Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Η λίστα της World Happiness Report για το 2018 με τις δέκα πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου..



ΠΑΟΚ και ταξίδια είναι δυο λέξεις αλληλένδετες, δένουν αρμονικά μεταξύ τους. Υπάρχει μια σχέση αγάπης εδώ και τόσες χιλιάδες χρόνια. Ας δούμε τις 10 πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου όπως τις κατηγοριοποίησε το «World Happiness Report» για το έτος 2018, μεταξύ 156 χωρών. Κριτήρια όπως το προσδόκιμο ζωής, το κατά
κεφαλήν ΑΕΠ, το κοινωνικό κράτος, η αλληλοβοήθεια, η ελευθερία επιλογών, η χαμηλή διαφθορά κ.λπ. συνδυάζονται και συνεκτιμώνται για να συνθέσουν την λίστα. Το αξιοσημείωτο του καταλόγου είναι ότι εφτά στις δέκα πρώτες χώρες είναι ευρωπαϊκές.
Οι δέκα πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου:

1. ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Η όγδοη μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης «σκαρφάλωσε» τέσσερις θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Ο πληθυσμός της ανέρχεται στα 5,5 εκατομμύρια, από τους οποίους, τα 300.000 είναι αλλοδαποί. Το μεγαλύτερο μέρος από αυτούς προέρχεται από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά ανάμεσά τους βρίσκονται και μειονότητες από το Αφγανιστάν, την Κίνα, το Ιράκ και τη Σομαλία. Οι υπόλοιπες διακρίσεις της Φινλανδίας περιλαμβάνουν το γενικότερο επίπεδο απειλής (από την άποψη των ιατρικών κινδύνων, της ασφάλειας και της οδικής ασφάλειας), τα δάση και τα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος.

2. ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Η περσινή πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο μπορεί να έχασε μια θέση, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στην πιο ευτυχισμένη τριάδα χωρών παγκοσμίως. Γιατί; Κατ’ αρχάς έχει χαρακτηριστεί ως η πιο όμορφη χώρα της Ευρώπης. Επιπλέον, κατατάσσεται υψηλά όσον αφορά το κοινωνικό κεφάλαιο και την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων. Η χώρα κατέκτησε ακόμα την πρωτιά στη λίστα του Ινστιτούτου Legatum με τις πιο ευημερούσες χώρες για το 2013 και το 2014.

3. ΔΑΝΙΑ

Η χώρα που κατέκτησε την πρωτιά ως η πιο ευτυχισμένη το 2016, έπεσε στη δεύτερη θέση το 2017, και στην τρίτη φέτος, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη τριάδα. Η επιτυχία της Δανίας μπορεί να οφείλεται στο καλό προσδόκιμο ζωής (80 χρόνια σε σχέση με το μέσο παγκόσμιο των 71 χρόνων), την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και το αξιοζήλευτο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, που έχει κάνει το χάσμα πλούτου, ένα από τα μικρότερα στον κόσμο.

4. ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Η Ισλανδία έπεσε μια θέση φέτος στην παγκόσμια κατάταξη. Προσφέροντας σχετικά χαμηλή φορολογία εισοδήματος, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δωρεάν ανώτερη εκπαίδευση στους πολίτες, η χώρα έχει επίσης καταταχθεί ως το πιο ειρηνικό κράτος στον κόσμο, στην περσινή κατάταξη της παγκόσμιας ειρήνης.

5. ΕΛΒΕΤΙΑ

Το νούμερο ένα στον δείκτη ευτυχίας το 2015, η Ελβετία έχει πέσει φέτος στην πέμπτη θέση (πέφτοντας από την τέταρτη θέση πέρυσι), αλλά εξακολουθεί να έχει ένα καλό λόγο για να καμαρώνει. Ο μέσος όρος στο προσδόκιμο ζωής είναι τα 82,8 χρόνια, οι κάτοικοί της είναι πολύγλωσσοι, η χώρα διαθέτει υπέροχα τοπία και είναι επίσης η «πιο ανταγωνιστική χώρα στον κόσμο», σύμφωνα με πρόσφατη κατάταξη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Το τελευταίο επιτυγχάνεται λόγω αποτελεσματικών θεσμικών οργάνων, της υγιούς οικονομίας και του εκπαιδευτικού της συστήματος που διαθέτει παγκόσμια αναγνώριση.

6. ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Η Ολλανδία έπεσε δύο θέσεις σε σχέση με την κατάταξή της στον δείκτη ευτυχίας το 2013, όπου είχε βρεθεί στην τέταρτη θέση. Αλλά είναι μια χώρα όπου οι κάτοικοί της εξακολουθούν να είναι χαρούμενοι, ίσως λόγω των φιλελεύθερων πολιτικών της, της ευημερούσας ποδηλατικής της κουλτούρας και της εκλεπτυσμένης αισθητικής της.

7. ΚΑΝΑΔΑΣ

Η χώρα παρέμεινε σταθερή στη θέση της στη φετινή κατάταξη με τις πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου, κάτι στο όποιο συνείσφερε το υψηλό προσδόκιμο ζωής, ο χαλαρός τρόπος ζωής και τα πανέμορφα τοπία της.

8. ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ

Η θέση που κατέκτησε η Νέα Ζηλανδία μπορεί να οφείλεται εν μέρει στα εντυπωσιακά τοπία της χώρας, που περιλαμβάνουν από παραθαλάσσια ηφαίστεια μέχρι γραφικά ταξίδια με σιδηρόδρομο και γευστικά κρασιά.

9. ΣΟΥΗΔΙΑ

Η Σουηδία ανέβηκε μια θέση σε σχέση με πέρυσι, και αυτό ίσως οφείλεται και στην πρωτεύουσά της, Στοκχόλμη, που χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η πιο όμορφη πόλη σε ολόκληρη τη Σκανδιναβία. Παραδοσιακά, στην παγκόσμια κατάταξη με τις πιο ευτυχισμένες χώρες κυριαρχούν οι σκανδιναβικές χώρες, που σύμφωνα με τον Meik Wiking, CEO του Ινστιτούτου Έρευνας της Ευτυχίας, οι σκανδιναβικές χώρες «είναι καλές στο να μετατρέπουν τον πλούτο σε ευημερία».

10. ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Παρθένες παραλίες, σταθερά υψηλές θερμοκρασίες, η Αυστραλία μπορεί να είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο, αλλά έπεσε μια θέση σε σχέση με την περσινή κατάταξή της.

Πηγή των κειμένων για τα κράτη - Πηγή των εικόνων η Google