Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

O Μάτζικ βάζει τα πράγματα (και τον Λάζο) στην θέση τους....



«Ο Λάζαρος έπρεπε να πάρει άδεια για να τελειώσει κάποια θέματα. Στο τέλος της εβδομάδας είπα ότι θα τιμήσουμε την απεργία των αθλητών. Η ομάδα κατέβηκε στην Αθήνα κομπλέ και είχα ραντεβού με τους παίκτες να μιλήσουμε. Η προσωπική μου τοποθέτηση ήταν να μην εκτεθεί ο ΠΑΟΚ, να μην παρουσιαστούν οι παίκτες με… πέδιλα στο γήπεδο. Απεργήστε, αλλά με τον σωστό τρόπο. Δεν υπήρξε καμία πίεση από κανέναν. Ούτε από τον πρόεδρο, ούτε από τον προπονητή. Μετά το φαγητό, είχα την πληροφορία ότι υπάρχει σοβαρότατη πίεση από τον Λάζαρο στους ξένους παίκτες να μην παίξουν με τον Παναθηναϊκό. Τους κάλεσα και τους είπα ότι αν δεν παίξουν, θα μηδενιστούμε, θα μας κόψουν ένα ως έξι βαθμούς και θα μας επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο. Αν εσείς συνεχίσετε την απεργία και την άλλη βδομάδα, η ομάδα θα ξεκινήσει με -8 ή -10 βαθμούς. Οι ξένοι το κατάλαβαν και ήμασταν ΟΚ. Πήγαμε στο γήπεδο και έγιναν διάφορα ευτράπελα.
Ο Λάζαρος μας παρακάλεσε να μην μπει κανείς στα αποδυτήρια, παρά μόνο εκείνος με τους ξένους. Περιμέναμε, περιμέναμε, περιμέναμε. Είκοσι λεπτά κάναμε βόλτες. Ο "Λάζος" παρακάλεσε να μείνουν οι ξένοι μέσα στα αποδυτήρια πέντε λεπτά. Ντρέπομαι που λέω ότι συνέβησαν όλα αυτά σε μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Σε επίσημο παιχνίδι. Μπήκα στα αποδυτήρια και είπα στους Έλληνες να βγούνε από τα αποδυτήρια και να πάνε στις κερκίδες για να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους. Ο Λάζος είπε ότι δε θα βγούνε και ότι δε θα παίξει κανείς. Είπα στους Αμερικανούς παίχτες ότι όποιος δεν μπει να παίξει στο προχθεσινό παιχνίδι, για το οποίο έχει πληρωθεί, θα αντιμετωπίσει σκληρά μέτρα, μέχρι και διακοπή συμβολαίου. Κάνε διακοπή συμβολαίου σε μένα, είπε ο Λάζος, βρίζοντάς με χυδαία. Καταλαβαίνω την αγωνία του. Είδε τους φίλους του να "σπάνε" την απεργία. ΠΣΑΚ σημαίνει Πανελλήνιος Σύνδεσμος, Πανελλήνιος. Ο Λάζαρος δεν έχει καμία δουλειά να πιέσει αφόρητα τους παίκτες μας να μην αγωνιστούν. Να περάσει το δικό του στην ομάδα. Ο ΠΑΟΚ τον πλήρωσε αδρά για να είναι αθλητής και όχι για να διοικήσει. Μετά από αυτό βγήκα έξω. Οι ξένοι άρχισαν ζέσταμα και οι Έλληνες βγήκαν στο γήπεδο. Τον Λάζαρο δεν τον έβαζαν στο γήπεδο. Μεσολάβησα εγώ στον αρχηγό της Αστυνομίας. Μπήκαν στο γήπεδο, στο κέντρο του γηπέδου, για να διαμαρτυρηθούν. Είπα στον διοικητή ότι, αφού είναι με πολιτικά, οφείλει να τους πάει στην κερκίδα. Είπα τρεις φορές στους Ελληνες να πάνε στην κερκίδα για να μην τιμωρηθεί η ομάδα. Την τρίτη φορά ήρθαν τα ΜΑΤ και ανέβηκαν στην κερκίδα. Αυτή είναι η αλήθεια. Πως θα μπορούσα να πιέσω έναν πρόεδρο να κάνει κάτι που δεν θέλει; Ποτέ δεν είπα σε κανέναν Ελληνα τι θα κάνει. Κανείς από τον ΠΑΟΚ δεν είπε τίποτα σε κανέναν Ελληνα. Δεν ανέχομαι, όμως, να εκτίθεται μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ για οποιονδήποτε Λάζαρο. Τον πήραμε τον Λάζο, στηρίξαμε πολλά πάνω του, μας αλλάζει όλα τα πλάνα, αλλά ποσώς με ενδιαφέρει αυτό. Δεν είναι τυχαίο ότι απέτυχε παταγωδώς η απεργία ή ότι παραιτήθηκαν ο Τσιάρας και ο αντιπρόεδρος του ΠΣΑΚ. Ο Λάζαρος δεν θέλει να μιλάει με επιχειρήματα, γιατί δεν έχει επιχειρήματα. Του λέγαμε ότι θα τιμωρηθεί η ομάδα, θα σε στηρίξουμε, αλλά δεν άκουγε. Δεν μπορεί να κάνει διάλογο. Δεν έχει διάλογο. Αισθάνομαι μίσος και οργή για έναν άνθρωπο που του δώσαμε τα πάντα. Είναι ντροπή και αισθάνομαι οργή. Μπορεί να θεώρησε ο Λάζος ότι ο ΠΑΟΚ είναι ο Δούρειος Ιππος για να κάνει κάποια πράγματα με τον ΠΣΑΚ. Εμείς ήμασταν ανοικτά υπέρ της απεργίας. Των Ελλήνων, όμως, μόνο. Εμένα με πείραξε ότι πήγε να μιλήσει στους ξένους. Ο Λάζαρος ήθελε να κρατήσει τους ξένους εκτός για να πει ότι αυτός δεν επέτρεψε να γίνει το παιχνίδι. Δεν υπήρχε λόγος να μιλήσουμε μαζί του νωρίτερα. Δεν είχε δείξει δείγματα ότι θα κάνει κάτι τέτοιο. Είναι αθλητής. Έχει τον ρόλο του. Είναι ηγέτης. Ο Λάζαρος είχε ξεκάθαρο ρόλο και καθαρό μυαλό να προστατέψει την ομάδα, αλλά δεν το έκανε».

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο τιμ μάνατζερ του Δικεφάλου, Τέλης Ζουρνατζίδης, ο οποίος τόνισε πως ο ΠΑΟΚ έχτισε την ομάδα πάνω στον Παπαδόπουλο και ο διεθνής σέντερ πρόδωσε την εμπιστοσύνη τους.

 «Ήμασταν η μοναδική ομάδα που δεν έπιασε κανέναν παίκτη για να του πει τι θα κάνει. Η μοναδική ομάδα στην Α1. Αυτό έπρεπε να εκτιμηθεί από τον Λάζαρο. Σεβαστήκαμε τους αθλητές μας. Αν απεργούσαν οι παίκτες όλων των ομάδων, δε θα έπαιζε και ο ΠΑΟΚ. Ξέραμε από την αρχή ότι ο ΠΑΟΚ θα τιμωρηθεί για ό, τι γίνεται. Εννέα ομάδες κατέβηκαν με πλήρες ρόστερ και τέσσερις μόνο με ξένους και έφηβους. Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε μόνο με ξένους. Μόνο ο ΠΑΟΚ. Επενδύσαμε πάρα πολλά στην ομάδα, έτσι ώστε ο Λάζος να είναι ο άνθρωπος που θα αναγεννήσει τον ΠΑΟΚ. Και αυτό είναι το ευχαριστώ. Γιατί έπρεπε να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ; Δεν θα αφήναμε με τίποτα να γίνει αυτό. Ποτέ. Ο ΠΑΟΚ είναι υπεράνω όλων. Δεν θέλαμε να φέρουμε κανέναν σε δύσκολη θέση. Οι ξένοι ήρθαν σε πολύ δύσκολη θέση από την πίεση του Λάζου. Οι ξένοι δεν είχαν συμμετοχή στο όλο θέμα και ουσιαστικά την πλήρωσαν αυτοί. Αισθανόμαστε πάρα πολύ άσχημα. Αλλά είμαστε δυνατοί. Θα κάνουμε προσωπική δουλειά για να καλύψουμε το κενό. Θα δώσουμε τα πάντα».
ΣΧΟΛΙΟ:ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ Κ Α Ν Ε Ν Α Σ ,κύριε Λάζαρε Παπαδόπουλε.-