Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Σούλης Μαρκόπουλος:"Ο Κολοσσός είναι μία ομάδα που μέχρι στιγμής παίζει καλύτερα εκτός έδρας..."



Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Σούλης Μαρκόπουλος μίλησε σήμερα το μεσημέρι στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ενόψει του αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου που θα διεξαχθεί την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 στις 7μ.μ. στο PAOK Sports Arena. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε και στη νίκη της ομάδας στην Καβάλα, αλλά και στα προβλήματα τραυματισμών που δυσκολεύουν την προετοιμασία της ομάδας.
Αρχικά ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε: «Ο Κολοσσός είναι μία ομάδα που μέχρι στιγμής παίζει καλύτερα εκτός έδρας. Παίζει πολύ καλή άμυνα, έχει πολλές επιλογές στην
επίθεση, έχοντας τρεις περιφερειακούς που είναι πολύ καλοί σουτέρ. Οι Αμερικάνοι τους είναι αξιόπιστοι για τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα. Ψάχνουν τον αιφνιδιασμό, αλλά και στο σετ παιχνίδι έχει πολλές επιλογές. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να σταματήσουμε το γρήγορο παιχνίδι του αντιπάλου και να μην του δώσουμε ευκαιρίες. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας δημιουργήσουν προβλήματα. Είναι μία πολύ δυνατή ομάδα, έξω από τη γραμμή των τριών πόντων. Είναι πολύ καλή η περιφέρεια τους με Καλαμπόκη, Τσαλδάρη, Καλαϊτζή, Haten, ακόμα και τον Κουμπούρα. Θα πρέπει να περιορίσουμε τη δράση τους, ούτως ώστε να μας δημιουργήσουν τα λιγότερα πλήγματα».
Στη συνέχεια ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε…Στη διάφορα απόδοσης της ομάδας στα δύο ημίχρονα, ως τώρα: «Σε άλλα παιχνίδια παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο και χάσαμε σε άλλα παίξαμε καλά στο δεύτερο. Θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι 40 λεπτά και να μην επιτρέπουμε να δημιουργούνται δύσκολες καταστάσεις. Κανείς δε θέλει να δίνει από την αρχή πλεονέκτημα στην αντίπαλη ομάδα και μετά να προσπαθεί να το επανακτήσει».
Στο γεγονός ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί Δευτέρα: «Πάντα υπάρχει ένα ρίσκο. Ισως να είναι και ευεργετικό, γιατί έχουμε κάποιους τραυματισμούς. Η προπόνηση αυτήν τη στιγμή, δεν είναι αυτή που θέλουμε, γιατί υπάρχουν κάποιοι παίκτες που πάνε συντηρητικά, αλλά ελπίζουμε ότι θα τους έχουμε κοντά μας».
Στην μία πεντάδα που στηρίχτηκε στο «διπλό» στην Καβάλα στη διάρκεια της τρίτης περιόδου του αγώνα: «Όταν βρίσκεις ένα ρυθμό μέσα στο παιχνίδι και έχεις βρει λύσεις, δεν είναι σωστό να κάνεις πειράματα. Βρήκαμε ένα ρυθμό αμυντικό και από εκεί και πέρα ήρθαν και οι λύσεις στην επίθεση. Η αλλαγή δε γίνεται γιατί ο παίκτης δεν είναι καλός, αλλά για τις ισορροπίες μέσα στην ομάδα εκείνη τη στιγμή. Ξέρουμε τα όρια και τις αντοχές των αθλητών, αλλά αυτό είναι δύσκολο να το καταλάβει κάποιος από έξω».
Στη σημασία που έχουν οι νίκες: «Πάντα οι ομάδες που θέλουν να κερδίσουν, το αποτέλεσμα επηρεάζει και άλλες καταστάσεις έξω από το γήπεδο. Το θέμα είναι να μπορείς να παίξεις και να αντέξεις σε αυτούς τους ρυθμούς. Αυτό σιγά – σιγά πρέπει να το καταλάβουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, ότι αυτή είναι η κατάσταση ως το τέλος του πρωταθλήματος».
Στα προβλήματα τραυματισμών που υπάρχουν: «Ελπίζουμε ότι οι παίκτες μας θα δώσουν κάτι παραπάνω. Ο Χαραλαμπίδης κάθε μέρα, δυναμώνει και είναι πιο έτοιμος στον ώμο και ελπίζουμε να είναι κανονικά στον αγώνα, τη Δευτέρα».
Στην προσπάθεια χρησιμοποίησης νέων παικτών: «Πάντα είναι ρίσκο να προσπαθείς να βάλεις νέα παιδιά, που με την νομοθεσία στα 18 τους μπορεί να μείνουν ελεύθερα. Είναι κάτι όμως που πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να το προσπαθήσεις και μέσα από το περιβάλλον που θα δημιουργηθεί να τους κρατήσεις κοντά σου».