Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΟΚ-Σολέ 74-62 Πρώτη νίκη στο Εurocup - ΣΟΥΛΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ:Στηριχθήκαμε στην άμυνά μας...



Με καλή άμυνα και εξαιρετικούς τους  Γκίντενς  Γκορί και Ντικούδη ο ΠΑΟΚ πήρε την πρώτη του νίκη στο Εurocup επικρατώντας της Σολέ με 74-62 για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων της διοργάνωσης.Το αρνητικό της ημέρας είναι η αποχώρηση του  Ρασάντ Ράιτ με διάστρεμα (?) στο αριστερό πόδι τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα o οποίος αύριο θα υποβληθεί σε εξετάσεις και θα διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου BC Khimki - VEF Riga  90-72

Επόμενος αγώνας της ομάδας μας την εοόμενη Τρίτη 29 Νοεμβρίου πάλι στο "Παλατάκι" με αντίπαλο την BC Khimki στις 21:00

 Βαθμολογία σε 2 αγώνες
      1.Κίμκι  4β.     2.Ρίγα  3β.       3.Π.Α.Ο.Κ.  3β       4.Σολέ  2   

ΣΟΥΛΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: "Οι παίκτες εκτέλεσαν αυτά που είχαμε προετοιμάσει
στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Αν και δεν πιστεύω στη στατιστική, υπερέχουμε σε όλα τα στοιχεία κι αυτό σημαίνει ότι αξίζαμε τη νίκη. Θέλουμε όμως να τελειοποιήσουμε κάποια πράγματα, όπως οι συνεργασίες μεταξύ των παικτών. Στηριχθήκαμε στην άμυνά μας, αποδώσαμε πολύ καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο ελέγχοντας όλους τους παίκτες της Σολέ, εκτός από έναν (σ. σ. Κοζέρ)".O Ρασάντ Ράιτ θα υποβληθεί σε εξετάσεις και θα διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του. Ο Μαρκόπουλος ρωτήθηκε για την βελτιωμένη εικόνα της ομάδας. "Το θέμα είναι να έχεις διάρκεια στην απόδοσή σου και νομίζω ότι παίξαμε αρκετά καλά. Πρέπει οι παίκτες να πιστέψουν ακόμη περισσότερο στους εαυτούς τους για να σταθεροποιηθούν".

Τζέι Αρ Γκίντενς: "Hταν ένα σημαντικό παιχνίδι. Ξέραμε ότι έπρεπε να μείνουμε προσηλωμένοι στο σχέδιο του παιχνιδιού και νομίζω ότι ήμασταν συγκεντρωμένοι μέχρι τέλους. Βγάλαμε καλές επιθέσεις και η ομάδα έδειξε ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση. Μοιάζει με μια μικρή χιονοστιβάδα. Εχουμε αποκτήσει καλύτερη χημεία σαν ομάδα και αποδίδουμε καλύτερα.Στο δεύτερο ημίχρονο δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για να αναλάβω αρκετά ελεύθερα σουτ. Αυτό το γεγονός οφείλεται κυρίως στις κινήσεις των συμπαικτών μου που μου έλεγαν ότι έπρεπε να συνεχίσω να σουτάρω. Θα έλεγα ότι μου ταίριαξε περισσότερο το παιχνίδι. Νιώθουμε πλέον μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σαν ομάδα, αντιλαμβανόμαστε και εφαρμόζουμε καλύτερα τα plays, αντιλαμβανόμαστε επίσης τη φιλοσοφία της ομάδας.Πάντα έπαιζα με πολύ συναίσθημα, αυτό κάνω και τώρα. Αυτή η νίκη μας γεμίζει όλους με αυτοπεποίθηση. Εμείς ξέρουμε ποιες είναι οι δυνατότητές μας ως ομάδα, απλά θέλαμε να δείξουμε στους οπαδούς μας, τη δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις".

Σολέ (Κουντέρ): Κοσέρ 22 (2), Βεμπόμπ 4, Χάιτ 8 (2), Μπατλ, Ντουπόρτ 2, Φάλκερ 2, Γκόμπερτ 4, Ονά Εμπό 5 (1), Γκραντί, Νίκολς 4 (1), ΜακΓκράθ 11 (3).