Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Αμπέλ Φερέιρα: "Η σκέψη μας είναι ξεκάθαρη. Θέλουμε να περάσουμε τον Άγιαξ"



Τα όσα είπε ο  Αμπέλ Φερέιρα για τον αυριανό αγώνα κόνρα στον Αγιαξ
(Τρ. 13/8 στις 21:30 στο Cosmote sport1)

Για το αν περιμένει καλύτερο ΠΑΟΚ: «Είναι λογικό, κάθε μέρα που περνά αισθανόμαστε και είμαστε ακόμη καλύτεροι. Θέλουμε πολύ να εφαρμόσουμε τις ιδέες μας στο παιχνίδι κι ο χρόνος είναι ο καλύτερος σύμμαχος. Θα έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, καλύτερη οργάνωση και ιδέες σε σχέση με τον πρώτο αγώνα»


Για το αν περίμενε την εικόνα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Άγιαξ: «Αυτοί οι παίκτες έχουν γράψει ιστορία με τον σύλλογο κι έχουν τη θέληση να συνεχίσουν να το κάνουν. Η σκέψη μας είναι ξεκάθαρη. Θέλουμε να περάσουμε τον Άγιαξ»

Αν το 2-2 τον αναγκάζει να αλλάξει οπτική για τη ρεβάνς: «Σίγουρα θα έχουμε κάποιες εκπλήξεις για τον αντίπαλό μας, αλλά η στρατηγική μας είναι συγκεκριμένη. Έξυπνη, ασφαλής και επιθετική φυσικά, από την ώρα που κυνηγάμε αποτέλεσμα»

Για το πόσο φιλόδοξος μπορεί να είναι, όταν ο Άγιαξ έχει 2 ήττες στα τελευταία 41 παιχνίδια στην έδρα του: «Για μας μπορεί να είναι έξτρα κίνητρο, μεγαλύτερη πρόκληση. Το ποδόσφαιρο μου έχει διδάξει πολλά. Ότι όλα είναι πιθανά. Το πρώτο βήμα είναι να το πιστεύεις μέσα σου, στο μυαλό σου. Και οι παίκτες μου το έχουν. Και αύριο πρέπει να δείξουν με θάρρος, σ΄ αυτό το γήπεδο, ότι μπορούν να ακολουθήσουν το πλάνο, που έχουμε επιλέξει. Ότι είπαμε στην Τούμπα, το λέμε και σήμερα. Το κίνητρο έρχεται μέσα από μας. Οι παίκτες πρέπει να δίνουν το 100% κάθε μέρα, αυτό τους ζητώ. Αν το κάνουν, θα είναι πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κι αυτόν τον αντίπαλο. Αύριο έχουμε την ευκαιρία, να γράψουμε μια σελίδα δόξας στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Σεβόμαστε την αξία του αντιπάλου»

Για το τι θα κρατούσε από το πρώτο παιχνίδι : «Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον ΠΑΟΚ, πριν ενάμιση μήνα, κάνω ότι μπορώ, το καλύτερο δυνατό. Ο αντίπαλος προπονητής, είναι στην 3η του σεζόν στον Άγιαξ. Έχει μια φιλοσοφία που εκτιμώ, που έρχεται από τον Μίχελς, τον Κρόιφ, τον Γκουαρδιόλα… Μου αρέσει η φιλοσοφία του. Και το 25λεπτο του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, ήταν κοντά σ΄ αυτό! Αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε, είναι να έχουμε τη σωστή στρατηγική, να αντιμετωπίσουμε έναν τόσο μεγάλο αντίπαλο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι το ποδόσφαιρο παίζεται στο μυαλό. Αυτό μπορεί να είναι ένα σημείο κλειδί. Το μυαλό, η καθαρή σκέψη. Τα πόδια αντιδρούν σε ότι λέει το μυαλό. Πρέπει να ζήσουμε όπως πρέπει τις στιγμές του αγώνα. Όταν θα είμαστε στην επίθεση κι όταν θα πρέπει να αμυνθούμε, ίσως και αρκετά χαμηλά. Το σημαντικό είναι το κίνητρο, που θα βρούμε από τον εαυτό μας. Να βρούμε το θάρρος να δείξουμε ποιοι είμαστε, να είμαστε εαυτός μας»

Για το αν ο ΠΑΟΚ υπερτερεί σε προσωπικότητα: «Μπορεί να ισχύει αυτό… Πριν γίνει η κλήρωση, ο στόχος μας ήταν ξεκάθαρος. Και παραμένει ο ίδιος, παρά το ότι μας έτυχε αυτός ο δύσκολος αντίπαλος. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο δυνατό. Και αύριο για μας είναι μια ακόμη ευκαιρία, μια μεγάλη πρόκληση. Έχουμε ένα κράμα ποδοσφαιριστών με μεγάλη εμπειρία και ποδοσφαιριστών χωρίς μεγάλη ευκαιρία. Ότι και να συμβεί, στο τέλος θα είμαστε κερδισμένοι. Ο στόχος είναι ή να φέρουμε 3-3, ή να κερδίσουμε το παιχνίδι. Γι΄ αυτό θα παλέψουμε» Πηγή