πειθαρχικού Τμήματος της UEFA, τον Γκρέιαμ Πίκερ, συντονιστή πληροφοριών του τμήματος, τον Καρλ Ντοντ, ειδικό αναλυτή στοιχήματος, και τον Γκέρχαρντ Καπλ, γενικό επιθεωρητή επί πειθαρχικών θεμάτων. Πρώτος κατέθεσε ο Καπλ, που είχε ενεργό ρόλο ως γενικός επιθεωρητής στις υποθέσεις του αγώνα του Κυπέλλου UEFA του Πανιωνίου εναντίον της Ντιναμό Τιφλίδας (5-2) την 1/12/2004 και του αγώνα στο Κύπελλο Intertoto του Αιγάλεω εναντίον της Ζαλγκίρις Βίλνιους (1-3) στις 16/7/2005.
Στη λίστα με τα φερόμενα ως «ύποπτα παιχνίδια» (χαρακτηρίζεται ως διεφθαρμένο) είναι κι αυτό του Αστέρα Τρίπολης με τον Πανθρακικό. Η ομάδα της Τρίπολης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «ας ψάξουν αλλού τα λαγωνικά των στοιχηματατζήδων για ύποπτα παιχνίδια, και ας αφήσουν τον ΑΣΤΕΡΑ ήσυχο στο δικό του δρόμο, μακριά από άρματα και κέντρα εξουσίας, γιατί τελικά αυτόν τον δρόμο πληρώνει».
«Δεν υπάρχει άλλη χώρα-μέλος της UEFA που έχει τόσο πολλά παιχνίδια ύποπτα για στήσιμο», σχολίασε χθες ο δημοσιογράφος Φέρρυ Μπατζόγλου, που έκανε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στην «Κ.Ε.». Τον Απρίλιο του 2010 ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλευρής είχε αποκαλύψει ότι τα φερόμενα ως «στημένα παιχνίδια» ήταν 27 και μέσα σε ένα χρόνο προστέθηκαν άλλα δώδεκα!
Σημαντική ήταν η κατάθεση του Καρλ Ντοντ, κυρίως για την τεκμηρίωση του υλικού της UEFA. Ο Βέλγος θεωρείται από τους εδικούς ως ο «πάπας των αναλυτών του Στοιχήματος» και εξήγησε διεξοδικά τη λειτουργία και τη μεθοδολογία, τονίζοντας πόσο έκπληκτος έχει μείνει από τα ευρήματα στους ελληνικούς αγώνες.
Οι Πίκερ και Μπελ ταυτοποίησαν στην κ. Παπανδρέου τον πέμπτο μάρτυρα της UEFA, που μίλησε με την εισαγγελέα μέσω Skype. Αυτός ήταν ο Πέτερ Λίμαχερ, τότε επικεφαλής του Πειθαρχικού Τμήματος της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας, που είχε αποκαλύψει στις 13/9/2009 το θέμα των «ύποπτων αγώνων» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Οι εκτιμήσεις του βασίστηκαν στα στοιχεία που του προσέφερε το «Σύστημα Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης» («Betting Fraud Detection System»/BFDS) της UEFA. Το BFDS παρακολουθεί από τη σεζόν 2008-09 πέρα από τα παιχνίδια της UEFA και αγώνες σε εθνικό επίπεδο, δηλαδή όλους τους αγώνες Α' και Β' κατηγορίας, αλλά και τους αγώνες Κυπέλλου στις 53 Ομοσπονδίες-μέλη της UEFA. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία διαθέτει ένα λογισμικό το οποίο εντοπίζει αντικανονικές αποδόσεις.
Από τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα για τα φερόμενα ως «στημένα παιχνίδια» πολλά ερωτήματα γεννάει το γεγονός ότι η ΕΠΟ καθυστέρησε πέντε μήνες να διαβιβάσει τον Δ' φάκελο στη γ.γ.Α. Ο φάκελος επιδόθηκε στην ομοσπονδία τον Ιούνιο του 2010 και στη γ.γ.Α. εστάλη στις 10 Νοεμβρίου 2010! Σε αυτόν τον φάκελο περιέχονται τρεις αγώνες της Super League της σεζόν 2009-10 (Πανθρακικός - Πανιώνιος, Λεβαδειακός - Πανθρακικός, Αστέρας Τρίπολης - Πανθρακικός).
Τέλος, για τον αγώνα κυπέλλου Παναργειακού - Ολυμπιακού Βόλου η αναφορά της UEFA είναι επιβαρυντική για ένα φυσικό πρόσωπο με τα αρχικά Α.Μ., το οποίο σχετίζεται όχι μόνο με τον προαναφερθέντα αγώνα Κυπέλλου, αλλά και με το περιβόητο παιχνίδι του Κυπέλλου UEFA μεταξύ του Πανιωνίου και της Ντιναμό Τιφλίδας. Στη σελίδα 5 του σχετικού πορίσματος αναφέρεται ότι «πολλοί συγγενείς του κυρίου Μ. είχαν τοποθετήσει σημαντικά ποσά στο παιχνίδι (σ.σ.: Πανιώνιος-Ντιναμό Τιφλίδας) αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη τους μήνες μετά τον αγώνα».
Η ΕΠΟ έως και χθες αργά το βράδυ δεν είχε εκδώσει καμία ανακοίνωση για το θέμα... 
Πηγή:enet.gr