Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ. ΧΙΟΥ | Η επανάσταση έλαβε τέλος



Tο πρωτάθλημα 2011-2012 δεν συμπεριλαμβάνει στους διεκδικητές του τον ΠΑΟΚ. Το παιχνίδι της Κυριακής ήταν απλώς η αφορμή για να φανεί η γύμνια του φετινού ρόστερ του ΠΑΟΚ και οι περιορισμένες δυνατότητες του. Η ομάδα χρειαζόταν μεταγραφές ουσίας το καλοκαίρι, έτσι ώστε όχι μόνο να αντικαταστήσει όσους έφυγαν, αλλά και κάποιους από αυτούς που έμειναν αλλά λόγο ηλικίας πλέον δεν μπορούν να προσφέρουν όπως παλιότερα. Δεν χρειαζόταν
μεταγραφές φτηνών λύσεων που απλώς γεμίζουν το ρόστερ χωρίς να δίνουν ουσιαστικές βοήθειες στην ομάδα. Αυτό όμως επέλεξε η διοίκηση.
Όταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης ανέλαβε τη διοίκηση του ΠΑΟΚ, η βασική του υπόσχεση προς τον κόσμο ήταν η οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ και το χτίσιμο ομάδας που θα διεκδικεί τίτλους.

Ύστερα από τέσσερις σεζόν φαίνεται καθαρά ότι απέτυχε να υλοποιήσει το στόχο του. Η ΠΑΕ πέρα από τα γνωστά χρέη προς το δημόσιο τα οποία συνεχίζουν να υφίστανται (δεν έγινε η πολυπόθητη ρύθμιση των χρεών) χρεώθηκε και με ένα επιπλέον ποσό (προϊόν κακοδιαχείρισης προφανώς) που το ακριβές μέγεθος του εμείς δεν το γνωρίζουμε καθώς ποτέ δεν ενημερωθήκαμε επίσημα από ΠΑΕ ή ΑΣ ως οπαδοί-βασικοί χρηματοδότες της ομάδας. Δηλαδή οικονομική εξυγίανση δεν έγινε. Αντιθέτως το συνολικό χρέος μεγάλωσε.
Επίσης η ομάδα δεν κατέκτησε όλο αυτό το διάστημα κανένα τίτλο παρά μόνο ως επιτυχία μπορεί να θεωρηθεί η συμμετοχή μία φορά στα προκριματικά του CL (όπως και επί Γούμενου το 2004) και η πρόκριση στους 32 του EL. Όμως οι τίτλοι είναι οι πραγματικές επιτυχίες που ανεβάζουν επίπεδο μία ομάδα και τίτλους δεν πήρε ο ΠΑΟΚ αυτά τα χρόνια.
Ως εκ τούτου πίστη μας είναι ότι ο Θόδωρος Ζαγοράκης έκλεισε τον κύκλο του στον ΠΑΟΚ. Ίσως δεν υπάρχει κάποιος επενδυτής να αναλάβει την ομάδα αυτή τη στιγμή, σίγουρα όμως μπορεί να βρεθεί κάποιος καλύτερος διαχειριστής.

Υ. Γ. Συνειδητά επιλέξαμε στο παραπάνω κείμενο να μην χρησιμοποιήσουμε λέξεις όπως Σαλπιγγίδης, Γκαγκάτσης, διαιτησία, αθλητική δικαιοσύνη, αστυνομία, ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα. Έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν πολλές φορές.

paokchios.blogspot.com/