Ανακοίνωση Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ.:

Όποιος εξακολουθεί και στηρίζει την κυβέρνηση, είναι εχθρός του Π.Α.Ο.Κ.

Πρόγραμμα S. L. 2022-23:

"1η Αγωνιστική Π.Α.Ο.Κ. - Παναιτωλικός"

Γήπεδο Τούμπας

Η Ιστορία του Ναού..

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Μαρινάκης, Αυγενάκης, ..Καζαντζάκης, κάτι λεβέντες Κρητικοί αλλά και κάτι λιμά γλίτσες και σκουπίδια..



Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, σημερινός υπόδικος για πολύ σοβαρά αδικήματα, ανάμεσα στα οποία είναι κατηγορίες για χρηματοδότηση και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, εγκληματική οργάνωση για τη μεταφορά, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών ουσιών, μόλις πριν δυο χρόνια ανακηρύχτηκε…
ευεργέτης της Κρήτης και του Νίκου Καζαντζάκη, πρωτοστατούντων των παραγόντων της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ! Μάλιστα σχεδόν μόνιμος συνοδός του ήταν ο βουλευτής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο Β. Μαρινάκης, που μέσω της ανασχόλησής του με το ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό επιχειρεί να έχει την “ασπίδα προστασίας” και τη δύναμη των οπαδών, είναι βέβαια παράλληλα μιντιάρχης, με στενές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη και το κόμμα της ΝΔ, και ελέγχεται ακόμα και για την καθαρότητα της συμμετοχής του στα ποδοσφαιρικά δρώμενα.

Προφανώς ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι ο κ. Μαρινάκης είναι ένοχος για όσα τον κατηγορούν. Ποιος όμως μπορεί να γνωρίζει ότι όλα είναι σκευωρία και πρέπει να υποστηριχτεί από τους Κρήτες, όπως ισχυρίζονται οι εκπρόσωποι 3 συλλόγων από τότε που ασκήθηκαν οι πρώτες διώξεις εναντίον του, το 2016;

Τί είχε συμβεί; Περίπου την ίδια περίοδο που ο κ. Μαρινάκης βρέθηκε κατηγορούμενος για τις υποθέσεις του ποδοσφαίρου, αναζήτησε προστασία – εκτός από το ποδόσφαιρο- στην ίδια της κοινωνία της Κρήτης, εμφανιζόμενος ως “ευεργέτης” του μουσείου Καζαντζάκη, στη Μυρτιά! Ήταν, έλεγαν οι ανακοινώσεις το καλοκαίρι του 2006, ο μόνος επιχειρηματίας που ανταποκρίθηκε στην έκκληση της τότε διοίκησης του μουσείου (πρόεδρος ήταν ο πρώην βουλευτής Ηρακλείου τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, Στέλιος Ματζαπετάκης).

Ο Β. Μαρινάκης “αποθεώθηκε” ως “ευεργέτης” του πολιτισμού και του έργου του Νίκου Καζαντζάκη και του μουσείου, βραβεύτηκε και δόθηκε στο ίδιο το μουσείο μια αίθουσα με το όνομα του πατέρα του “ευεργέτη”!

Τότε περίπου παγωμένη παρακολουθούσε η τοπική κοινωνία τα πανηγύρια και μόνο ένας αληθινός άνθρωπος του πολιτισμού, ο Ρος Ντέιλι, τόλμησε να αντιταχτεί (με όποιο ενδεχόμενοι τίμημα ¨οπαδών”) γράφοντας στο facebook:

Εάν ο μόνος τρόπος που μπορεί να σωθεί το Μουσείο Καζαντζάκη στην ίδια τη γενέτειρα του είναι με την αρωγή της ποδοσφαιρικής (και όχι μόνο) μαφίας και όχι με τη συλλογική προσπάθεια του συνόλου του κρητικού λαού (και φτωχοί και πλούσιοι, ό,τι μπορεί ο καθένας), τότε δεν μας αξίζει ένας Νίκος Καζαντζάκης και ούτε ένα μουσείο αντίστοιχο. Αυτή η είδηση είναι πολύ μεγάλη ντροπή!”.

Λίγο μετά, φορείς που εμφανίζονται να εκπροσωπούν τους Κρητικούς, στάθηκαν όχι απλά δίπλα, αλλά οι καλύτεροι υπερασπιστές του Μαρινάκη, καθώς περίπου διακήρυξαν ότι θα πρέπει να είναι το νέο ίνδαλμα των απανταχού Κρητών! Πολύ περισσότερο που, όπως ανέφεραν, έγινε και χρηματοδότης του μουσείου Καζαντζάκη!

Την ανακοίνωση, τον Σεπτέμβριο του 2016, υπέγραφαν οι Μανώλης Πατεράκης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων,  Θεόδωρος Τσόντος, Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ” και Κώστας Ξυλούρης, Επίτιμος Πρόεδρος Παγκρητίου Ενώσεως.

Πιο γνωστός από τους τρεις ο Κώστας Ξυλούρης  (Καντρόκωστας), γνωστός τουριστικός επιχειρηματίας και γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, του οποίου υπήρξε υποψήφιος βουλευτής και νομαρχιακός σύμβουλος, ενώ στις εκλογές του Γενάρη του 2015 υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΔΗΣΟ στο νομό Ηρακλείου.

Σ’ εκείνη την κοινή ανακοίνωσή τους ανέφεραν: (Το τι ανέφεραν οι γλίτσες στην πηγή του κειμένου ημερομηνίας 26 Μαρτίου 2018 ΕΔΩ)