Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Τζορτζ Μπεστ..



12 ατάκες του George Best  (κλικ)
George Best: “If I’d been born ugly, you’d never have heard of Pelé.”
Σε ηλικία μόλις 22 ετών ο επιθετικός, που μάγεψε τα γήπεδα της Αγγλίας, είχε ήδη κατακτήσει το Πρωτάθλημα Αγγλίας, το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης και τη Χρυσή Μπάλα.

Από το 1969 και μετά όμως η αγάπη του για το ποτό άρχισε να
επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την απόδοσή του με συνέπειες την αποχή και τους διωγμούς από τις προπονήσεις.

Οι επιχειρηματικές του προσπάθειες τον γέμισαν χρέη, ενώ στην οικονομική του κατάρρευση συνέβαλε και το πάθος του για τον τζόγο. Την πρώτη φορά που έπαιξε κέρδισε 50.000 λίρες και στη συνέχεια προσπαθούσε μάταια να έχει μια παρόμοια επιτυχία. Το 1972, ο νέος προπονητής της Γιουάιτεντ Tommy Docherty, τον στέλνει να προπονείται με τους «μικρούς» και ο Μπεστ ανακοινώνει ότι κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Ωστόσο επιστρέφει μετά από εννέα μήνες για να συνεχίσει να έχει τεταμένες σχέσεις με τους «κόκκινους διαβόλους».

Το 1974 σε ηλικία 28 ετών αποχωρεί από την αγαπημένη του ομάδα στην οποία σημείωσε 137 γκολ σε 371 επίσημες εμφανίσεις και συνεχίζει σε άλλες 18 ομάδες, μέχρι την αποχώρησή του από τους αγωνιστικούς χώρους το 1984.

Η άσωτη ζωή με ποτά και ξενύχτια δεν τον αφήνει να συνεχίσει να ξεδιπλώνει το ποδοσφαιρικό του ταλέντο και οδηγείται στην καταστροφή με αποτέλεσμα ο Τύπος συχνά να περιστρέφεται γύρω από την εξωγηπεδική συμπεριφορά του «5ου σκαθαριού».

Μάλιστα, στα τέλη του 1984 καταδικάστηκε σε τρεις μήνες φυλάκιση, επειδή οδηγούσε μεθυσμένος και προσέβαλε έναν αστυνομικό. Τα Χριστούγεννα τα πέρασε στη φυλακή «Ford Open Prison».

Πάντα δίπλα στον κόσμο του ποδοσφαίρου πέρασε από το δίκτυο Sky Sports, όπως και από κάποιες εφημερίδες, και στις 25 Νοεμβρίου 2005 έφυγε από τη ζωή λόγω προβλήματος στο συκώτι που είχε δημιουργηθεί από το αλκοόλ. Ο θρύλος της Γιουνάιτεντ πέθανε στο νοσοκομείο του Κρόμουελ. Στην κηδεία στο Μπέλφαστ, περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι είπαν το τελευταίο αντίο στον απόλυτο σταρ των γηπέδων.

Χαρακτηριστική ατάκα του μοναδικού Μπεστ: «Ξόδεψα το 90% των χρημάτων μου σε ποτά, κορίτσια και γρήγορα αυτοκίνητα. Τα υπόλοιπα απλώς τα σπατάλησα».