Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και οι χορηγοί της στηρίζουν το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο



Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στα πλαίσια του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ομάδας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού (Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011), στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, θα φιλοξενήσει αντιπροσωπεία παιδιών από το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο» στο γήπεδο της Τούμπας, ενώ κάποια από αυτά τα παιδιά θα έχουν τη χαρά να συνοδέψουν τις ομάδες κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο.
Κάνοντας ένα βήμα πιο πέρα στην προσπάθειά της να ενισχύσει το Χωριό, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε και τη συνδρομή των Χορηγών της. Έτσι, η «EASY COMPUTER SCHOOL» (Χορηγός προγράμματος «Γίνε ΠΑΟΚτσής με Υποτροφία»),προχωρά στη δωρεά 10 υπολογιστών για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών του Χωριού, ενώ ο «ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΥΛΤΣΙΔΗ-KIKU Hellas» (Μήλα KIKU) και η εταιρία «BRELLE» (Παριζάκι ΠΑΟΚ), θα προσφέρουν φρούτα και αλλαντικά αντίστοιχα, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών σίτισης των φιλοξενούμενων παιδιών, αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό την μεγάλη κοινωνική τους ευαισθησία σε ενέργειες φιλανθρωπικού χαρακτήρα και ειδικά αυτές που αφορούν παιδιά.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, προτρέπει τους φιλάθλους της να συμβάλλουν με όποιον τρόπο μπορούν στην οικονομική ενίσχυση του Ελληνικού Παιδικού Χωριού, καθώς οι ανάγκες του είναι πολλές και συνεχώς αυξάνονται.
Για πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους ενίσχυσης, καλέστε στα τηλέφωνα 2310 233033, 2310 233773, 2310 677556 και 2310 678460 ή μπείτε στην ιστοσελίδα paidikoxorio.gr
20 Νοεμβρίου_Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως, υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989. Την έχουν επικυρώσει 191 κράτη, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας, και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής. Η επέτειος αυτή έχει καθιερωθεί και γιορτάζεται κάθε χρόνο ως Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Παρά τα διεθνή κείμενα προστασίας των παιδιών, που σε πολλές χώρες αποτελούν κενό γράμμα, εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από τη φτώχεια και να στερούνται της στοιχειώδους σχολικής εκπαίδευσης, εκατοντάδες χιλιάδες υφίστανται τις τραγικές συνέπειες συρράξεων και οικονομικού χάους, δεκάδες χιλιάδες ακρωτηριάζονται στους πολέμους και πολλά ακόμη ορφανεύουν ή και σκοτώνονται από τον ιό του AIDS και από άλλες ασθένειες. Τα στοιχεία και οι αριθμοί είναι καταπέλτης στο εφησυχασμό της συνείδησης.πηγή:paokfc.gr.